Wandelen in Groot-Brittannië!

Een wandelvakantie in Groot-Brittannië is een echte aanrader. Niet alleen vindt u hier een een grote variatie aan natuur en cultuur maar ook de gastvrijheid van de bevolking maakt uw wandelvakantie tot een ware belevenis. Misschien is het weer niet altijd zonnig maar de gematigde temperaturen zijn ideaal voor een wandelvakantie. Er zijn vele wandelroutes en paden die prima worden onderhouden en de bewegwijzering is er heel goed.

ADE "Actief door Europa" heeft voor u enkele wandelvakanties geselecteerd in o.a. het mooie Schotland, Engeland en Wales. De wandelvakanties variëren qua niveau en daarom is er altijd wel een, voor u, geschikte wandelvakantie bij. En natuurlijk is bagagevervoer tijdens de wandeldagen inclusief.

Geniet van een wandelvakantie in Groot-Brittannië met ADE "Actief door Europa" !

beinglas-farm Schotland
Fife Coastal Path Schotland
Fort William Schotland
Bekijk alle fotos (4 )

Wandelen in Groot-Brittannië!

Engeland, Wales en Schotland bieden tal van mogelijkheden voor een geweldige wandelvakantie. Wandel over glooiende heuvels of over ruige toppen, langs hoge kliffen of over uitgestrekte stranden. Met stenen muurtjes omzoomde weilanden met grazende schapen typeren het platteland.

Maar vergeet ook niet de historische erfenis van dit grootse land. Of het nu de Noormannen, Romeinen, Saksen, Jutten, pelgrims of ridders waren, ze hebben allemaal hun sporen achter gelaten. Een mooi voorbeeld hiervan is de Hadrian's Wall, de muur die ooit bedoeld was om de barbaren buiten het Romeinse Rijk te houden.

Met stip bovenaan het lijstje van "National Trails" staat het South West Coastal Path. Met ruim 1.000 km is het de langste wandelroute van Engeland. Het is een ware smeltkroes van geschiedenis, natuur en cultuur. Het pad was ooit ontstaan doordat vissers de paden bewandelden om te zien hoe wild de zee was en kustwachters de paden afstruinden op zoek naar smokkelaars. Zo ontstonden ook voor bepaalde trajecten van het South West Coastal Path speciale namen als Wilderness Coast, Coast of Legends, Nautical Trail, Timeless Coast en Seafood Coast.

En zo zijn er nog veel meer prachtige lange afstandswandelroutes in het Verenigd Koninkrijk die ADE "Actief door Europa" u aan kan bieden.