Fietsvakanties in Thüringen

Thüringen wordt veelal niet direct genoemd door fietsliefhebbers als bekende fietsbestemming, echter heeft Thüringen vele goudmijntjes die door rivieren worden verbonden! Bij Thüringen denkt u aan natuur, met het Thüringer Woud en Nationaal Park Hainach en de beroemde Rennsteig. Maar er is zoveel meer...

Voor fietsers is het 100% genieten over vlakke fietspaden tijdens uw fietsreis langs rivieren zoals de Werra, Saale, Unstrut, Gera en Ilm. Er zijn fietsvakanties die om het Thüringer Woud heen gaan, maar ook langs de rivieren zijn de Ilm-Radweg en Saale-Unstrut-Radweg uitstekende fietsroutes. En als tussenstop wordt u overmeesterd door cultuurjuwelen waaronder Eisenach, Mühlhausen, Erfurt en natuurlijk Weimar. Hier wordt u ongetwijfeld verleid om een paar nachten te verlengen.

Ontdek met ADE de regio Thüringen tijdens een mooie fietsvakantie. Tijdens uw fietsreis hoeft u zich geen zorgen te maken over uw koffers, het bagagetransport vervoert uw koffers van hotel naar hotel.

Naumburg - Saale
Saale - Dornburger
Naumburg Dom - Saale
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsvakantie langs de Saale

Maak met ADE een fietsvakantie over de Saaleradweg! Ravijnachtige landschappen, uitgestrekte wijngaarden, mystieke sprookjesgrotten en talloze getuigen van de geschiedenis... een fietstocht langs de Saale heeft veel verrassingen in petto! Op de route ligt ook Magdeburg waar veel te bewonderen is.
Een fietsvakantie langs de Saale kan ook gecombineerd worden met de Ilm en de Unstrut fietsroutes. Ontdek tijdens deze fietsvakantie de steden Weimar, Erfurt, Jena, Apolda en Nebra. Een prachtige combinatie van natuur en cultuur nodigen u uit deze fietsregio te ontdekken!

Per fiets door Thüringen

Bij alle fietsvakanties kunt u een fiets huren of u neemt uw eigen fiets mee. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van elektrische fietsen, zodat de fietswegen door iedereen bedwongen kunnen worden. Deze zijn ook te huur. U verblijft in comfortabele 3- en/of 4-sterrenhotels of pensions, inclusief ontbijt en bagagetransfer. Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's, zoals routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en natuurlijk diverse bezienswaardigheden onderweg, inbegrepen. Ook hebben wij voor de meeste fietsvakantie GPX-bestanden beschikbaar, zo kunt u de route eenvoudig volgen op uw telefoon of fietscomputer.

De voordelen voor uw fietsvakantie bij ADE "Actief door Europa":

  • Specialist in fietsvakanties door heel Europa
  • Inclusief bagagetransfers bij rondreizen
  • Overnachtingen inclusief ontbijt of boek op basis van halfpension
  • Voeg verlengingsnachten toe of pas rustdagen in
  • Deel uw fietsvakanties zelf in!