8-daagse wandelvakantie Rügen - Standplaats

Oostzee, Duitsland

  • Wandelvakantie aan de Oostzee
  • Grootste en populairste eiland van Duitsland; Rügen
  • Standplaatshotel in Binz
  • Bezoek de imposante krijtrotsen
  • Dagetappes van ca. 12 tot 22 km
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
Bekijk alle fotos (6 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Ostseebad Binz

U reist op eigen gelegenheid per trein of per auto naar het hotel in Ostseebad Binz op het eiland Rügen.

Dag 2: Wandeling naar Sellin en het jachthuis van Granitz (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km

Op de eerste wandeldag van uw vakantie wandelt u vanuit Binz over de Hochuferweg naar de Seebrücke en naar Sellin. Onderweg wandelt u door het bosgebied van Granitz en passeert u de Schwarzen See. Na de bezichtiging en (optionele) beklimming van het beroemde jachthuis op de Tempelberg wandelt u weer terug naar Binz voor de overnachting.

Wandeltijd: ca. 5 uur (inclusief reistijd).

Dag 3: Wandeling naar de Königsstuhl (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km

Vandaag reist u per bus naar de havenstad Sassnitz. In Sassnitz kunt een stadswandeling maken, waarna u over de Kreidefelsen-Hochuferweg naar het 'Viktoriasicht' en de 'Königsstuhl' wandelt. Onderweg geniet u van het prachtige uitzicht over de Oostzee. Vanaf de Königsstuhl wandelt u verder naar de Herthasee, waarna u per bus terug reist naar Sassnitz. Vanuit Sassnitz reist u per veerboot over de Prorer Wiek terug naar Binz.

Wandeltijd: ca. 7 uur (inclusief reistijd).

Dag 4: Het eiland Hiddensee (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km

In de ochtend vertrekt u per bus naar Schaprode aan de andere kant van het eiland. Vanuit Schaprode steekt u per veerpont over naar het autovrije eiland Hiddensee. Op Hiddensee geniet u van een wandeling naar de Dornbusch, waarna u via de Hochuferweg weer naar Kloster wandelt. In Kloster kunt u eventueel een bezoek brengen aan het Gerhard-Hauptmann-Museum. In de namiddag reist u per veerpont weer terug naar Rügen, waarna u per bus weer terug reist naar Binz.

Wandeltijd: ca. 10 uur (inclusief reistijd).

Dag 5: Wandeling naar Putbus (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km

Vandaag staat een wandeling door het bioreservaat Südost Rügen op het programma. Door het Granitz wandelt u naar de Grosssteingräbern bij Lanken-Granitz en verder naar Neu-Reddevitz. Langs het strand wandelt u naar Lauterbach naar het Badhuis Goor, waarna u uitkomt bij de "witte stad" Putbus. Met de trein, de 'Rasende Roland' reist u weer terug naar Binz.

Wandeltijd: ca. 7 uur (inclusief reistijd).

Dag 6: Wandeling naar Kap Arkona (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km

Vandaag wandelt u over het prachtige pad van de Schaabe langs de Jasmunder en Breeger Bodden richting Juliusruh. Via een korte busrit bereikt u Putgarten, van waaruit u een wandeling maakt naar 'Kaap Arkona' met de vuurtorens en de overblijfselen van de Slavische Jaromarsburg. In de middag wandelt u verder naar het kleine romantische vissersdorpje Vitt. Aan het einde van de dag reist u per bus terug naar het hotel in Binz.

Wandeltijd: ca. 6 uur (inclusief reistijd).

Dag 7: Wandeling over het schiereiland Mönchgut (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km

Vanuit Binz reist u vandaag weer per bus naar Gager. Vanuit Gager maakt u een wandeling door het biosfeerreservaat Mönchgut met haar indrukwekkende uitzichten over het zuidoostelijke deel van het eiland Rügen, Usedom en de Poolse Oostzeekust. U wandelt verder via Gross-Zicker en het brede zandstrand naar Lobbe. Met de bus reist u hierna weer terug naar Binz.

Wandeltijd: ca. 5 uur (inclusief reistijd).

Dag 8: Terugreis vanuit Binz of verlenging

Vandaag vertrekt u vanuit Binz op eigen gelegenheid richting huis of u verlengt uw vakantie met nog een aantal dagen op het mooie eiland Rügen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Rügen - Standplaats ?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid