7-daagse fietsvakantie 3-landentour Bazel

Bazel, Zwitserland

  • Fiets door de grensregio van Frankrijk, Duitsland en Zwitserland
  • Bezoek Bazel, Mulhouse Lörrach en Mariastein
  • Fiets langs de Rijn, door de Jura en het Marktgräfenland
  • Begin- en eindpunt in Bazel
  • Dag etappes van ca. 30 tot ca. 65 km
Fietsvakantie 3-landen Bazel
Fietsvakantie 3-landen Bazel
Fietsvakantie 3-landen Bazel
Fietsvakantie 3-landen Bazel
Fietsvakantie 3-landen Bazel
Fietsvakantie 3-landen Bazel
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Bazel

U reist op eigen gelegenheid naar Bazel. Bent u een beetje op tijd neem dan zeker even de tijd om de stad te ontdekken.

Dag 2: Bazel - Liestal (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

U begint uw fietsdag met het verkennen van het drielandenpunt tussen Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. De industrie in de haven van Bazel staat in schril contrast met de natuurgebieden en de smalle fietspaden langs de kleine kanalen. Aan het einde van deze fietstour keert u terug naar Bazel. Vanaf hier gaat u verder naar Bazel-Land en overnacht u in Liestal.

Dag 3: Liestal - Lörrach (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vandaag passeert u het plaatsje Sissach en fietst u door het dichtbevolkte Ergolztal. Daarna volgt een steile klim naar de Juraketen ten zuiden van de Rijn. Talloze kersenbomen begeleiden u tijdens de afdaling naar Rheinfelden. U steekt de grens over en fietst over het heuvelachtige gebied naar Lörrach.

Dag 4: Lörrach - Mulhouse (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Tot aan het stadje Kandern is de etappe weer enigszins heuvelachtig. Daarna fietst u via een stevige afdaling naar de oevers van de Rijn naar Bad Bellingen. Hier volgt een kort stuk langs de Rijn. U steekt de Rijn over en fietst Frankrijk binnen. Voordat u de stad Mulhouse bereikt is een bezoek aan de abdijkerk in het kleine stadje Ottmarsheim zeker de moeite waard.

Dag 5: Mulhouse – Mariastein (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

De industriële stad Mulhouse heeft een lange geschiedenis. Deze komt tot uiting in de vele musea en prachtige gebouwen. Neem even de tijd om door deze prachtige stad te wandelen. Daarna brengt het Drielandenfietspad u naar het zuiden. Het is de moeite waard om een pauze te nemen in het mooie stadje Altkirch. Al na een paar kilometer steekt u opnieuw de Zwitserse grens over. Bij Leymen komt er een steile klim door het dennenbos naar het klooster van Mariastein.

Dag 6: Mariastein – Bazel (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Met een korte etappe rondt u uw fietsvakantie vandaag af. Zo heeft u ruim de tijd om het prachtig gerenoveerde klooster van Mariastein te bezoeken. Dan volgt u het Drielanden-fietspad door het Schwarzbubenland en passeert u de kleine stadjes Aesch en Dornach voordat u de reis afsluit met de laatste kilometers naar het centrum van Bazel.

Dag 7: Individuele terugreis of verlenging

De laatste dag van uw fietsvakantie is aangebroken. U reist op eigen gelegenheid huiswaarts. Natuurlijk kunt u ook nog een nachtje verlenging.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie 3-landentour Bazel?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.