6-daagse wandelvakantie Hart van Zuid-Tirol

Zuid-Tirol, Italië

  • Hoofdstad Brixen
  • Typische Zuid-Tiroolse huizen en boerderijen
  • Prachtig hooggelegen dorpje Ritten
  • Kalterersee
  • Provinciale hoofdstad Bolzano met zijn bekende fruitmarkten
  • Genieten van de Zuid-Tiroolse Wijnroute
Zuid Triol
Lavaux wijnvelden bij meer van Geneve
Hart van Tirol
Hart van Tirol
Hart van Tirol
Belgische Ardennen
Bekijk alle fotos (16 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Brixen

U arriveert de eerste dag individueel in uw hotel in Brixen. U kunt eventueel een bezoek brengen aan de Kathedraal of het kasteel Residance.

Dag 2: Brixen - Klausen

Vanaf Brixen wandelt u naar de Pfeffersberg, u komt onderweg mooie oude hutjes en echte Zuid-Tiroolse boerderijen tegen. Aan de zuidkant van de Pfefferberg heeft u een prachtig uitzicht over de toppen van de Dolomieten. Voordat u in Klausen arriveert, maakt u eerst een kleine wandeling naar het Säben klooster.
Wandeltijd ca. 5 uur. Stijging ca. 580 m en daling ca. 620 m

Dag 3: Klausen - Bolzano

Na een korte busreis naar Barbian zult u Ritten bereiken, een prachtig dorpje boven de Eisack vallei met een adembenemend uitzicht over de Dolomieten en de Schlern. Na het passeren van de zogenaamde "Piramides van de Aarde" lift u in de kabelbaan terug naar Bolzano. In de avond kunt u deze prachtige stad ontdekken met de Italiaanse en Zuid-Tiroolse cultuur.
Wandeltijd ca. 5 uur. Stijging ca. 670 m en daling ca. 280 m.

Dag 4: Bolzano - Kalterersee - Bolzano

Het zonnige zuiden van Zuid-Tirol wacht op u! Vandaag zult u de omgeving gaan verkennen met als hoogtepunt de Kalterersee. Niet alleen de wijngaarden zullen indruk op u maken, ook de kastelen, landhuizen, kerken en boerderijen zullen u doen verbazen. Wij raden elke wijnliefhebber aan een bezoek te brengen aan het wijnmuseum in Kaltern, dit museum geeft u een prachtig inzicht over de historie van de Zuid-Tiroolse wijnen. De afstand van het meer naar het dorpje kunt u inkorten met het openbaar vervoer. Aan het einde van de dag keert u per bus terug naar uw hotel in Bolzano
Wandeltijd ca. 4-5 uur. Stijging ca. 340 en daling ca. 360 m.

Dag 5: Bolzano - Merano

Na het ontbijt gaat u met de trein naar Lana (ticket is inbegrepen). Kort achter het plaatsje Lana wordt uw wandelroute vervolgt langs het bekende Marlinger Waale, de irrigatiesloten zijn prachtige paden geworden om door te wandelen. De route wordt vervolgt onderaan het Tyrol kasteel over de bekende appeiner weg richting Merano. Eeuwen oude prieeltje en geweldige parken maken uw dag helemaal compleet, uw vakantie word zo perfect afgesloten.
Wandeltijd ca. 6-7 uur. Stijging ca. 220 m en daling ca. 240 m.

Dag 6: Vertrek naar huis

Vandaag is de laatste dag aangebroken en is het moment gekomen om te vertrekken naar huis, natuurlijk is het ook mogelijk uw vakantie te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse wandelvakantie Hart van Zuid-Tirol?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid