7-daagse wandelvakantie eifelsteig

7-daagse wandelvakantie Eifelsteig etappe 3

Eifel, Duitsland

  • Dagetappes van 18 tot 29 km
  • Stijgingen van maximaal 680 m hoog
  • Van Daun naar Trier
  • Wandelen over het Lieserpfad
Door onze gasten
beoordeeld met een:
8

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie Eifelsteig
7-daagse wandelvakantie Eifelsteig
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
Bekijk alle fotos (6)

De Eifelsteig behoort tot de "Top Trails of Germany" en biedt de wandelliefhebber een exclusieve ontdekkingsreis naar de schatten van de echte Eifel, met al zijn cultuur, de stille dalen, vreemde rotsformaties, rivieren en meren.

De 315 km lange wandelroute, veelal over zandwegen, begint in het historische stadscentrum van Aken en loopt door tot aan de oudste stad van Duitsland: Trier, gelegen aan de Moezel. Langs de weg openbaart zich het voor Europa unieke hoogveenlandschap van het Hohe Venn, het nieuwste nationale park van Duitsland, het Nationaal Park Eifel, het historische stadje Monschau, het wilde Roerdal, het Morsbachen en het Urftdal met zijn Romeinse kanaal.

Deze wandelvakantie over de Eifelsteig gaat van het startpunt Daun naar historische stad Trier, het 3e deel van de wandelroute. Karakter van de wandelvakantie Niveau 2. Wandeletappes variërend van 18 tot 29 km. Maximale stijgingen van 680 hoogtemeters.

Etappewandeling met hotelwissel en bagagetransport. Reisperiode: van april t/m oktober, aankomst mogelijk op zaterdag en zondag.

Dag 1: Individuele aankomst in Daun

Uw vakantie etappe nummer 3 begint in Daun, hier overnacht u.

Dag 2: Daun - Manderscheid

Afstand ca. 23 km
Hoogteverschil ca. 560 m

Dit gedeelte van de Eifelsteig voert dwars door de mooie en imponerende Vulkaaneifel. Deze etappe voert je eerst helemaal omhoog richting de Maaren. Vervolgens gaat de wandelroute door het dal van de Lieser door weiden en bossen om vervolgens te eindigen op een prachtig rotspad bij Manderscheid met de bekende prachtige burchten.

Dag 3: Manderscheid - Klooster Himmerod

Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 520 m

Vandaag verloopt het traject in het eerste gedeelte over een ander bekende wandelroute in de Eifel; Het Lieserpfad. Hier word je getrakteerd op prachtige uitzichten op de burchten, de dalen en de prachtige natuur. Via het dal en de heuvels bij Grosslittgen loop je over de hoogvlakte weer naar beneden naar het Salmtal.

Dag 4: Klooster Himmerod - Bruch

Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 370 m

Vandaag voert u grotendeels door het Salmtal, dit is zeer afwisselen qua landschap. Naast het prachtige landschap en de natuur die je tegenkomst op dit traject is er ook een klooster, molens en een burcht te zien. U komt aan in Bruch en zult hier tevens de nacht door brengen.

Dag 5: Bruch - Kordel

Afstand ca. 29 km
Hoogteverschil ca. 610 m

Vandaag de dag is in afstand het langste traject om te wandelen met zijn 29 kilometer. Er moet eerst flink geklommen worden. Daarna loopt de route door een makkelijk begaanbaar bos. Vervolgens gaat het over de hoogvlakte rondom het gebied van Zemmer. Tot slot gaat het omlaag naar het dal van de Kyll.

Dag 6: Kordel - Trier

Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 680 m

De wandeling naar Trier is het laatste traject van de Eifelsteig. De wandelroute loopt voor het grootste gedeelte door bossen. Ideaal voor op zonnige en warme dagen. Highlights op deze wandeling zijn het dal, de watervallen bij de Butzerbach en de grotten in de indrukwekkende rotsen in het bos. Een mooie afsluiter van het wandelen van de Eifelsteig is de wandeling over de rotsen van zandsteen boven de Moezel vlakbij Trier. Voor het afsluiten van de Eifelsteig is een bezoek aan de stad Trier zeer de moeite waard. Deze oudste stad van Duitsland heeft vele interessante en historische bezienswaardigheden.

Dag 7: Individueel vertrek

De laatste dag van uw wandelvakantie is gekomen en dus zult u individueel naar huis vertrekken of uw vakantie verlengen.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse wandelvakantie Eifelsteig etappe 3.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 5.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
Prima geregeld.
Met vrienden
Op vakantie in Oct 2019
Leuke route, beetje veel regen.