8-daagse wandelvakantie De Calvados Tour

Normandië, Frankrijk

  • Wandelen van Honfleur naar Bayeux
  • Volg de bekende "Route du Cidre"
  • De landingsstranden o.a. "Omaha Beach"
  • Arromanches met de Mulberry haven
  • Het beroemde tapijt van Bayeux
strand Normandië
Honfleur
D-day strand te Arromanches les Bains
Normandië Geschutsbatterij Longues sur Mere
begraafplaats USA
Bayeux tapijt
Bekijk alle fotos (7 )

Wandelvakantie van Honfleur naar Bayeux!

Een adembenemende tour door het prachtige landschap van de Calvados regio van Frankrijk. Tijdens deze wandelvakantie is er veel te zien en beleven. De wandeltour brengt u van Honfleur tot Bayeux, onderweg kunt u genieten van middeleeuwse gebouwen, Calvados boerderijen en de landingsstranden van Normandië.

Laat het prachtige Normandische landschap u de adem benemen terwijl u van hoogtepunt naar hoogtepunt loopt.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Honfleur

Uw wandelvakantie begint in het historische Honfleur. Wij adviseren u tijd in te plannen om de stad te verkennen. Honfleur is een prachtige stad boordevol kunst en geschiedenis, gelegen op de zuid-oever van de monding van de rivier de Seine.

Tijdens de 16e en 17e eeuw is Honfleur uitgegroeid van een strategische haven tot een belangrijke handelshaven. Honfleur was in de 17e eeuw ook het startpunt voor vele ontdekkingsreizen naar de nieuwe wereld, zoals naar Brazilië, Newfoundland en Quebec. Van het rijke verleden van Honfleur is veel bewaard gebleven; kerken, de oude haven, pakhuizen, 4 tot 5 honderd jaar oude gebouwen, en knusse kinderkopstraatjes die veel te smal zijn voor auto's.

Dag 2: De lus van Honfleur (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km

De lus van Honfleur brengt u door het oude deel van Honfleur en voert u naar de heuvel van "Côte de Grace". Hier vindt u de gelijknamige kapel "Notre Dame de Grace", de beschermheilige voor alle zeelieden en vissers uit deze omgeving. Eenmaal per jaar loopt de lokale bevolking gezamenlijk naar boven om een viering in de kapel te houden. Deze eeuwenoude tradititie houdt nog steeds stand. Vanaf de kapel heeft u een prachtig uitzicht over de monding van de Seine.

Wanneer u richting het westen wandelt komt u door heerlijke eiken- en berkenwouden waarna u arriveert bij het dorp Pennedepie. Loopt u vervolgens verder dan komt u bij een boerderij waar Calvados gemaakt wordt. Natuurlijk mag een kleine proeverij niet aan uw programma ontbreken. Daarna gaat het verder via Barneville La Bertran terug naar Honfleur.

Dag 3: Honfleur - Beuvron en Auge (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een rit van circa 30 minuten. Een stopmogelijkheid is er in het marktstadje Pont L'Evêque. Hier kunt u op de markt een lekkere lunch inslaan. U kunt uw wandelafstand voor vandaag kiezen. Er is een route van 22 km, een van 18 en een van 11 km. Al naar gelang uw behoefte wordt u bij uw startpunt afgezet. De routes voeren door de Pays d'Auge en dan in westelijke richting naar Bourgeauville en Saint-Pierre des Ifs. Dan wandelt u in zuidelijke richting naar Beuvron-en-Auge voor de overnachting.

Dag 4: De lus van Beuvron en Auge (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km

Wij adviseren u vandaag richting Cambremer te wandelen. Cambremer is het hart van de "route du Cidre". De kaas- en cidermakers uit deze regio doen hun best de eeuwenoude tradities te beschermen en in stand te houden. Hier vindt u dan ook kwalitatief hoogwaardige producten. Op diverse plekken wordt de mogelijkheid geboden om cider en calvados te proeven, zowel in als rondom Cambremer. Verder zijn er verschillende aangename plaatsen om lekker te lunchen voordat u weer terug wandelt naar Beuvron. Bezoek onderweg ook even het prachtige kasteel Crêvecoeur-en-Auge.

Dag 5: Arromanches - Port-en-Bessin (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km

De dag begint met een privé transfer richting de vlakte van Caen en de D-Day landingsstranden. Afhankelijk van uw gewenste loopafstand van deze dag wordt u afgezet in een dorpje tussen Creully en Arromanches-les-Bains. Van daaruit wandelt u richting Gold Beach. Al snel bereikt u een klif van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over de aangelegde haven van Mulberry bij Arromanches. De haven werd gebouwd direct na D-Day speciaal voor de aanvoer van manschappen, materieel en brandstof voor de herovering van Europa.

In Arromanches is veel te zien en veel te beleven zoals; musea, de oude kerk, oude architectuur en natuurlijk het strand. Na het bezoek aan Arromanches vervolgt u uw wandeling richting de Duitse geschutsbatterij van Longues-sur-Mer, vanwaar het nog slechts een paar kilometer is richting Port-en-Bessin.

Dag 6: De lus van Port-en-Bessin (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km

Deze dag staat in het teken van de landingsstranden en de Tweede Wereldoorlog. U wandelt vanaf Port-en-Bessin in westelijke richting naar Colleville-sur-Mer. Bij Colleville-sur-Mer kunt u de indrukwekkende Amerikaanse militaire begraafplaats bezoeken. Na het bezoek aan de begraafplaats en het bezoekerscentrum vervolgt u uw wandeling langs de kliffen omlaag richting Omaha Beach en Saint-Laurent-sur-Mer, dezelfde tocht die de Amerikaanse soldaten ooit in omgekeerde richting hebben gemaakt.

Vanaf Omaha Beach kunt u via het strand of dezelfde route omhoog richting Port-en-Bessin maken.

Dag 7: Port-en-Bessin - Bayeux (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km

De wandeling van vandaag brengt u door het hart van de Bessin regio, een landschap gemarkeerd met grote granieten herenhuizen en landhuizen en prachtige boerderijen. U wandelt westwaarts door Barbeville richting Bayeux, waar u onderweg het "Commonwealth War Memorial" kunt bezichtigen.

Bayeux was tijdens de Tweede Wereldoorlog en na D-Day het hoofdkwartier van de geallieerden. Door weinig weerstand en geen bombardementen van de geallieerden is Bayeux zeer goed bewaard gebleven.

Bayeux is een prachtige stad, met veel geschiedenis. Zo heeft Bayeux een prachtige kerk, veel oude architectuur en natuurlijk het beroemde tapijt van Bayeux, waarop de verovering van Engeland door Normandië te zien is. Overnachting in het Bayeux.

Dag 8: Vertrek

Na het ontbijt is uw wandelvakantie helaas ten einde.
Daar er genoeg te beleven is in Bayeux, is het misschien een idee om uw wandelvakantie hier met een nacht te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie De Calvados Tour?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie De Calvados Tour.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.5
Locatie/gebied: 7.5
Hotels: 6.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 6.0
7.0
heftige geschiedenis in combinatie met mooi landschap
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2019
De kwaliteit van de diverse wandelroutes in de Auge was soms goed, soms wat minder. Er waren delen minder goed te belopen en soms moest er wat lang langs een weg worden gelopen. Het landschap in het binnenland was wel afwisselend. De routes langs de Normandische stranden waren niet landschappelijk maar vooral qua imposante geschiedenis interessant maar dat hadden we ook ingecalculeerd. Prettig was dat enkele routes gemakkelijk konden worden ingekort. De gidsjes van Normandie Rando waren summier en soms wat slordig maar de routes waren duidelijk. We zijn wat (te) verwend met de documentatie van SNP en dergelijke maar het werkte wel. En het contact met hen over transfers e.d. verliep goed. De service was prima. We hadden gekozen voor de Standaard Hotels. Le Dauphin vonden we prima. Door omstandigheden zijn we in Beuvron verzet naar Manoir de Sens. Daarvan vonden we de ambiance prima maar het sanitair kon beter. Hotel Le Marine in Port en Bessin had een mooi uitzicht op zee. Er was een nieuwe badkamer maar de kamer zelf moet nodig opgeknapt worden. In Bayeux kwamen we niet in Reine Mathilde (stond als voorbeeldhotel in de offerte) terecht maar in Mogador. Dat was wel erg simpel en niet in verhouding met de kwaliteit van Reine Mathilde. Jammer! En verder was het jammer dat er geen gps-tracks van de wandelingen waren.
8.0
Fijn geweest
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2019
Het was een heerlijke vakantie en het ophalen en vervoer van de bagage was goed verzorgd. Onderweg werd ook het een en ander verteld over de omgeving en zijn historie. Daarentegen klopten de kaartjes plus de beschrijving niet altijd of het kostte wat tijd om uit te vinden wat er bedoeld werd. Dan stond het beschreven voorwerp of bord er niet mee. Desondanks zijn we altijd weer op de plaats van bestemming aangekomen. Misschien ook rekening houden met het feit , hoe terug te komen naar het beginpunt en daar wat mogelijkheden bij geven
Lees meer