7-daagse wandelvakantie Eifelsteig etappe 3

Eifel, Duitsland

  • Wandelvakantie over de Eifelsteig
  • laatste en 3e gedeelte van de 3-delige route
  • Dagetappes van ca. 18 tot 29 km
  • Stijgingen van maximaal 680 m hoog
  • Van Daun naar Trier
  • Ontdek de Eifel per voet
7-daagse wandelvakantie Eifelsteig
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie Eifelsteig
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
Bekijk alle fotos (6 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Daun

Uw wandelvakantie begint in Daun, hier overnacht u. Het is ook mogelijk dat u nu begint aan deel 3, het laatste deel, van de Eifelsteig.

Dag 2: Daun - Manderscheid (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km
Hoogteverschil ca. 560 m

Dit gedeelte van de Eifelsteig voert dwars door de mooie en imponerende Vulkaaneifel. Deze etappe voert u eerst helemaal omhoog richting de Maaren. Vervolgens gaat de wandelroute door het dal van de Lieser door weiden en bossen, om vervolgens te eindigen op een prachtig rotspad bij Manderscheid met de bekende prachtige burchten.

Dag 3: Manderscheid - Kloster Himmerod (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 520 m

Vandaag verloopt het traject in het begin over een andere bekende wandelroute in de Eifel, het Lieserpfad. Hier wordt u getrakteerd op prachtige uitzichten op de burchten, de dalen en de prachtige natuur. Via het dal en de heuvels bij Grosslittgen loopt u over de hoogvlakte weer naar beneden naar het Salmtal.

Dag 4: Kloster Himmerod - Bruch (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 370 m

Vandaag wandelt u grotendeels door het Salmtal, dit is zeer afwisselend qua landschap. Naast het prachtige landschap en de natuur die u tegenkomt op dit traject is er ook een klooster, molens en een burcht te zien. U komt aan in Bruch en zult hier tevens de nacht doorbrengen.

Dag 5: Bruch - Kordel (ca. 29 km)
Afstand ca. 29 km
Hoogteverschil ca. 610 m

Vandaag is in afstand het langste traject om te wandelen met ca. 29 kilometer. Er moet eerst flink geklommen worden. Daarna gaat de route door een makkelijk begaanbaar bos. Vervolgens gaat het over de hoogvlakte rondom het gebied van Zemmer. Tot slot gaat het omlaag naar het dal van de Kyll. U overnacht in Kordel.

Dag 6: Kordel - Trier (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 680 m

De wandeling naar Trier is het laatste traject van de Eifelsteig. De wandelroute gaat voor het grootste gedeelte door bossen. Ideaal voor op zonnige en warme dagen. Highlights op deze wandeling zijn het dal, de watervallen bij de Butzerbach en de grotten in de indrukwekkende rotsen in het bos. Een mooie afsluiter van het wandelen van de Eifelsteig is de wandeling over de rotsen van zandsteen boven de Moezel vlakbij Trier. Voor het afsluiten van de Eifelsteig is een bezoek aan de stad Trier zeer de moeite waard. Deze oudste stad van Duitsland heeft vele interessante en historische bezienswaardigheden. Overnachting is in Trier.

Dag 7: Individueel vertrek vanuit Trier of verlenging

Uw wandelvakantie Eifelsteig is ten einde gekomen. Na het ontbijt keert u op eigen gelegenheid huiswaarts of u verlengt uw vakantie. Vraag uw reisadviseur naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Eifelsteig etappe 3?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse wandelvakantie Eifelsteig etappe 3.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.5
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 6.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.5
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 6.5
7.0
Een relatief zware etappe met goede hotels/pension
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2024
Bergpaden waren door het vele regen in de afgelopen weken, modderig waardoor het wandelen pittig was. Des te fijner was het ontvangst en verblijf in goede hotels. Vervoer van einde wandeling naar hotel was goed geregeld middels een taxi. Op de laatste 2 dagen was dit helaas niet het geval. Na een pittige wandeling, moesten we nog de trein nemen naar Trier. Deze gaat om het uur en als je deze net mist is het lang wachten. Aangekomen in Trier is het nog een flink eind lopen naar het hotel. Dit herhaalde zich ook op de volgende dag. Het 4 sterren hotel maakte het ongenoegen weer goed maar een taxi zou fijner geweest zijn. En voor de prijs die je betaald voor deze vakantie, lijkt het ons redelijk. De informatie van ADE klopte niet helemaal. Veel spelfouten maar wat vervelender was een fout telefoonnummer van diegene die ons moest komen ophalen. Gelukkig belde ze ons zelf uiteindelijk waardoor het goed kwam. We hebben ook een keer het noodnummer van ADE moeten bellen. We kregen meteen contact en werden goed geholpen door de ADE nooddienst medewerkster.
8.0
Prima geregeld.
Met vrienden
Op vakantie in Oktober 2019
Leuke route, beetje veel regen.
Lees meer