7-daagse wandelvakantie Eifelsteig etappe 1

Eifel, Duitsland

  • Wandel over de Top Trail Eifelsteig
  • 1e deel van deze kwaliteitswandelroute
  • Van Kornelimünster (Aken) naar Kloster Steinfeld
  • Dagetappes van ca. 15 tot 24 km
  • Ontdek de Eifel in al haar facetten
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie Eifelsteig
7-daagse wandelvakantie Eifelsteig
7-daagse wandelvakantie Eifelsteig
Bekijk alle fotos (12 )

Eén van de beste wandelroutes van Duitsland

De Eifelsteig behoort tot de "Top Trails of Germany" en biedt de wandelliefhebber een exclusieve ontdekkingsreis naar de schatten van de echte Eifel, met al zijn cultuur, stille dalen, vreemde rotsformaties, rivieren en meren.

De Eifelsteig bestaat uit 3 etappes:
Deel 1: van Aken (Kornelimünster) - Kloster Steinfeld
Deel 2: Kloster Steinfeld - Daun
Deel 3: Daun- Trier (op dit moment niet boekbaar ivm waterschade)

Alle etappes (delen) zijn 7-daagse wandelvakanties.
Deze wandelvakantie betreft deel 1:

De ca. 315 km lange wandelroute, veelal over zandwegen, begint in het historische stadscentrum van Aken en loopt door tot aan de oudste stad van Duitsland, Trier. De indrukwekkende stad Trier ligt aan de Moezel. Langs de route openbaart zich achtereenvolgens het voor Europa unieke hoogveenlandschap van het Hohe Venn, het nieuwste nationale park van Duitsland, het Nationaal Park Eifel, het historische stadje Monschau, het wilde Ruhrdal, het Morsbachen en het Urftdal met zijn Romeinse kanaal.

Deel 1 van een 7-daagse wandelroute Eifelsteig: van Kornelimünster naar Kloster Steinfeld Deze wandelvakantie over de Eifelsteig gaat van het startpunt Kornelimünster naar Kloster Steinfeld, het 1e deel van deze Top Trail. U kunt vanaf hier ook verlengen naar het 2e en 3e deel van de Eifelsteig, namelijk tot Daun of nog verder tot het einde naar Trier. Vraag onze medewerkers voor meer informatie hierover.

Karakter van de wandelvakantie
Niveau 2. Wandeletappes variërend van 15 tot 24 km. Maximale stijgingen van 680 hoogtemeters.

Dag 1: Individuele aankomst in Aken / Kornelimünster

U komt op eigen gelegenheid aan in de stad Aken. Vanaf hier gaat u naar het eerste hotel in de naastgelegen plaats Kornelimünster. Hier start de Eifelsteig.

Dag 2: Kornelimünster - Roetgen

Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 406 m

Uw wandelvakantie begint met een lekkere inloopetappe. Enige tijd voert de Eifelsteig u door het dal van de Inde. Vervolgens wandelt u het bos in en omhoog naar de imposante "Struffelt Heide", het hoogtepunt van deze wandeletappe. Tot slot wandelt u in de schaduw van de Vennbaan door open, typisch veenlandschap met eindeloze vergezichten rondom Roetgen.

Dag 3: Roetgen - Monschau

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 318 m

De tweede wandeletappe bestaat uit twee unieke trajecten: het eerste gedeelte gaat door de "Hoge Venen" en bevat lange asfaltwegen, maar is qua landschap zeer imposant. De tweede helft loopt over mooie wandelwegen, meestal op fraaie paden met zo nu en dan adembenemende vergezichten.

Dag 4: Monschau - Einruhr

Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 820 m

Dit gedeelte van uw wandelvakantie is zeer afwisselend en heeft een aantal pittige beklimmingen en afdalingen in petto. In ruil hiervoor wordt de wandelaar dan getrakteerd met een uitstekende mix van bos, hagen en open landschappen met schitterende uitzichtspunten op de diepe dalen en de hoog oprijzende bergruggen. Alleen in de dorpen zijn de wandelwegen geasfalteerd, de rest van de wandelroute verloopt over onverharde wandelpaden.

Dag 5: Einruhr - Gemünd

Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 705 m

De wandeletappe van Einruhr naar Gemünd belooft een boeiende tour in het Nationalpark Eifel met veel afwisseling te worden, want hij loopt over de fraaiste rotspaden rondom de stuwmeren Obersee en Urftsee. Vervolgens gaat het pad omhoog naar de "Dreiborner Hochebene" vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft over het omringende heuvellandschap. De wandeltocht vandaag eindigt in nauwe dalen en eenzame wandelpaden in het dal van de Urft bij Gemünd.

Dag 6: Gemünd - Kloster Steinfeld

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 577 m

Deze wandeltocht biedt een zeer afwisselende mix van bospaden, uitzichten over dalen en bergpaden. De wandelroute gaat door de plaats Olef met zijn historische centrum en langs aardheuvels en uitgravingen, die na intensieve mijnbouw zijn overgebleven.

Dag 7: Terugreis vanaf Kloster Steinfeld of deel 2 Eifelsteig

Vandaag kunt u na het ontbijt terugkeren naar het starthotel of u verlengt uw wandelvakantie over de Eifelsteig voor het 2e deel van Kloster Steinfeld naar Daun.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 7-daagse wandelvakantie Eifelsteig etappe 1?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.