Wandelvakanties in de Eifel

Wandelen in de, bij Nederlanders zeer geliefde, Eifel!

In de overweldigende natuur van de Eifel vindt u een grote variëteit aan wandelmogelijkheden, langs wijngebieden, oude burchten, middeleeuwse kastelen en typische vakwerkhuisjes.

Maar u wordt vooral overdonderd door de prachtige natuur van de Vulkaaneifel en de Eifelsteig.

7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie Eifelsteig
7-daagse wandelvakantie Eifelsteig
Bekijk alle fotos (4 )

Wandelen over de Eifelsteig

De Eifel is bij Nederlanders een van de meeste geliefde Duitse vakantiebestemmingen. Vooral wandelaars worden aangetrokken door een van de mooiste lange afstandswandelroutes van Duitsland, de Eifelsteig.

De Eifelsteig loopt dwars door de Eifel en verbindt de steden Aken en het romeinse Trier, de oudste stad van Duitsland. U wandelt door het grootste hoogveengebied van Europa, de Hoge Venen. U komt door het rotsachtige Roerdal met de vele stuwmeren en het Nationaal Park Eifel. U loopt langs de vulkaanmeren en de Maaren rondom Daun, de Vulkaaneifel. U ontmoet de rivieren Lieser en Kyll en aanschouwt de kleurige zandsteenrotsen ten noorden van Trier.

Onderweg komt u ook door authentieke dorpjes en maakt u kennis met de gastvrije bewoners. Geniet van de lokale gerechten en ontdek zelf waarom de Eifel zo geliefd is.

In elk jaargetijde is de Eifelsteig een aanrader. De kleurrijke lente als de bloemen en bomen ontwaken in een explosie van kleur en zich tooien met bladeren die in de zomer de welkome schaduw verschaffen. Een gouden herfst die de Eifelbossen doen stralen en een winter met soms een wit laagje sneeuw en een kraakheldere lucht.

Geen wonder dus dat de ADE wandelspecialisten de Eifelsteig van harte aanbevelen!