Wandelen in Groot-Brittannië!

Een wandelvakantie in Groot-Brittannië is een echte aanrader. Niet alleen vindt u hier een een grote variatie aan natuur en cultuur maar ook de gastvrijheid van de bevolking maakt uw wandelvakantie tot een ware belevenis. Misschien is het weer niet altijd zonnig maar de gematigde temperaturen zijn ideaal voor een wandelvakantie. Er zijn vele wandelroutes en paden die prima worden onderhouden en de bewegwijzering is er heel goed.

ADE "Actief door Europa" heeft voor u enkele wandelvakanties geselecteerd in het mooie Schotland. Hier wandelt u langs lochs (meren) en door glens (valleien) met vaak zicht op de bergtoppen van de Schotse Hooglanden. De bekendste wandelroute van Schotland is de West Highland Way. De wandelroute van de Great Glen Way is een stuk rustiger evenals die van het Fife Coastal Path. Vooral bij de Fife Coastal Path lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. De wandelvakanties varieren qua niveau maar zijn nooit zwaar. En natuurlijk is bagagevervoer tijdens de wandeldagen inclusief.

Geniet van een wandelvakantie in Groot-Brittannië met ADE "Actief door Europa" !

beinglas-farm Schotland
Fife Coastal Path Schotland
Fort William Schotland
Bekijk alle fotos (4 )

Wandelvakantie Groot-Brittannië!

Een actieve vakantie in Groot-Brittannië is absoluut een aanrader. ADE "Actief door Europa" heeft gekozen voor de volgende wandelvakanties in Schotland.

West Highland Way
De West Highland Way is de bekendste wandelroute van Schotland. U loopt van het zuiden naar het noorden vanaf Milngavie bij Glasgow en eindigt in Fort William. De West Highland Way is in totaal 154 km lang. De route loopt door het Loch Lomond National Park, de wildernis van Rannoch Moor en eindigt vlak bij Ben Navis Mountain. Deze populaire route is goed bewegwijzerd en wordt door vele wandelaars bezocht. U zult dus zeker niet alleen zijn. U verblijft in goede 3 sterren hotels of B&B's en natuurlijk is bagagevervoer inclusief.

Great Glen Way
De Great Glen Way is een lichtere, iets gemakkelijkere wandelroute, die van Fort William naar Inverness gaat. De wandelroute is in totaal ca. 127 km lang en begint bij het Oude Fort van Fort William. Dan loopt u langs het het Caledonisch Kanaal. Onderweg passeert u Loch Lochy, Loch Oich, en Loch Ness. De route eindigt bij Kasteel Inverness. Tips voor onderweg zijn: beklimming van Ben Navis Mountain en beklimming van de trap van Neptunus bij het Caledonisch Kanaal. Na een vrij gemakkelijk begin zijn er halverwege een aantal steile hellingen en u loopt door bossen. Ook hier verblijft u in goede 3 sterren hotels of B&B's en ook hier is bagagevervoer inclusief.