8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen

8-daagse standplaats wandelvakantie Rügen

Oostzee, Duitsland

  • Wandelvakantie bij de Oostzee
  • Op het grootste eiland van Duitsland: Rügen
  • Iedere dag vertrek vanuit Binz
  • Dagetappes van 12 tot 22 km
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
Bekijk alle fotos (6)

Er is bijna geen eiland zo rijk aan uiteenlopende en aantrekkelijke excursie mogelijkheden als Rügen. Wandelingen langs de krijtkusten, naar de Königsstuhl en Kap Arkona, door het Bio-Reservaat Südost-Rügen, naar de Seebrücke Sellin, naar het jachtslot Granitz, naar Putbusm, een tocht met de Rasenden Roland en een boottocht naar het autovrije eiland Hiddensee.

Deze 8 daagse wandelvakantie start iedere dag vanuit hetzelfde hotel in Ostseebad Binz. U kunt wandelingen doen met eiland- en natuurgidsen of individueel.  Totale wandelafstand ca. 98 km.

Karakter van de wandelvakantie:
Niveau 1. Wandeletappes van maximaal 22 km dus geschikt voor iedereen. Overwegend vlakke etappes.

Dag 1: Individuele aankomst in Ostseebad Binz

Aankomst op eigen gelegenheid per trein of auto in Ostseebad Binz op Rügen (Intercity-Bahnhof), hotelparkeerplaats tegen betaling, van station korte rit per taxi naar het hotel.

Dag 2: Wandeling naar Sellin en Jagdslot Granitz

Afstand ca. 18 km

Wandeling van Binz over de Hochuferweg naar de Seebrücke naar Sellin. Verder door het bosgebied van Granitz naar Schwarzen See en naar het Jagdslot op de Tempelberg.Na bezichtiging en torenbeklimming ( naar keuze) terug naar Binz ( ca. 18 km, 5 uur).

Dag 3: Wandeling naar de Königsstuhl

Afstand ca. 18 km

Met de bus naar de havenstad Sassnitz. Stadswandeling, dan over de Kreidefelsen-Hochuferweg naar Viktoriasicht en de Königsstuhl. Onderweg veel mooie uitzichten, bij de Königsstuhl naar keuze afdaling naar de Seeufer. Verder over de Herthasee naar de bus en terug naar Sassnitz. Per schip over de Prorer Wiek terug naar Binz ( ca. 18 km, 7 uur ).

Dag 4: Tocht naar het eiland Hiddensee

Afstand ca. 12 km

Met de bus naar Schaprode en met de pont naar het autovrije eiland Hiddensee. Wandeling van Vitte naar Dornbusch en op de Hochuferweg naar Kloster, naar keuze bezoek aan het Gerhard-Hauptmann-Museum. In de late namiddag met de pont en de bus weer terug naar Binz (ca. 12 km, 10 uur).

Dag 5: Wandeling naar Putbus

Afstand ca. 22 km

Wandeling door het bioreservaat Südost Rügen. Vervolgens over de Granitz naar de Grosssteingräbern bij Lanken-Granitz en verder naar Neu-Reddevitz. Nu langs het strand naar Lauterbach naar het Badhuis Goor, dan naar de "Witte Stad" Putbus met de klassieke Bauten am Circus. Met de Rasende Roland terug naar Binz ( ca. 22 km, 7 uur ).

Dag 6: Wandeling naar Kap Arkona

Afstand ca. 14 km

Eerst met de bus naar Glowe. Wandeling over de heerlijke weg over de Schaabe langs Jasmunder en Breeger Bodden en verder naar Juliusruh. Korte busrit tot Putgarden en wandeling naar Kap Arkona met de vuurtoren en de overblijfselen van het Slavische Jaromarsburg. Aansluitend naar het kleine romantische vissersdorp Vitt. Met de bus terug naar het hotel in Binz ( ca. 14 km, 6 uur ).

Dag 7: Wandeling over het schiereiland Mönchgut

Afstand ca. 14 km

Met de bus naar Gager. Wandeling door het bioreservaat Mönchgut met indrukwekkende uitzichten over het Südostteil van het eiland Rügen tot Usedom en de Poolse Oostzeekust. Verder over Gross-Zicker en het brede zandstrand naar Lobbe. Met de bus terug naar Binz( ca.14 km , 5 uur).

Dag 8: Terugreis vanuit Binz

Vandaag vertrekt u vanuit Binz op eigen gelegenheid richting huis. Verlenging is mogelijk.