7-daagse wandelvakantie eifelsteig

7-daagse wandelvakantie Eifelsteig etappe 2

Eifel, Duitsland

  • Dagetappes van 18 tot 25 km
  • Stijgingen van maximaal 770 m hoog
  • Van Kloster Steinfeld naar Daun
  • Prehistorische grot Buchenloch
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
7-daagse wandelvakantie Eifelsteig
7-daagse wandelvakantie Eifelsteig
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
Bekijk alle fotos (6)

De Eifelsteig behoort tot de "Top Trails of Germany" en biedt de wandelliefhebber een exclusieve ontdekkingsreis naar de schatten van de echte Eifel, met al zijn cultuur, de stille dalen, vreemde rotsformaties, rivieren en meren.

De 315 km lange wandelroute, veelal over zandwegen, begint in het historische stadscentrum van Aken en loopt door tot aan de oudste stad van Duitsland: Trier, gelegen aan de Moezel. Langs de weg openbaart zich het voor Europa unieke hoogveenlandschap van het Hohe Venn, het nieuwste nationale park van Duitsland, het Nationaal Park Eifel, het historische stadje Monschau, het wilde Roerdal, het Morsbachen en het Urftdal met zijn Romeinse kanaal.

Deze wandelvakantie over de Eifelsteig gaat van het startpunt Kloster Steinfeld naar Daun, het 2e deel van de wandelroute. U kunt vanaf hier ook verlengen naar het 3e deel van de Eifelsteig, namelijk naar Trier. Vraag onze medewerkers voor meer informatie hierover.

Karakter van de wandelvakantie Niveau 2. Wandeletappes variërend van 18 tot 25 km. Maximale stijgingen van 770 hoogtemeters.

Etappewandeling met hotelwissel en bagagetransport. Reisperiode: van april t/m oktober, aankomst mogelijk op zaterdag en zondag.

Dag 1: Individuele aankomst Kloster Steinfeld

U komt aan in Steinfeld en zult hier ook de nacht door brengen.

Dag 2: Kloster Steinfeld - Blankenheim

Afstand ca. 23 km
Hoogteverschil ca. 360 m

U wandelt vandaag naar Blankheim. Bezienswaardig in Blankenheim zijn onder andere drie musea: het Blankenheimer Carnevalsmuseum, het Eifelmuseum en de natuurhistorische verzameling in de Hirtenturm, de enige toren die nog resteert van de oude stadsmuur. Van de gebouwen van Blankenheim is in de eerste plaats de oude burcht uit de twaalfde eeuw een bezoek waard. De machtige burcht beheerst het dorpsbeeld.

Dag 3: Blankenheim - Mirbach

Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 400 m

De etappe van Blankenheim naar Mirbach kenmerkt zich onder andere door uitgestrekte gebieden met jeneverstruiken. Over de hoogtes rond Blankheim loopt de wandelroute richting de hoogvlakte bij Ripsdorf. Op dit gedeelte van de Eifelsteig wordt het wandelen op hoogvlaktes afgewisseld met weilanden en bossen. Via de Kalvarienberg bij Alendorf gaat het omlaag richting de Lampertstal. Overnachting in Mirbach.

Dag 4: Mirbach - Hillesheim

Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 460 m

Deze dag wordt gekenmerkt doordat zich in het gebied veel steengroeven bevinden. Tijdens de wandeling heb je indrukwekkende uitzichten op het landschap en de dalen. De wandelroute verloopt zowel over hoogvlakten als door open bossen. Een bekende bezienswaardigheid in de Eifel die je op deze route tegenkomt mag je niet missen, de Dreimühlen Wasserfall. Lees meer over deze bekende waterval in de Eifel in ons artikel: Watervallen in de Eifel: De Dreimühlen waterval bij Nohn. Overnachting in Hillesheim.

Dag 5: hillesheim - Gerolstein

Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 490 m

Het traject van Hillesheim naar Gerolstein laat ook weer zien hoe veelzijdig en afwisselend het wandelen in de Eifel op de Eifelsteig is. Door een mooi dal loop je richting de Kyll waarna je weer omhoog gaat om over lange hoogvlaktes te wandelen richting de Rother Kopf. De wandelroute vervolgt over de indrukwekkende Auberg naar het koraalrif van Gerolstein en de Gerolsteiner Dolomieten. Je kan ook een kijkje nemen bij: Buchenloch een prehistorische grot bij Gerolstein. Overnachting in Gerolstein.

Dag 6: Gerolstein - Daun

Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 770 m

Vandaag reist u voor ongeveer de helft door een gebied met wandelenbebossing. Perfect dus op warme dagen. Alleen bij Dietzenley kom je op een vulkaankop. Op de uitkijktoren die daar staat heb je een prachtig uitzicht op de omgeving en het Kylltal. Na ongeveer 3 uur gewandeld te hebben is het vanaf Neroth, het laatste gedeelte tot aan Daun, nog ongeveer 3,5 uur wandelen. De wandelroute voert dan merendeels door open landschappen, hoogvlakten en dalen. Hier is het genieten van het prachtige vulkaanlandschap van de Vulkaaneifel.

Dag 7: Individueel vertrek

De laatste dag is aangebroken en u vertrekt in individueel naar huis of verlengt uw vakantie.