6-daagse fietsvakantie Wilde Alpenrijn

Zwitserse Rijn, Zwitserland

  • Indrukwekkend landschap
  • Inclusief trajecten per trein
  • Oudste stad van Zwitserland
  • Prachtige Bodensee
6-daagse fietsvakantie Wilde Alpenrijn
6-daagse fietsvakantie Wilde Alpenrijn
6-daagse fietsvakantie Wilde Alpenrijn
Appenzell
Rhine Gorge Switzerland
Disentis
Bekijk alle fotos (9 )

De bergen van Graubünden zijn verbonden met de Bodensee door de Zwitserse Alpenrijn. De 400 meter diepe Ruinaulta Schlucht (kloof) laat een indrukwekkend landschap zien wat door de Rijn gevormd is. De prachtig gelegen wijndorpen van de Bündner Herrschaft liggen langs uw route naar het vorstendom Liechtenstein, waar vooral het scherpe contrast tussen het moderne en het traditionele opvalt. Langs de levendige universiteitsstad Sankt Gallen fietst u naar de Bodensee waar u weer op de Rijn stoot die hier in de Bodensee stroomt.

Karakter van de tour:
U fietst voornamelijk over vlak terrein, hoofdzakelijk via geasfalteerde fietspaden of rustige zijstraten. In de stadjes loopt het traject soms over de weg. De Vorderrheinetappe loopt gedeeltelijk langs natuurlijke paden en er zijn kleine stijgingen, in de Ruinaulta is er ook een grote maar niet lange stijging. Waar de Rijn door smalle gedeelten stroomt, is het een beetje heuvelachtig.

Dag 1: Individuele reis naar Chur

Slenter door kronkelende steegjes in het historische centrum van Chur, de oudste stad van Zwitserland. De hoofdstad van de Graubünden bruist van leven en cultuur met talrijke festivals, cafés, clubs, musea.

Dag 2: Excursie Disentis

Afstand ca. 65 km

De dag begint met een treinreis naar Disentis. Per fiets door het dal van de Surselva, u volgt de Vorderrhein, een indrukwekkend landschap ontstaan door een aardverschuiving. Witte kalksteenrotsen, stille meren en een bruisende rivier aan uw zijde.

Dag 3: Chur - Feldkirch

Afstand ca. 65 km

Vandaag fiets u door een van de meest beroemde wijnbouwgebieden van Zwitserland, de Bündner Herrschaft. U rijdt langs de geboorteplaats van Heidi naar Feldkirch. De middeleeuwse stad is het best te voet te verkennen. Een van de best bewaarde burchten, de Schattenburg, torent uit boven de stad. Overnachting in Feldkirch.

Dag 4: Feldkirch – St. Gallen

Afstand ca. 45 km

Van Altstätten gaat u per trein naar het Appenzellerland. Via een heuvelachtige weg fiets u naar St. Gallen, bekend van de borduursels welke de stad internationaal aanzien gaf. St. Gallen ligt tussen de het Bodenmeer en het Appenzellerland en heeft een aantrekkelijk verkeersvrije oude binnenstad. Symbool van St.Gallen is de barokke kathedraal met de barokke stichtsbibliotheek. Het hele stichtsgebied werd in 1983 tot UNESCO-wereldcultuurerfgoed uitgeroepen.De overnachting is in St. Gallen.

Dag 5: St. Gallen – Konstanz

Afstand ca. 45 km

Tot aan Arbon fietst u aangenaam bergafwaarts naar de Bodensee en vervolgt uw weg langs de oevers door verzorgde Zwitserse dorpjes. Er is voldoende gelegenheid een pauze in te lassen of een heerlijke duik te nemen! In Konstanz aangekomen kunt u te voet het historische centrum bezoeken en het Rosgartenmuseum te bezoeken. Overnachting in Konstanz.

Dag 6: Terugreis of verlenging

Na het ontbijt is uw fietsvakantie voorbij of begint hier uw verlenging.

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie Wilde Alpenrijn?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.