Wandelvakanties in Thüringen

Als u als wandelliefhebber aan Thüringen denkt dan denkt u aan: Wandelen over de Rennsteig! Het oudste lange afstandswandelpad van Duitsland.

Maar Thüringen heeft nog veel meer te bieden. U vindt er een veelvoud aan historisch culturele erfgoederen. Denk daarbij aan Weimar, Eisenach, Erfurt en Jena.

Ontdek de veelzijdigheid van Thüringen tijdens een wandelvakantie.

wandelbet rennsteig
Rennsteig
Wartburg Eisenach Thüringen
Bekijk alle fotos (4 )

Wandelen in Thüringen

Het groene hart van Duitsland, zo wordt Thüringen ook wel aangeduid.

Het Thüringer Woud biedt meer dan 16.000 km bewegwijzerde wandelpaden, waarvan 13 gecertificeerde wandelroutes. Deze doen het hart van iedere wandelliefhebber sneller kloppen. Maar de ca. 169 km lange Rennsteig is toch wel de meest geliefde en populairste route. Deze oude handelsroute staat bol van cultuur en mythes en u wandelt door dichte bossen, over bergtoppen en -weides en langs hoogtepunten zoals het imposante Boomtoppen pad, de waterval van Trusetal en de spannende Drachenschlucht bij Eisenach.

Als wandelgebied nummer één in Duitsland lokt Thüringen de wandelaars niet alleen met de Rennsteig. Zoals Goethe al opmerkte: "Waar vind je in Duitsland nog zoveel moois op zo'n kleine oppervlakte!"

Wandelvakanties Thüringen Tourvarianten

De 5-daagse wandelvakantie Kennismaking met de Rennsteig, van Hörschel naar Oberhof kunt u ook verlengen en/of completeren met:

5 daagse wandelvakantie Rennsteig, van Oberhof naar Neuhaus;
5-daagse wandelvakantie Rennsteig, van Neuhaus naar Blankenstein.

Wilt u een uitgebreide beschrijving van deze 2 laatstgenoemde 5-daagse wandelvakanties, neem dan contact op met onze wandelspecialisten. Zij kunnen u een uitgebreide beschrijving en meer informatie geven.