Handig om te weten over wandelvakantie

Onze individuele wandelvakanties bestaan uit gevarieerde reizen die u naar eigen wens kunt invullen, op ieders niveau, zowel voor sportievelingen als gezinnen. U overnacht in goede hotels en bagagetransfers worden verzorgd. Bij ADE Actief door Europa boekt u uw individuele wandelvakantie!

De voordelen van een wandelvakantie van ADE Actief door Europa:

  • Ruime keuze uit wandelvakanties
  • Stel uw eigen reis samen met rust- of verlengingsnachten
  • Een optimaal advies door onze medewerkers
8-daagse wandelvakantie Westerwald 2e deel
8-daagse wandelvakantie Westerwaldsteig
wandelen actief

Wandelvakanties voor iedereen

Natuurlijk zijn onze wandelvakanties speciaal voor u geselecteerd en bieden wij u per wandelvakantie aan voor welk niveau deze reis geschikt is. Wilt u een gemakkelijke en lichte route of kiest u voor een meer sportieve en actieve wandelvakantie. Bij ADE laten we u graag zien welke route welk niveau heeft zodat u zelf optimaal kunt kiezen.

Niveautoelichting wandelvakanties

Niveau 1 Dit zijn de zogenaamde genieterswandelingen welke aan te raden zijn voor wandelbeginners en voor iedereen die rustig wil genieten en ontspannen tijdens de vakantie. Er wordt gewandeld over makkelijk begaanbare en goed bevestigde wandelpaden. Met enige conditie en uithoudingsvermogen worden de dagelijkse wandelingen met wandeltijd tussen 3 en maximaal 4,5 uur gemaakt.

Niveau 2 In wandelniveau 2 wachten u fijne wandelingen over goede wandelpaden zonder bijzondere technische vaardigheden. U wandelt dagelijks tot 5 uur (gedeeltelijk ook iets langer) met geringe hoogteverschillen. Om van de etappes zo veel mogelijk te kunnen genieten, zult is een goede gezondheid en basisconditie aanbevolen.

Niveau 3 Vaak bergwandelingen. De hoogteverschillen en/of afstanden zijn iets groter bij deze wandelvakanties. Tevens wandelt u grotendeels over wandelpaden, waar slipweerstand is aanbevolen en u tgen hoogtevrees bestand moet zijn. U wandelt dagelijks 4 tot 6,5 uur en kleine beklimmingen zijn mogelijk. Daarom is een goede conditie zeer aanbevolen, zodat u kunt genieten tijdens de prachtige bergwandelingen.

Niveau 4 Afhankelijk van de route wandelt u op een hoogte van 1.500 – 2.500 meter op onverharde en rotsachtige paden. Stabiliteit, geen hoogtevrees en een goede uithoudingsvermogen zijn voor dagetappes van max. 7 uur vereist. Bergervaring is bij individuele wandelaars een voorwaarde. Soms dient u ook de bagage bij overnachtingen in berghutten zelf te dragen. Daarvoor is een goede uitrusting vereist.

Hotels

Voor alle wandelvakanties geldt dat u per gepubliceerde wandelvakantie kunt zien in welke hotelcategorie u verblijft. U kunt bij sommige reizen kiezen tussen standaard of comfort accommodaties. Per wandelvakantie staat aangegeven welke reis u kunt boeken. U overnacht tijdens uw wandelvakantie in uitstekende hotels of pensions. U verblijft op basis van logies en inclusief ontbijt. Afhankelijk van de wandelvakanties en accommodatie kunt u bij een groot deel van ons aanbod ook kiezen om halfpension bij te boeken. Heeft u na een lange wandeltocht geen zin meer om op zoek te gaan naar een restaurant? Reserveer dan uw wandelvakantie op basis van halfpension. In onze overnachtinghotels of in de directe omgeving daarvan worden smakelijke 3-gangenmenu’s geserveerd. De vakanties worden ingedeeld in 2 categorieën qua hotels. Wij onderscheiden onze wandelvakantie op basis van 'Standaard wandelvakanties' en 'Comfort wandelvakanties'. Houdt u er wel rekening mee dat de categorie iets zegt over het type hotel en niet over de hotelkamer.

Comfort: Geselecteerde 3- en 4-sterren hotels Deze hotels zijn comfortabele en luxe hotels en liggen vaak op een centrale locatie. De hotels in het Comfort programma zijn vaak aangesloten bij populaire en bekende hotelketens.

Standaard: Geselecteerde 3-sterren hotels en/of pensions De hotels zijn knusse en kleinere hotels of pensions. Vaak liggen deze hotels op een iets minder centrale locatie. Voor een goede prijs-/kwaliteitverhouding van een vakantie kunt u kiezen voor de standaard hotels.

Let op: Niet bij alle wandelvakanties heeft u de keuze uit twee categorieën. U verblijft in 2-persoonkamers altijd voorzien van een privébadkamer met bad en/of douche. Wilt u een 1-persoonskamer of een slaapkamer met aparte bedden reserveren? Vraag ons naar de mogelijkheden en meldt dit bij uw offerte of reservering.

Parkeren

U kunt uw auto meestal parkeren bij het starthotel van uw wandelvakantie, veelal tegen een vergoeding. In de grote steden zijn er vaak voldoende parkeergelegenheden in bijvoorbeeld parkeergarages te vinden. Bij uw reisbescheiden/hotellijst ontvangt u hierover meer informatie.

Verlengingsnachten

Al onze wandelreizen zijn naar eigen inzicht in te delen. Indien u onderweg liever wat langer op een bepaalde plek wilt blijven of juist in de laatste stad een paar nachten wilt verlengen, is dat uiteraard mogelijk. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Vervoer terug naar het starthotel

Om terug te keren naar het starthotel, waar uw auto geparkeerd staat, kunnen wij in veel gevallen voor u de terugstransfer bijboeken. U wordt bij het laatste hotel opgehaald en teruggebracht naar het starthotel. De kosten en mogelijkheden zijn per tour verschillend. Indien wij deze terugtransfer niet aan kunnen bieden, kunt u bijvoorbeeld op eigen gelegenheid met de trein terug reizen. Treintickets zijn ook via ons te reserveren.

Hulp en reisadvies onderweg - Service hotline

Het kan altijd gebeuren, pech onderweg. Heeft u problemen onderweg en hulp nodig? Er staat een serviceteam voor u klaar om u ter plaatse bij te staan. Bij de reisbescheiden ontvangt u een telefoonnummer dat 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is.

Zwarte Woud Wandel

Neem contact met ons op

Heeft u advies nodig bij het vinden van een wandelvakantie? Neem dan gerust contact op met één van onze wandelspecialisten!

Lechweg wandelaars

Wandelvakanties in Duitsland

Wandel over de bekende paden van onze Oosterburen. Kiest u voor de Rheinsteig, de Rotharsteig of voor de Westerwald steig?

wandelen natuur Polen

Alle wandelbestemmingen van ADE!

Bekijk alle bestemmingen voor uw volgende wandelvakantie bij ADE