7-daagse wandelvakantie Hart van Zuid-Tirol

Zuid-Tirol, Italië

  • Hoofdstad Brixen
  • Typische Zuid-Tiroolse huizen en boerderijen
  • Prachtig hooggelegen dorpje Ritten
  • Kalterersee
  • Provinciale hoofdstad Bolzano met zijn bekende fruitmarkten
  • Genieten van de Zuid-Tiroolse Wijnroute
Zuid Triol
Tirol
Belgische Ardennen
Lavaux wijnvelden bij meer van Geneve
Landschap oostenrijk
Zuid Tirol
Bekijk alle fotos (6 )

Wandelen in Zuid-Tirol

In het zuiden van de Alpen en in de schaduw van de Dolomieten wandelt u door een van de mooiste stukjes van Zuid-Tirol. Het grootste deel van deze individuele wandelvakantie ligt tussen Brixen, de hoofdstad van Zuid-Tirol en Bolzano, de hoofdstad van de provincie. Het eerste deel van uw wandeltour gaat over het kastanje pad "Keschtnweg", genietende van een pachtig uitzicht komt u aan in de plaats Bolzano. U loopt kort langs het dorpje Ritten, dit wordt door veel rijke inwoners van de hoofdstad gezien als het perfecte zomerplaatsje voor hun vakantie. Prachtige wijngaarden en boomgaarden liggen gelegen op één van de mooist gelegen gebieden in het centrum van de Tiroler wijnstreek. Lake Kaltern, het bekendste meer van Zuid-Tirol, is een van de hoogtepunten in uw wandelvakantie. U zult van de cultuur proeven door de prachtige kastelen, huizen en plekken die u helemaal meenemen in het echte landschap en leven van Tirol. Talloze wijngaarden zorgen voor een heerlijke proeverij van de beste wijnen. De uitstekende keuken en prachtige uitzichten zullen uw vakantie helemaal compleet maken en zorgen ervoor dat u deze ervaring nooit meer vergeet.

Niveau van de tour:
Deze eenvoudige wandelvakantie verloopt via goede wandelpaden door het platteland en door de bossen. Tijdens de hele vakantie zijn de Dolomieten in uw zichtbeeld. U kunt stukjes van de route afsnijden met het openbaar vervoer. Deze wandelvakantie is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Dag 1: Individuele aankomst in Brixen

U arriveert de eerste dag individueel in uw hotel in Brixen. U kunt eventueel een bezoek brengen aan de Kathedraal of het kasteel Residance.

Dag 2: Brixen - Klausen

Vanaf Brixen wandelt u naar de Pfeffersberg, u komt onderweg mooie oude hutjes en echte Zuid-Tiroolse boerderijen tegen. Aan de zuidkant van de Pfefferberg heeft u een prachtig uitzicht over de toppen van de Dolomieten. Voordat u in Klausen arriveert, maakt u eerst een kleine wandeling naar het Säben klooster.
Wandeltijd ca. 5 uur. Stijging ca. 625 m en daling ca. 700 m

Dag 3: Klausen - Bolzano

Na een korte busreis naar Barbian zult u Ritten bereiken, een prachtig dorpje boven de Eisack vallei met een adembenemend uitzicht over de Dolomieten en de Schlern. Na het passeren van de zogenaamde "Piramides van de Aarde" lift u in de kabelbaan terug naar Bolzano. In de avond kunt u deze prachtige stad ontdekken met de Italiaanse en Zuid-Tiroolse cultuur.
Wandeltijd ca. 6 uur. Stijging ca. 675 m en daling ca. 275 m.

Dag 4: Bolzano - Kalterersee

Het zonnige zuiden van Zuid-Tirol wacht op u! Vandaag zult u de omgeving gaan verkennen met als hoogtepunt de Kalterersee. Niet alleen de wijngaarden zullen indruk op u maken, ook de kastelen, landhuizen, kerken en boerderijen zullen u doen verbazen. Wij raden elke wijnliefhebber aan een bezoek te brengen aan het wijnmuseum in Kaltern, dit museum geeft u een prachtig inzicht over de historie van de Zuid-Tiroolse wijnen.
Wandeltijd ca. 6-7 uur. Stijging ca. 550 en daling ca. 350 m.

Dag 5: wandeling langs de Kalterersee

De Zuid-Tiroler wijnroute is een tip voor elke wijnliefhebber! Pittoreske wijngaarden en fascinerende landschappen zullen u tijdens de route begeleiden. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf Altenburg over de Wijngaarden. De bekendste wijnhuizen uit de regio en veel bekende wijnproducenten komen uit deze streek.
Wandeltijd ca. 6-7 uur. Stijging ca. 500 m en daling ca. 500 m.

Dag 6: Lake Kaltern - Merano

Na het ontbijt gaat u met de bus naar Lana. Kort achter het plaatsje Lana wordt uw wandelroute vervolgt langs het bekende Marlinger Waal, de irrigatiesloten zijn prachtige paden geworden om door te wandelen. De route wordt vervolgt onderaan het Tyrol kasteel over de bekende appeiner weg richting Merano. Eeuwen oude prieeltje en geweldige parken maken uw dag helemaal compleet, uw vakantie word zo perfect afgesloten.
Wandeltijd ca. 6-7 uur. Stijging ca. 325 m en daling ca. 325 m.

Dag 7: Individueel vertrek

Vandaag is de laatste dag aangebroken en is het moment gekomen om te vertrekken naar huis, natuurlijk is het ook mogelijk uw vakantie te verlengen.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 7-daagse wandelvakantie Hart van Zuid-Tirol?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.