Wandelvakanties op de Saar-Hunsrück-Steig

Wandel van Perl aan de Moezel naar Boppard am Rhein of Trier

De Saar-Hunsrück-Stieg is met het Duitse Wandelkeurmerk onderscheiden als een Premium wandelroute. Tijdens een wandelvakantie over de Saar-Hunsrück-Steig wandelt u door de natuur over bos- en graspaden en langs kabbelende beekjes. Over een afstand van ca. 410 km ervaart u grote variatie in de natuur. U wandelt door bossen, prachtige valleien en over verschillende heuvels met prachtige uitzichten.

De route is zo uitgezet dat u bijna het gehele traject door de natuurlijke omgeving loopt, maar onderweg is het ook mogelijk om even pauze te nemen op de rustpunten die zijn aangelegd, waaronder bij verschillende panoramapunten.

12-daagse wandelvakantie Saar Hunsrücksteig
Saar Hunsrück
Saar Hunsrück

Saar-Hunsrück-Steig

De Saar-Hunsrück-Steig voert u dwars door het gebergte Hunsrück en haar prachtige natuur en cultuur. Zo heeft u bij het uitzichtpunt in Cloef een prachtig uitzicht over de rivier de Saar. Bij uw wandeling door Grimberg kunt u de geschiedenis van de streek leren kennen bij de gerestaureerde middeleeuwse burcht. Ook het historische stadje Hermeskeil mag niet ontbreken. Verder voert de Saar-Hunsrück u over de Keltische ringmuur Otzenhausen en de Erbeskopf, de hoogste berg van Rijnland-Palts. In Idar-Oberstein kunt u een bezoek brengen aan het edelsteenmuseum. Recentelijk is de Saar-Hunsrück-Steig uitgebreid naar de huidige ruim 400 km met de verlening naar Boppard.

Twee routes

De Saar-Hunsrück-Steig bestaat uit twee routes, die beide samenlopen vanuit Perl, gelegen vlak bij Schengen, tot Grimburg. In Grimburg kunt u de keuze maken om richting Trier te wandelen of richting Boppard aan de Rijn. Ook is het mogelijk on het eerste stuk over te slaan en vanaf de route naar Boppard naar Trier te wandelen.

Herfst Rothaarsteig

De beroemdste wandelroutes van Duitsland!

Ontdek de "Top Trails" van Duitsland!

Lechweg wandelaars

Bekijk alle wandelvakanties in Duitsland

Moselsteig wandelaars met tekst

Wandelvakanties in Europa

Bekijk alle wandelbestemmingen in Europa!