7-daagse wandelvakantie Eifelsteig etappe 3

Eifel, Duitsland

  • Wandelvakantie over de Eifelsteig
  • laatste en 3e gedeelte van de 3-delige route
  • Dagetappes van ca. 18 tot 29 km
  • Stijgingen van maximaal 680 m hoog
  • Van Daun naar Trier
  • Ontdek de Eifel per voet
7-daagse wandelvakantie Eifelsteig
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie Eifelsteig
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
Bekijk alle fotos (6 )

Eén van de beste wandelroutes van Duitsland

De Eifelsteig behoort tot de "Top Trails of Germany" en biedt de wandelliefhebber een exclusieve ontdekkingsreis naar de schatten van de echte Eifel, met al zijn cultuur, stille dalen, vreemde rotsformaties, rivieren en meren.

De Eifelsteig bestaat uit 3 etappes:
Deel 1: van Aken (Kornelimünster) - Kloster Steinfeld
Deel 2: Kloster Steinfeld - Daun
Deel 3: Daun- Trier

Alle etappes (delen) zijn 7-daagse wandelvakanties.
Deze wandelvakantie betreft deel 3:

NB: Etappe 3 van de Eifelsteig is tot nader order niet boekbaar i.v.m. de schade door het hoge water in de zomer van 2021. Zodra dit traject weer geopend wordt, zullen de prijzen gepubliceerd worden.

De 315 km lange wandelroute, veelal over zandwegen, begint in het historische stadscentrum van Aken en loopt door tot aan de oudste stad van Duitsland, Trier. De indrukwekkende stad Trier ligt aan de Moezel. Langs de weg openbaart zich achtereenvolgens het voor Europa unieke hoogveenlandschap van het Hohe Venn, het nieuwste nationale park van Duitsland, het Nationaal Park Eifel, het historische stadje Monschau, het wilde Ruhrdal, het Morsbachen en het Urftdal met zijn Romeinse kanaal.

Deze wandelvakantie over de Eifelsteig gaat van het startpunt Daun naar historische stad Trier, het 3e deel van de wandelroute.

Karakter van de wandelvakantie Niveau 2.
Wandeletappes variërend van ca. 18 tot 29 km. Maximale stijgingen van 680 hoogtemeters.

Dag 1: Individuele aankomst in Daun

Uw wandelvakantie begint in Daun, hier overnacht u. Het is ook mogelijk dat u nu begint aan deel 3, het laatste deel, van de Eifelsteig.

Dag 2: Daun - Manderscheid

Afstand ca. 23 km
Hoogteverschil ca. 560 m

Dit gedeelte van de Eifelsteig voert dwars door de mooie en imponerende Vulkaaneifel. Deze etappe voert u eerst helemaal omhoog richting de Maaren. Vervolgens gaat de wandelroute door het dal van de Lieser door weiden en bossen, om vervolgens te eindigen op een prachtig rotspad bij Manderscheid met de bekende prachtige burchten.

Dag 3: Manderscheid - Kloster Himmerod

Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 520 m

Vandaag verloopt het traject in het begin over een andere bekende wandelroute in de Eifel, het Lieserpfad. Hier wordt u getrakteerd op prachtige uitzichten op de burchten, de dalen en de prachtige natuur. Via het dal en de heuvels bij Grosslittgen loopt u over de hoogvlakte weer naar beneden naar het Salmtal.

Dag 4: Kloster Himmerod - Bruch

Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 370 m

Vandaag wandelt u grotendeels door het Salmtal, dit is zeer afwisselend qua landschap. Naast het prachtige landschap en de natuur die u tegenkomt op dit traject is er ook een klooster, molens en een burcht te zien. U komt aan in Bruch en zult hier tevens de nacht doorbrengen.

Dag 5: Bruch - Kordel

Afstand ca. 29 km
Hoogteverschil ca. 610 m

Vandaag is in afstand het langste traject om te wandelen met ca. 29 kilometer. Er moet eerst flink geklommen worden. Daarna gaat de route door een makkelijk begaanbaar bos. Vervolgens gaat het over de hoogvlakte rondom het gebied van Zemmer. Tot slot gaat het omlaag naar het dal van de Kyll. U overnacht in Kordel.

Dag 6: Kordel - Trier

Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 680 m

De wandeling naar Trier is het laatste traject van de Eifelsteig. De wandelroute gaat voor het grootste gedeelte door bossen. Ideaal voor op zonnige en warme dagen. Highlights op deze wandeling zijn het dal, de watervallen bij de Butzerbach en de grotten in de indrukwekkende rotsen in het bos. Een mooie afsluiter van het wandelen van de Eifelsteig is de wandeling over de rotsen van zandsteen boven de Moezel vlakbij Trier. Voor het afsluiten van de Eifelsteig is een bezoek aan de stad Trier zeer de moeite waard. Deze oudste stad van Duitsland heeft vele interessante en historische bezienswaardigheden. Overnachting is in Trier.

Dag 7: Individueel vertrek vanuit Trier of verlenging

Uw wandelvakantie Eifelsteig is ten einde gekomen. Na het ontbijt keert u op eigen gelegenheid huiswaarts of u verlengt uw vakantie. Vraag uw reisadviseur naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 7-daagse wandelvakantie Eifelsteig etappe 3?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse wandelvakantie Eifelsteig etappe 3.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 5.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
Prima geregeld.
Met vrienden
Op vakantie in Oct 2019
Leuke route, beetje veel regen.
Lees meer