8-daagse wandelvakantie Tatra gebergte en Dunajec

Karpaten, Polen

  • De reis start en eindigt in het historische Krakau
  • Wandel door het Tatra gebergte
  • Bezoek Zakopane en de Dunajec kloof
  • Misschien komt u gorals tegen, de Poolse Hooglanders
  • Geniet van de prachtige natuur!
Polen wandelen Tatra gebergte
Polen wandelen op de top
Polen wandelen Tatra gebergte bovenop
Polen Obraz
Polen Tatra gebergte onderweg
Polen Tatra gebergte natuur
Bekijk alle fotos (9 )

Wandelen door de natuurschatten van Polen!

De Karpaten vormen een natuurlijke grens tussen Polen en Slowakije. Het hoogste gedeelte van deze bergketen staat ook wel bekend als het Tatra gebergte. Uw wandelvakantie bevat niet alleen 2 nationale parken maar ook het UNESCO wereld natuurlijk erfgoed Dunajec kloof.

Uw reis in Polen begint en eindigt in de prachtige stad Krakau. In deze historische stad in het zuiden van Polen kunt u vele bezienswaardigheden bezoeken.

Niveau van de tour:
Deze wandelvakantie is relatief eenvoudig, en op verschillende dagen heeft u de keuze tussen verschillende wandeltochten. Zo kunt u zelf het niveau van deze dagen bepalen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Krakau

U arriveert op eigen gelegenheid in uw hotel in Krakau, u wordt verwelkomd door een lokale gids voor een wandeling door de oude stad. Op het centrale marktplein – het grootste van Europa – zijn verschillende architecturale en culturele bezienswaardigheden van de stad te vinden, zoals de Lakenhal waar tegenwoordig een galerij met Poolse schilderijen is gevestigd en de Mariakerk, wereldberoemd vanwege het altaar dat is uitgehouwen door Veit Stoss. Een indrukwekkende Wawel-heuvel is vanaf de koninklijke residentie en de kathedraal kijkt uit over de rivier de Vistula. Kasteel Wawel is een interessant voorbeeld van renaissancearchitectuur en herbergt een van de grootste collecties wandtapijten van Europa. Vannacht overnacht u in Krakau.

Dag 2: Krakau - Zakopane

Na het ontbijt staat er een bus / auto op u te wachten voor de transfer naar Zakopane, een levendige badplaats gelegen aan de voet van het Tatragebergte. Na 2 uur bereikt u het hotel, dat dicht bij de ingang van het Tatra National Park ligt. Nadat u uw bagage in het hotel heeft achtergelaten, kunt u een wandeling maken langs een van de Tatra-valleien. Er zijn twee opties om uit te kiezen, een korte route van 4,8 km (ca. 2 uur) en een langere tocht van 12,9 km (ca. 4,5 uur).
Overnachting in Zakopane.

Dag 3: Tatra gebergte

Deze hele dag brengt u door in het Tatra gebergte. Enkele route suggesties zijn de pieken van Kopa Kondracka (ca. 2005 meter), Czerwone Wierchy (ca. 2096 meter) en Swinica (ca. 2301 meter). De moeilijkheidsgraad per tour varieert. Deze vindt u terug in uw informatiemap. Twee leuke routes zijn:

  • een wandeling naar de Swinica top, 19,9 km en ca. 8 uur wandeltijd
  • een wandeling naar de Kopa Kondracka, ca. 12,6 km en ca. 5 uur wandeltijd

U overnacht vanavond weer in Zakopane.

Dag 4: Zakopane – Sromowce Nizne

U wordt per transfer naar de Slowaakse zijde van het Pieniny Nationaal Park gebracht. Van daaruit loopt u over bergpaden en door bergpassen naar de vallei van de rivier Dunajec. Uw hotel ligt in Sromowce Nizne aan de Poolse kant van de rivier.

Dag 5: Sromowce Nizne – Pieniny gebergte - Szczawnica

U wandelt door de kloof van Dunajec. Deze kloof staat op de UNESCO Wereld Natuurlijk Erfgoedlijst en u volgt het zogenaamde Pieniny pad naar het kuuroord Szczawnica. Indien gewenst kunt u de route ook gedeeltelijk per vlot volgen over de Dunajec rivier.
Opties voor de route van vandaag zijn:

  • Wandeling langs de Dunajec rivier, 10,2 km en wandeltijd ca. 3 uur
  • Wandeling naar de toppen van de Trzy Korony & Soklica, 10,2 km en wandeltijd ca. 4 uur

Overnachting in Szczawnica.

Dag 6: Szczawnica – Beskidy gebergte – Prehyba

Vandaag wandelt u richting het oosten, naar Jawrok, tot aan het einde van de 2e wereldoorlog leefden hier de Grieks-katholieke etnische Lemken gemeenschap. Door operatie Wisla werden de Lemken gedwongen zich over Polen te verspreiden waardoor de eigen cultuur langzaam verdween. Toch zult u hiervan nog sporen zien als u door het dorp wandelt. Hierna wandelt u verder door de Beskidy bergen naar de Przehyba piek (ca. 1175 meter). Stop onderweg nog even bij de Homole kloof om de bijzondere rotsformaties te bekijken. Overnachting in een berghut op de Przehyba piek.
U heeft vandaag de keuze uit verschillende routes variërend van 9 tot 14,9 km en een wandeltijd van 3,5 tot 5 uur.

Dag 7: Prehyba – Rytro – Krakau

Vandaag maakt u alweer de laatste wandeltocht van u reis in Polen. De laatste etappe gaat van de Prehyba piek naar de Poprad vallei, een heerlijke zomerse vakantiebestemming bij de stad Rytro. Van daaruit volgt de transfer naar Krakau waar u op eigen gelegenheid nog even heerlijk de stad kunt verkennen. Overnachting in Krakau.
Wandelduur: ca. 2,5 uren.

Dag 8: Krakau – thuisreis of verlenging

In Krakau eindigt uw wandelvakantie. U kunt natuurlijk ook uw wandelvakantie verlengen. Vraag onze wandelspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Tatra gebergte en Dunajec?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie Tatra gebergte en Dunajec.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 8.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.5
Bezienswaardigheden: 8.5
Reisbescheiden: 8.5
9.0
Integer Polen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2021
Wij hebben in Krakau en Zakopane een prachtige vakantie gehad en hebben dit gedeelte van Polen een beetje in ons hart gesloten. Mensen zijn er stug, maar betrouwbaar. De lokale organisatie Jan-Pol heeft zich fantastisch van haar taak gekweten. De wandeltochten waren goed te doen op een enkele dagtocht na. Maar als je de fitheid hebt, word je beloond met een schitterend uitzicht. Wij hebben het helaas moeten laten schieten.
8.0
Goed verzorgde vakantie in een prachtig land
Gezin met oudere kinderen
Op vakantie in Juli 2019
Wij hebben een heerlijke vakantie gehad met onze tienerdochters. Fijne hotels, schoon, prima ontbijt. Krakau is een hele leuke stad. Polen is schoon en gastvrij. Mooie wandeltochten, goed beschreven. Qua zwaarte voor ons goed te doen. De 2e dag in het Tatragebergte is een pittige en drukke tocht, daar moet je de tijd voor nemen. De transfers waren prima geregeld. Alle boekingen waren goed op 1 na. Dat was wel jammer, dan ziet het eind van de dag er opeens anders uit dan gepland. Het is wel opgelost. In 1 hotel hebben wij bedwantsen getroffen, gelukkig hebben wij ze niet mee naar huis genomen. Wij hebben van deze vakantie genoten!
Lees meer