D-day strand te Arromanches les Bains

8-daagse wandelvakantie De Calvados Tour

Normandië, Frankrijk

  • van Honfleur naar Bayeux
  • "Route du Cidre"
  • de landingsstranden o.a. "Omaha Beach"
  • Arromanches met de Mulberry haven
  • het beroemde tapijt van Bayeux
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
D-day strand te Arromanches les Bains
Normandië Mulberry
Normandië Geschutsbatterij Longues sur Mere
Bayeux tapijt
Bekijk alle fotos (4)

Wandelvakantie van Honfleur naar Bayeux!

Een adembenemende tour door het prachtige landschap van de Calvados regio van Frankrijk. Tijdens deze wandelvakantie is er veel te zien en beleven. De wandeltour brengt u van Honfleur tot Bayeux, onderweg kunt u genieten van middeleeuwse gebouwen, Calvados boerderijen en de landingsstranden van Normandië.

Laat het prachtige Normandische landschap u de adem benemen terwijl u van hoogtepunt naar hoogtepunt loopt.

Dag 1: Aankomst in Honfleur

Uw fietsvakantie begint in het historische Honfleur. Wij adviseren u tijd in te plannen om de stad te verkennen. Honfleur is een prachtige stad boordevol kunst en geschiedenis, gelegen op de zuid-oever van de monding van de rivier de Seine, .

Tijdens de 16e en 17e eeuw is Honfleur uitgegroeid van een strategische haven tot een belangrijke handelshaven. Honfleur was in de 17e eeuw ook het startpunt voor vele ontdekkingsreizen naar de nieuwe wereld, zoals naar: Brazilië, Newfoundland en Quebec. Van het rijke verleden van Honfleur is veel bewaard gebleven; kerken, de oude haven, pakhuizen, 4 tot 5 honderd jaar oude gebouwen, en knusse kinderkopstraatjes die veel te smal zijn voor auto's.

Dag 2: De lus van Honfleur

Afstand ca. 16 km

De lus van Honfleur brengt u door het oude deel van Honfleur en voert u naar de heuvel van "Côte de Grace". Hier vindt u de gelijknamige kapel "Notre Dame de Grace", de beschermheilige voor alle zeelieden en vissers uit deze omgeving. Eenmaal per jaar loopt de lokale bevolking gezamenlijk naar boven om een viering in de kapel te houden. Deze eeuwenoude traditite houdt nog steeds stand. Vanaf de kapel heeft u een prachtig uitzicht over de monding van de Seine.

Wanneer u richting het westen wandelt komt u door heerlijke eiken- en berken wouden waarna u arriveert bij het dorp Pennedepie. Loopt u vervolgens verder dan komt u bij een boerderij waar Calvados gemaakt wordt. Natuurlijk mag een kleine proeverij niet aan uw programma ontbreken. Daarna gaat het verder via Barneville La Bertran terug naar Honfleur.

Dag 3: Honfleur - Beuvron en Auge

Afstand ca. 18 km

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een rit van circa 30 minuten. Een stopmogelijkheid is er in het marktstadje Pont L'Evêque. Hier kunt u op de markt een lekkere lunch inslaan. U kunt uw wandelafstand voor vandaag kiezen. Er is een route van 22 km, een van 18 en een van 11 km. Al naar gelang uw behoefte wordt u bij uw startpunt afgezet. De routes voeren door de Pays d'Auge en dan in westelijke richting naar Bourgeauville en Saint-Pierre des Ifs. Dan wandelt u in zuidelijke richting naar Beuvron-en-Auge voor de overnachting.

Dag 4: De lus van Beuvron en Auge

Afstand ca. 20 km

Wij adviseren u vandaag richting Cambremer te wandelen. Cambremer is het hart van de "route du Cidre". De kaas- en cidermakers uit deze regio doen hun best de eewenoude tradities te beschermen en in stand te houden. Hier vindt u dan ook kwalitatief hoogwaardige producten. Op diverse plekken wordt de mogelijkheid geboden om cider en calvados te proeven, zowel in als rondom Cambremer. Verder zijn er verschillende aangename plaatsen om lekker te lunchen voordat u weer terug wandelt naar Beuvron. Bezoek onderweg ook even het prachtige kasteel Crêvecoeur-en-Auge.

Dag 5: Arromanches - Port-en-Bessin

Afstand ca. 12 km

De dag begint met een privé transfer richting de vlakte van Caen en de D-Day landingsstranden. Afhankelijk van uw gewenste loopafstand van deze dag wordt u afgezet in een dorpje tussen Creully en Arromanches-les-Bains. Van daaruit wandelt u richting Gold Beach. Al snel bereikt u een klif van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over de aangelegde haven van Mulberry bij Arromanches. De haven werd gebouwd direct na D-Day speciaal voor de aanvoer van manschappen, materieel en brandstof voor de herovering van Europa.

In Arromanches is veel te zien en veel te beleven zoals; musea, de oude kerk, oude architectuur en natuurlijk het strand. Na het bezoek aan Arromanches vervolgt u uw wandeling richting de Duitse geschutsbatterij van Longues-sur-Mer, vanwaar het nog slechts een paar kilometer is richting Port-en-Bessin.

Dag 6: De lus van Port-en-Bessin

Afstand ca. 20 km

Deze dag staat in het teken van de landingsstranden en de Tweede Wereldoorlog. U wandelt vanaf Port-en-Bessin in westelijke richting naar Colleville-sur-Mer. Bij Colleville-sur-Mer kunt u de indrukwekkende Amerikaanse militaire begraafplaats bezoeken. Na het bezoek aan de begraafplaats en het bezoekerscentrum vervolgt u uw wandeling langs de kliffen omlaag richting Omaha Beach en Saint-Laurent-sur-Mer, dezelfde tocht die de Amerikaanse soldaten ooit in omgekeerde richting hebben gemaakt.

Vanaf Omaha Beach kunt u via het strand of dezelfde route omhoog richting Port-en-Bessin maken.

Dag 7: Port-en-Bessin - Bayeux

Afstand ca. 17 km

De wandeling van vandaag brengt u door het hart van de Bessin regio, een landschap gemarkeerd met grote granieten herenhuizen en landhuizen en prachtige boerderijen. U wandelt westwaarts door Barbeville richting Bayeux, waar u onderweg het "Commonwealth War Memorial" kunt bezichtigen.

Bayeux was tijdens de Tweede Wereldoorlog en na D-Day het hoofdkwartier van de geallieerden. Door weinig weerstand en geen bombardementen van de geallieerden is Bayeux zeer goed bewaard gebleven.

Bayeux is een prachtige stad, met veel geschiedenis. Zo heeft Bayeux een prachtige kerk, veel oude architectuur en natuurlijk het beroemde tapijt van Bayeux, waarop de verovering van Engeland door Normandië te zien is. Overnachting in het Bayeux.

Dag 8: Vertrek

Na het ontbijt is uw wandelvakantie helaas ten einde.
Daar er genoeg te beleven is in Bayeux is, is het misschien een idee om uw wandelvakantie hier met een nacht te verlengen.