7-daagse wandelvakantie Fife Coastal Path

Schotland, Groot-Brittannië

  • Wandelen over het "Fife Coastal Path"
  • Incl. excursie Isle of May
  • Universiteitsstad St. Andrews
  • Tentsmuir National Nature Reserve
  • Vissersdorpen, havens en stranden
Fife Coastal Path Schotland
Fife Coastal Path rotsformatie
Fife Coastal Path dorpje onderweg
Fife Coastal Path stranden
Fife Coastal Path onderweg langs de kust
Fife Coastal Path stukje heide
Bekijk alle fotos (12 )

Wandelvakantie langs de Schotse kust!

Het koninkrijk van Fife, gelegen aan de Schotse oostkust, kan terugkijken op een bewogen geschiedenis. Picten en Schotten streden hier om de suprematie en vochten samen tegen invasies van Vikingstammen uit Denemarken. Tegelijkertijd was de zee de basis van het leven voor vissers. Talloze dorpen getuigen van de welvaart en tradities die door de visserij zijn ontstaan. Tegenwoordig worden grote delen van de kust beschermd en is het voormalige "Kingdom of Fife" ongerept en wild. Ontdekt nu dit prachtige stukje Schotse kust tijdens deze 7-daagse wandelvakantie over het "Fife Coastal Path".

Niveau van de wandelroute:
Rondom de dorpen loopt u af en toe over asfalt, anders meestal over goed aangelegde en goed beloopbare paden. Ook gaan langere stukken over zandstranden. Er zijn bijna geen hoogteverschillen, maar voor de lange etappes is een goede basisconditie vereist.

Dag 1: Individuele heenreis Leven

U reist op eigen gelegenheid naar Leven.

Dag 2: Leven - Pittenweem

Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 150 m

Tijdens deze klassieke wandelroute aan de Schotse kust ontdekt u de kleine vissersdorpjes en dokken in deze regio. Het uitzicht op de pittoreske zandstranden net voor Elie is prachtig. Comfortabel loopt u naar St. Monans. Wandelduur: ca. 5 uur.

Dag 3: Excursie naar Isle of May

Afstand ca. 4 km
Hoogteverschil ca. 135 m

Deze dag staat in het teken van een excursie naar het eiland May. Het eiland torent als een grote ijsberg aan de horizon en vergezelt wandelaars de eerste dagen langs de kust. Het eiland is een waar natuurlijk paradijs en een perfecte plek om zeehonden, papegaaiduikers en andere dieren te zien. Vanuit Anstruther kun je het eiland bereiken, waar je de mogelijkheid hebt om een korte rondwandeling te maken. Wandeltijd: ca. 2 uur

Dag 4: Pittemweem - Crail

Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 90 m

In dit gedeelte volgt het ene vissersdorp op het andere. De straten van het dorp Pittenweem zijn idyllisch en de haven van Anstruther is levendig. De beste fish & chips van heinde en verre wachten hier op u. Ga verder naar Crail op veelbelovende paden. Wandeltijd: ca. 3 - 4 uur.

Dag 5: Crail - St. Andrews

Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 185 m

Het wildste stuk van het "Fife Coastal Path" voert u door dunbevolkte gebieden. De ruïnes van de kathedraal begroeten u al van verre en wijzen u de laatste kilometers de weg naar de bekende golf- en universiteitsstad St. Andrews.Wandeltijd: ca. 6 - 7 uur.

Dag 6: Rondwandeling Tentsmuir Forest

Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 100 m

Allereerst neemt u de bus naar Leuchars. Hier begint uw wandeling door het natuurgebied van Tentsmuir. U doorkruist een idyllisch bos en bereikt een van de mooiste stranden van Schotland. Vanuit Tayport Harbor kunt u de bus terug nemen naar St Andrews. Wandeltijd: ca. 5 uur

Dag 7: Thuisreis of verlenging

Het einde van uw wandelvakantie over het beroemde "Fife Coastal Path" aan de oostkust van Schotland. Op eigen gelegenheid vertrekt u naar huis maar u kunt natuurlijk ook nog uw vakantie verlengen in bijvoorbeeld St. Andrews of Edinburgh.

Meer weten over de 7-daagse wandelvakantie Fife Coastal Path?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.