7-daagse wandelvakantie Eifelsteig etappe 2

Eifel, Duitsland

  • Wandelvakantie over de Eifelsteig
  • 2e gedeelte van de in totaal 3-delige route
  • Dagetappes van ca. 18 tot 25 km
  • Stijgingen van maximaal 770 m hoog
  • Van Kloster Steinfeld naar Daun
  • Geniet van de Eifel in al haar facetten
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
ahrsteig bij Blankenheim Eifel Duitsland
7-daagse wandelvakantie Eifelsteig
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie Eifelsteig
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Kloster Steinfeld

U komt aan in Steinfeld en zult hier ook de nacht door brengen.

Dag 2: Kloster Steinfeld - Blankenheim (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km
Hoogteverschil ca. 360 m

U wandelt vandaag via een prachtige route naar Blankheim. Bezienswaardig in Blankenheim zijn onder andere drie musea, het Blankenheimer carnavalsmuseum, het Eifelmuseum en de natuurhistorische verzameling in de Hirtenturm, de enige toren die nog resteert van de oude stadsmuur. Van de gebouwen van Blankenheim is in de eerste plaats de oude burcht uit de twaalfde eeuw een bezoek waard. De machtige burcht beheerst het dorpsbeeld.

Dag 3: Blankenheim - Mirbach (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 400 m

De etappe van Blankenheim naar Mirbach kenmerkt zich onder andere door uitgestrekte gebieden met jeneverbesstruiken. Over de hoogtes rond Blankheim loopt de wandelroute richting de hoogvlakte bij Ripsdorf. Op dit gedeelte van de Eifelsteig wordt het wandelen op hoogvlaktes afgewisseld met weilanden en bossen. Via de Kalvarienberg bij Alendorf gaat het omlaag richting de Lampertstal. Overnachting in Mirbach.

Dag 4: Mirbach - Hillesheim (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 460 m

Deze dag wordt gekenmerkt doordat zich in het gebied veel steengroeven bevinden. Tijdens de wandeling heb je indrukwekkende uitzichten op het landschap en de dalen. De wandelroute verloopt zowel over hoogvlakten als door open bossen. Een bekende bezienswaardigheid in de Eifel die je op deze route tegenkomt, de Dreimühlen Wasserfall, mag je niet missen. Deze waterval ligt bij Nohn. Overnachting is in Hillesheim.

Dag 5: Hillesheim - Gerolstein (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 490 m

Het traject van Hillesheim naar Gerolstein laat ook weer zien hoe veelzijdig en afwisselend het wandelen in de Eifel op de Eifelsteig is. Door een mooi dal loop je richting de Kyll, waarna je weer omhoog gaat om over lange hoogvlaktes te wandelen richting de Rother Kopf. De wandelroute vervolgt over de indrukwekkende Auberg naar het koraalrif van Gerolstein en de Gerolsteiner Dolomieten. Je kan ook een kijkje nemen bij Buchenloch, een prehistorische grot bij Gerolstein. Overnachting in Gerolstein.

Dag 6: Gerolstein - Daun (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 770 m

Vandaag wandelt u veel door de bossen. Perfect dus op warme dagen. Alleen bij Dietzenley komt u op een vulkaankop. Op de uitkijktoren die daar staat heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving en het Kylltal. Na ongeveer 3 uur gewandeld te hebben is het vanaf Neroth, het laatste gedeelte tot aan Daun, nog ongeveer 3,5 uur wandelen. De wandelroute voert dan door open landschappen, hoogvlakten en dalen. Hier is het genieten van het prachtige vulkaanlandschap van de Vulkaaneifel. Dit is het laatste onderdeel van deel 2 van de Eifelsteig. U overnacht in Daun.

Dag 7: Terugreis vanaf Daun of deel 3 Eifelsteig

Vandaag kunt u na het ontbijt terugkeren naar huis of u verlengt uw wandelvakantie over de Eifelsteig voor het 3e deel. Deze gaat van Daun naar de mooie stad Trier.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Eifelsteig etappe 2?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse wandelvakantie Eifelsteig etappe 2.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 10.0
Dag-tot-dagprogramma: 10.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 10.0
8.0
Een veelzijdige wandeltocht!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
We hebben volop genoten van deze wandelvakantie. Veel wandelaars tegengekomen die ook de Eiffelsteig aan het wandelen waren. Leuk om te horen hoe verschillend de voorbereidingen zijn op deze wandeling. De een puzzelt zelf de tocht uit inclusief de hotelovernachtingen, de ander geeft de voorkeur aan een jeugdherberg. En wij hebben het overgelaten aan ADE. Wel zo gemakkelijk. Wat ons wel tegenviel was dat er weinig horecagelegenheden zijn onderweg. Deze worden wel aangegeven bij de routebeschrijving maar het was gesloten of sommige gelegenheden waren gestopt met horeca en verder gegaan als pension. De hotels waren allemaal super. Lekker ontbijt en er werd overal een goed gevuld lunchpakket meegegeven. We hebben een keer een tegenvaller gehad wat niet goed is aangegeven door ADE namelijk op de voorlaatste wandeldag wordt bij het eindpunt aangegeven om een taxi te nemen naar het hotel. Jammer dat er niet bij vermeldt stond dat je de route kunt blijven volgen en dat je zodoende ook langs het hotel komt.
Lees meer