Wandelen over de Rennsteig

Wandelen over het oudste wandelpad van Duitsland

De Rennsteig voert u over de toppen van het Thüringer Wald naar Blankenstein. Langs het ca. 170 km lange wandelpad zijn vele bezienswaardigheden te vinden, van historische plaatsen tot de hoogste begaanbare berg van het Thüringer Wald. De Rennsteig begint bij Eisenach en voert u richting de Tsjechische grens.

Rennsteig wandel
wandel rennsteig
Bewegwijzeringbordjes Rennsteig

De witte R

U kunt de Rennsteig volgen middels de witte R, de beroemde markering. De Rennsteig loopt door bossen en over vele oude grenzen door koninkrijken, graafschappen en hertogdommen. Hierdoor kunt u vele grenspaaltjes tegen komen tijdens uw wandelvakantie over de Rennsteig. Tijdens uw wandeling loopt u over bergen en door kloven, de langste kloof is de Drakenkloof (3 km). Voor een pauze kunt u plaats nemen langs een van de rustige meertjes of bosbeekjes.

Geschiedenis

De Rennsteig werd al in 1330 genoemd in oude geschriften. De zogenaamde Rynnesteig was toen een route voor handelaren met paard en wagen. Naast de geschiedenis van het pad, komt u onderweg ook historische schatten tegen. Waaronder de beroemde Wartburg van Luther in Eisenach en de Rennsteiggarten in Oberdorf met een rijke flora en fauna. Daarnaast ervaart u de geschiedenis van de hertogdommen en graafschappen in de regio.

Saar Hunsrück

Wandelvakanties in Duitsland

Bekijk alle vakanties van ADE in Duitsland!

Wittenberg-centrum Elbe

Wandelen over de Lutherweg

Wilt u meer van de geschiedenis van Luther ervaren? De Lutherweg loop ook door Eisenach maar ook langs bijvoorbeeld Wittenberg, waar de stellingen op de kerkdeur werden gespijkerd.