8-daagse wandelvakantie Tatra gebergte en Dunajec

Karpaten, Polen

  • Start en eind in Krakau
  • Wandel door het Tatra gebergte
  • Bezoek Zakopane
  • Bewonder de Dunajec kloof
  • Misschien komt u gorals tegen, de Poolse Hooglanders
Polen wandelen Tatra gebergte
Polen wandelen op de top
Polen wandelen Tatra gebergte bovenop
Polen Obraz
Polen Tatra gebergte onderweg
Polen Tatra gebergte natuur
Bekijk alle fotos (9 )

Wandelen door de natuurschatten van Polen!

De Karpaten vormen een natuurlijke grens tussen Polen en Slowakije. Het hoogste gedeelte van deze bergketen staat ook wel bekend als het Tatra gebergte. Uw wandelvakantie bevat niet alleen 2 nationale parken maar ook het UNESCO wereld natuurlijk erfgoed Dunajec kloof.

Moeilijkheidsgraad: eenvoudig.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Krakau

U arriveert op eigen gelegenheid in uw hotel in Krakau. Afhankelijk hoe laat u arriveert, zou u nog zeker een bezoekje moeten brengen aan het historische oude centrum, het koninklijk kasteel en de Joodse wijk.

Dag 2: Krakau - Zakopane

Na het ontbijt volgt de transfer naar Zakopane, gelegen aan de voet van het Tatra gebergte. Na ca. 2 uren bereikt u uw hotel dat dichtbij de ingang van het Tatra National Park ligt. U heeft nu diverse wandelmogelijkheden. Deze vindt u terug in uw documentatiemateriaal. U kiest dus zelf welke route u loopt.

Dag 3: Tatra gebergte

Deze hele dag brengt u door in het Tatra gebergte. Enkele route suggesties zijn de pieken van Kopa Kondracka (ca. 2005 meter), Czerwone Wierchy (ca. 2096 meter) en Swinica (ca. 2301 meter). De moeilijkheidsgraad per tour varieert. Deze vindt u terug in uw informatiemap.

Dag 4: Zakopane – Sromowce Nizne

U wordt per transfer naar de Slowaakse zijde van het Pieniny Nationaal Park gebracht. Van daaruit loopt u over bergpaden en door bergpassen naar de vallei van de rivier Dunajec. Uw hotel ligt in Sromowce Nizne.
Wandelduur: ca. 6 uren.

Dag 5: Sromowce Nizne – Pieniny gebergte - Szczawnica

U wandelt door de kloof van Dunajec. Deze kloof staat op de UNESCO wereld natuurlijk erfgoedlijst en u volgt het zogenaamde Pieniny pad naar het kuuroord Szczawnica. Indien gewenst kunt u de route ook gedeeltelijk per vlot volgen over de Dunajec rivier. Overnachting in Szczawnica.
Wandelduur ca. 3 uren.

Dag 6: Szczawnica – Beskidy gebergte – Prehyba

Tot aan het einde van de 2e wereldoorlog leefde in het dorpje Jaworki de Grieks-katholieke etnische Lemken gemeenschap. Door operatie Wisla werden de Lemken gedwongen zich over Polen te verspreiden waardoor de eigen cultuur langzaam verdween. Toch zult u hiervan nog sporen zien als u door het dorp wandelt. Dan gaat het door de Beskidy bergen naar de Przehyba piek (ca. 1175 meter). Stop onderweg nog even bij de Homole kloof om de bijzondere rotsformaties te bekijken. Overnachting in een berghut op de Przehyba piek.
Wandelduur: ca. 3 – 5,5 uren.

Dag 7: Prehyba – Rytro – Krakau

De laatste etappe gaat van de Prehyba piek naar de Poprad vallei, een heerlijke zomerse vakantiebestemming bij de stad Rytro. Van daaruit volgt de transfer naar Krakau waar u op eigen gelegenheid nog even heerlijk de stad kunt verkennen. Overnachting in Krakau.
Wandelduur: ca. 2,5 uren.

Dag 8: Krakau – thuisreis of verlenging

In Krakau eindigt uw wandelvakantie. U kunt natuurlijk ook uw wandelvakantie verlengen. Vraag onze wandelspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Tatra gebergte en Dunajec?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie Tatra gebergte en Dunajec.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 8.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.5
Bezienswaardigheden: 8.5
Reisbescheiden: 8.5
9.0
Integer Polen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2021
Wij hebben in Krakau en Zakopane een prachtige vakantie gehad en hebben dit gedeelte van Polen een beetje in ons hart gesloten. Mensen zijn er stug, maar betrouwbaar. De lokale organisatie Jan-Pol heeft zich fantastisch van haar taak gekweten. De wandeltochten waren goed te doen op een enkele dagtocht na. Maar als je de fitheid hebt, word je beloond met een schitterend uitzicht. Wij hebben het helaas moeten laten schieten.
8.0
Goed verzorgde vakantie in een prachtig land
Gezin met oudere kinderen
Op vakantie in Juli 2019
Wij hebben een heerlijke vakantie gehad met onze tienerdochters. Fijne hotels, schoon, prima ontbijt. Krakau is een hele leuke stad. Polen is schoon en gastvrij. Mooie wandeltochten, goed beschreven. Qua zwaarte voor ons goed te doen. De 2e dag in het Tatragebergte is een pittige en drukke tocht, daar moet je de tijd voor nemen. De transfers waren prima geregeld. Alle boekingen waren goed op 1 na. Dat was wel jammer, dan ziet het eind van de dag er opeens anders uit dan gepland. Het is wel opgelost. In 1 hotel hebben wij bedwantsen getroffen, gelukkig hebben wij ze niet mee naar huis genomen. Wij hebben van deze vakantie genoten!
Lees meer