10-daagse fietsvakantie Zwitserse Rhône

Centraal-Zwitserland, Zwitserland

  • De Zwitserse ViaRhôna, EuroVelo 17
  • Fietsen van Andermatt naar Genève
  • Martigny, Montreux of Vevey, Lausanne
  • Machtige bergtoppen en romantische dalen
  • Dagetappes variërend van 25 tot 55 km
Zwitserse Rhone - Geneve
Zwitserse Rhone - Martigny
Zwitserse Rhone - Martigny
Zwitsere Rhone - fietsers
Zwitserse Rhone - Oberalppass
Zwitserse Rhone
Bekijk alle fotos (13 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Andermatt

Op eigen gelegenheid reist u naar uw overnachtingshotel in Andermatt.

Dag 2: Andermatt - Oberwald of Obergesteln (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km
Hoogteverschil ca. 1100 m

De route start vanuit de rotsachtige beschutting van de Alpen en gaat verder over de boomloze alpenweiden van de Urseren vallei. Vandaar begint de inspannende klim naar de 2.430 m hoge Furkapas en de onbeschrijvelijke afdaling langs de ijsgrotten van de Rhônegletsjer. Afhankelijk van de gekozen hotelcategorie eindigt u in Oberwald (Standaard) of Obergesteln (Comfort).

Dag 3: Oberwald / Obergesteln– Brig (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km
Hoogteverschil ca. 1300 m

De nog “jonge” Rhône die in Goms de “Rotten” wordt genoemd, stroomt door een authentiek natuur- en cultuurlandschap. Vriendelijke dorpen met prachtige barokkerken, dennenbossen, insektenrijke bloemenweiden en een kruidige harsgeur begeleiden de fietsers door het zonnige hooggelegen dal.

Dag 4: Brig – Sierre (ca. 42 km)
Afstand ca. 42 km
Hoogteverschil ca. 320 m

Het grootste dal van Wallis verbreedt zich en de zon warmt de droge bergflanken op. Tussen Leuk en Sierre wijkt u van de route langs de Rhône af en fietst u door de wijngaarden naar een wijnhuis. Na een wijnproeverij gaat u verder naar de burchten van Sion om te eindigen in Sierre.

Dag 5: Sierre - Martigny (ca. 44 km)
Afstand ca. 44 km
Hoogteverschil ca. 180 m

Sion, de hoofdstad van het kanton Wallis, toont zijn historische burchten, kerken en landhuizen. In het lager gelegen dal van de Rhône domineert de berg Dents-du-Midi in het hoge Alpenlandschap. Dit is de wereld van de fruit- en wijnteelt.

Dag 6: Martigny – Montreux of Vevey (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km
Hoogteverschil ca. 335 m

Hoog boven Martigny bewaakt de ronde toren van La Batiaz de bocht in de Rhône. De plaats Saint Maurice bewaakt, in het smalste gedeelte van de vallei, de kunstschatten in de abdij van Sint-Maritius. Van hooggebergte naar laagland en nog steeds verborgen achter het riet ligt de uitgestrektheid van het Meer van Genève. Daarna dan weer het strategisch gelegen Kasteel van Chillon op een rotspunt aan het water. Afhankelijk van de gekozen hotelcategorie eindigt u in Montreux (Standaard) of Vevey (Comfort).

Dag 7: Montreux / Vevey – Lausanne (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 480 m

Het Meer van Genève is hier als een kleine zilverachtige zee die omringd wordt door besneeuwde bergtoppen en wijngaarden, zoals de wijngaardterassen van Lavaux, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vermeld zijn. Langs de oever van het meer voert de route verder naar de metropool Lausanne, de bekende “Olympische stad” die de levensader is van de bevoking van het kanton Vaud.

Dag 8: Lausanne – Nyon of Prangins (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km
Hoogteverschil ca. 470 m

De terrassen met de wijngaarden tussen Morges en Nyon staan bekend als “La Côte”. De fruitige Chasselas Blanc wordt hier geproduceerd en maakt de voortzetting van de rit zeer aangenaam. Beneden aan de oever van het meer van Genève passeert u de stadjes Morges en Rolle. Vervolgens bijna kitscherig mooi de kastelen van Nyon en Prangins. Afhankelijk van de gekozen hotelcategorie eindigt u in Nyon (Standaard) of Prangins (Comfort).

Dag 9: Nyon/Prangins – Genève (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km
Hoogteverschil ca. 605 m

De vrij toegankelijke oevers aan het meer van Genève worden steeds schaarser en de villa’s en de jachten worden alsmaar groter. Vervolgens kondigt al snel de wereldstad Genève zich aan met haar boulevards en de 140 m hoge waterfontein “Jet d’eau”.

Dag 10: Individuele thuisreis of verlenging

Het einde van uw fietsvakantie langs de Zwitserse Rhône. U reist naar huis of blijft nog even in Genève om te genieten van hetgeen deze internationaal georiënteerde stad u kan bieden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 10-daagse fietsvakantie Zwitserse Rhône?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.