7-daagse wandelvakantie eifelsteig

7-daagse wandelvakantie Eifelsteig etappe 1

Eifel, Duitsland

  • Wandelvakantie in de Eifel
  • 1e deel van deze kwaliteitswandelroute
  • Van Kornelimünster naar Kloster Steinfeld
  • Dagetappes van 15 tot 24 km
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie Eifelsteig
7-daagse wandelvakantie Eifelsteig
7-daagse wandelvakantie Eifelsteig
Bekijk alle fotos (12)

De Eifelsteig behoort tot de "Top Trails of Germany" en biedt de wandelliefhebber een exclusieve ontdekkingsreis naar de schatten van de echte Eifel, met al zijn cultuur, de stille dalen, vreemde rotsformaties, rivieren en meren.

De 315 km lange wandelroute, veelal over zandwegen, begint in het historische stadscentrum van Aken en loopt door tot aan de oudste stad van Duitsland: Trier, gelegen aan de Moezel. Langs de weg openbaart zich het voor Europa unieke hoogveenlandschap van het Hohe Venn, het nieuwste nationale park van Duitsland, het Nationaal Park Eifel, het historische stadje Monschau, het wilde Roerdal, het Morsbachen en het Urftdal met zijn Romeinse kanaal.

Deze wandelvakantie over de Eifelsteig gaat van het startpunt Kornelimünster naar Kloster Steinfeld, het 1e deel van de wandelroute. U kunt vanaf hier ook verlengen naar het 2e deel van de Eifelsteig, namelijk Daun of nog verder tot het einde naar Trier. Vraag onze medewerkers voor meer informatie hierover.

Karakter van de wandelvakantie
Niveau 2. Wandeletappes variërend van 15 tot 24 km. Maximale stijgingen van 680 hoogtemeters.

Etappewandeling met hotelwissel en bagagetransport. Reisperiode: van april t/m oktober, aankomst mogelijk op zaterdag en zondag.

Dag 1: Individuele aankomst in Kornelimünster

U komt op eigen gelegenheid aan in het starthotel inKornelimünster, iets voorbij Aachen. Hier start de Eifelsteig.

Dag 2: Kornelimünster - Roetgen

Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 406 m

Uw wandelvakantie begint met een lekkere inloopetappe. Enige tijd voert de Eifelsteig u door het dal van de Inde. Vervolgens wandelt u het bos in en omhoog naar de imposante "Struffelt Heide", het hoogtepunt van deze wandeletappe. Tot slot wandelt u in de schaduw van de Vennbaan door open, typisch veenlandschap met eindeloze vergezichten rondom Roetgen.

Dag 3: Roetgen - Monschau

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 318 m

De tweede wandeletappe bestaat uit twee unieke trajecten: het eerste gedeelte gaat door de "Hoge Venen" en bevat lange asfaltwegen, maar is qua landschap zeer imposant. De tweede helft loopt over mooie wandelwegen, meestal op fraaie paden met zo nu en dan adembenemende vergezichten.

Dag 4: Monschau - Einruhr

Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 820 m

Dit gedeelte van uw wandelvakantie is zeer afwisselend en heeft een aantal pittige beklimmingen en afdalingen in petto. In ruil hiervoor wordt de wandelaar dan getrakteerd met een uitstekende mix van bos, hagen en open landschappen met schitterende uitzichtspunten op de diepe dalen en de hoog oprijzende bergruggen. Alleen in de dorpen zijn de wandelwegen geasfalteerd, de rest van de wandelroute verloopt over onverharde wandelpaden.

Dag 5: Einruhr - Gemünd

Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 705 m

De wandeletappe van Einruhr naar Gemünd belooft een boeiende tour in het Nationalpark Eifel met veel afwisseling te worden want hij loopt over de fraaiste rotspaden rondom de stuwmeren, Ober- en Urftsee, vervolgens omhoog naar de "Dreiborner Hochebene" met een panoramisch uitzicht over het omringende heuvellandschap, en eindigend over nauwe dalen en eenzame wandelpaden in het dal van de Urft bij Gemünd.

Dag 6: Gemünd - Kloster Steinfeld

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 577 m

Deze wandeltocht biedt een zeer afwisselende mix van bos, uitzichten, dal- en bergpaden. De wandelroute gaat door de plaats Olef met zijn historische centrum en langs aardheuvels en uitgravingen die na intensieve mijnbouw zijn overgebleven.

Dag 7: Terugreis vanaf Kloster Steinfeld/Kall

Vandaag kunt u na het ontbijt terugkeren naar het starthotel of u verlengt uw wandelvakantie over de Eifelsteig voor het 2e deel van Blankenheim naar Daun.