Fietsvakanties in Griekenland

Griekenland is van oudsher een van de meest populaire bestemmingen voor een strandvakantie of voor het bezoeken van historische bezienswaardigheden. De laatste jaren heeft Griekenland zich echter ook enorm ontwikkeld tot een insidertip voor fietsvakanties en dat met steeds meer succes!

Peloponnese_AncientOlympia_PMatsouka GNTO
Peloponnese_Kalamata_0060_ EFili GNTO
Peloponnese_Nafplio_03_GFilippini GNTO
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsvakantie in Griekenland!

Griekenland is een heerlijk fietsland met topvoorwaarden voor fietsvakanties.
Waarom dan zijn fietsvakanties in Griekenland nog betrekkelijk onbekend. Dit kan liggen aan het feit dat de fiets over het algemeen een nogal ondergeschikte rol speelt in Griekenland. Desondanks hebben zich hier enkele uitstekende omstandigheden voor fietsvakanties ontwikkeld. Het autoverkeer is erg laag in vergelijking met de meeste Europese landen, maar de wegen zijn in grote delen van het land in goede staat. Een reden hiervoor is ook de relatief lage bevolkingsdichtheid: terwijl er in Nederland ongeveer 415 personen per vierkante kilometer wonen, zijn dat er in Griekenland niet meer dan 83.

Heuvelachtig landschap in Peloponnesos

Ondanks de ligging direct aan de Middellandse Zee, wordt Griekenland grotendeels gekenmerkt door een heuvelachtig landschap - meer dan driekwart van het landoppervlak wordt als bergachtig beschouwd, terwijl er slechts zeer weinig uitgestrekte vlaktes zijn. Om deze reden kunnen tijdens uw fietsvakantie in Griekenland hellingen niet volledig worden vermeden. Deze proberen wij grotendeels te minimaliseren door onze dagelijkse routes waar mogelijk in hogere regionen te laten starten. Op deze manier rolt u comfortabel over langere afstanden naar het dal - individuele onderbrekingen en beklimmingen kunnen echter niet volledig worden uitgesloten. Voor deze onderdelen is meestal een goede basisconditie voldoende, zodat de fietsvakantie door de Peloponnesos zeker niet uitsluitend gericht is op ambitieuze amateursporters.

Kreta, ongekend populair

Een van de populairste of misschien wel het populairste eiland van Griekenland is Kreta. Talloze vakantiegangers verheugen zich elk jaar op een heerlijke vakantie op dit Griekse eiland. Maar ontdek dit veelzijdige eiland eens per fiets. Dan beseft u dat Kreta veel meer te bieden heeft dan zon, zee en raki.

Griekse Cycladen

De Cycladen is een eilandengroep in de Egeïsche Zee ten zuiden van Athene. De eilanden staan vooral bekend om de op heuvels gelegen witte dorpen met blauwe daken te midden van een azuurblauwe zee. De eilanden zijn 's zomers ongekend populair bij rugzaktoeristen die "hoppen" van eiland naar eiland. Maar wat dacht u van deze eilanden als fietsbestemming. Verken Paros, Naxos en Serifos en ontdek de charme van deze karakteristieke eilanden per fiets.