9-daagse fietsvakantie 3 Meren en 4 Landen

Zwitserse Meren, Zwitserland

  • Fiets door 4 prachtige landen
  • Ontek de Rheinfall bij Schaffhausen
  • Fiets door de wereldstad Zürich
  • Inclusief boottocht over de Walensee
  • Inclusief treinreis door het Appenzeller landschap
Zwitserse Meren Romanshorn
Luzern
Schaffhausen
Stein am Rhein
Zwitserse Meren Rapperswil
Einsiedeln
Bekijk alle fotos (18 )

Fietsen door 4 Landen!

Een internationale fietsroute waarbij u kennis maakt met de verschillen en overeenkomsten van Duitsland, Zwitserland, Lichtenstein en Oostenrijk. Fiets van de Bodensee naar de Zürichsee en de Walensee. Geniet van de mediterraanse flair aan de Bodensee en de hoogste toppen van de Alpen. Toch is de route makkelijk te fietsen en natuurlijk is bagagevervoer van hotel naar hotel geregeld. Dit fietsarrangement kunnen wij u van harte aanbevelen!

Niveau van de tour:
U fietst ca. 25 km tot 70 km per dag. Houdt u er rekening mee dat er onderweg enkele korte en lichte stijgingen/dalingen zijn. Indien u in het dagelijks leven regelmatig fietst, zijn de etappes goed te beheersen.

Dag 1: Aankomst in Konstanz

U arriveert in Konstanz. Indien u tijd heeft is een bezoek aan het eiland Mainau zeker aan te bevelen evenals een wandeling door het oude stadsdeel.

Dag 2: Konstanz - Schaffhausen

Afstand ca. 50 km

Hoog tijd om op de pedalen te stappen. U fietst langs de oevers van het Bodenmeer en bereikt Stein am Rhein met haar met fresco's gedecoreerde middeleeuwse huizen. U passeert de grens tussen Duitsland en Zwitserland meerdere malen om de kantonhoofdstad Schaffhausen te bereiken. Hoog boven de stad torent het fort van Munot.

Dag 3: Schaffhausen - Rheinfall - Zürich

Afstand ca. 65 km

Na het ontbijt fietst u de korte afstand naar de Rheinfall, een van de grootste watervallen van Europa. Met de boot kunt u zeer nabij de waterval bewonderen. Daarna volgt u de vallei van de Glatt, die u naar de fascinerende Zwitserse metropool Zürich leidt. De stad combineert traditie en modernisme. De goed bewaard gebleven oude stad met zijn vele cafés en bars nodigt uit tot verpozen.

Dag 4: Zürich - Lachen

Afstand ca. 45 km

U fietst langs de noordoever van het meer van Zürich, ook wel bekend als de Goudkust, naar Rapperswil. Neem een pauze en bezoek het oude kasteel. Hier heeft u een geweldig uitzicht over het meer van Zürich en de regio. Van Rapperswil gaat het verder over de dam die over het meer ligt. Aan de andere kant van het meer gearriveerd fietst u nog een stukje verder naar het stadje Lachen.

Dag 5: Lachen - Walenstadt

Afstand ca. 25 km

Het Linthkanaal, de kunstmatige verbinding tussen het meer van Zürich en het Walenmeer, werd in het begin van de 19e eeuw aangelegd om zware overstromingen door de Linth en zijn zijrivieren te voorkomen. In Weesen gaat u aan boord van het schip, dat u naar Walenstadt brengt, waar u vandaag zult overnachten. De Churfirsten tronen hoog boven de Walensee uit. De Walensee is ideal om te zwemmen.

Dag 6: Walenstadt - Feldkirch

Afstand ca. 50 km

U bent vandaag in drie landen onderweg. Na enkele kilometers bereikt u het dal van de Alpenrijn, dat u naar het Vorstendom Liechtenstein zal leiden. Na ongeveer 25 km heeft u het gehele land doorkruist en berreikt u de grens met Oostenrijk. Vanaf hier is het nog een klein stukje fietsen naar Feldkirch.

Dag 7: Feldkirch - Altstätten - St. Gallen

Afstand ca. 45 km

Fiets een stukje langs de Rijn om vervolgens de tandradbaan te nemen naar Gais in Appenzell. Alpenweiden en koeien als uit een prentenboek begeleiden u op weg naar St. Gallen. De bibliotheek van de stiftkerk is een van de belangrijkste historische bibliotheken ter wereld. In de collectie van ongeveer 160.000 boeken in de bibliotheek bevindt zich het oudste Duitse boek.

Dag 8: St. Gallen - Arbon - Konstanz

Afstand ca. 45 km

Het gaat aangenaam bergafwaarts richting de Bodensee, die bij Arbon bereikt wordt. De meeste mensen fietsen dan direct langs het meer, via de steden Arbon en Romanshorn terug naar Konstanz. Dit stuk is vlak en moeiteloos te beheersen tenzij de sterke westenwind daar een stokje voor steekt. Onderweg zijn er talloze mogelijkheden voor een duik in het koele water.

Dag 9: Konstanz - individuele thuisreis

Uw fietsvakantie door 4 Landen en langs 3 meren is ten einde. Na het ontbijt keert u huiswaarts. Natuurlijk kunt u ook nog verlengingsnachten toevoegen. Vraag onze fietsspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 9-daagse fietsvakantie 3 Meren en 4 Landen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 9-daagse fietsvakantie 3 Meren en 4 Landen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 9.3
Hotels: 7.3
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.3
Route: 9.3
Dag-tot-dagprogramma: 8.3
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.7
9.0
Route
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2022
Prachtige gevarieerde routes en algemeen zeer duidelijke routebeschrijving. Routebordjes met nummers waren ook al zeer helder. In Zürich was het wel lastig om vanuit het hotel de route weer goed op te pakken. In Schaffhausen was de route naar de Rheinfall (voor de rondvaart) moeilijk te vinden. Aanwijzigingen m.b.t. welke oeverkant mogen duidelijker. Boottocht Rheinfall hebben we op de avond van aankomst gedaan. Het lijkt ook te veel om dat op de dag van fietstocht naar Zürich (70km) nog erbij te doen.
8.0
Alles klopte.
Met vrienden
Op vakantie in Aug 2019
Mooie fietstocht en goed te doen met E-bike. Hotels in grote steden is minder goed bevallen, liever kleine hotels in kleinere plaatsen.
9.0
Mooie reis!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2019
Het was een prachtige vakantie. Met onze ebikes goed te doen. Mooie omgeving. Goede hotels. Wij zijn er met onze eigen auto en eigen fietsen naartoe gegaan. Vanwege de parkeerkosten zijn wij gestart in Einsiedeln. We ontvingen voor 12 Zwitserse Frank een uutreikaart voor de garage, die een paar straten verder lag. Helaas hebben we de vakantie moeten afbreken vanwege een val. We kregen alle medewerking van het hotel, RadwegReisen en later ook ADE. Het is onze bedoeling om deze kant nog een keer op te gaan.
Lees meer
8.0
prima, fietsen waren goed en bagage steeds op tijd, hotels goed
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2019
Erg fijne vakantie, goed te befietsen in mooi landschap, ondanks hoge temperatuur
Lees meer