7-daagse fietsvakantie langs de Aare

Aare, Zwitserland

  • Fiets van Interlaken naar Bad Zurzach
  • Volg de langste rivier van Zwitserland: de Aare
  • Bezoek Bern, Biel en Solothurn
  • Een van de best bewegwijzerde fietsroutes (Velo-Route 8)
  • Inclusief boottocht van Interlaken naar Thun
Aare - Thun - Zwitserland
Aare - Spiez - Zwitserland
Aare - Spiez - Zwitserland
Aare - Thun - Zwitserland
Aare - Bern - Zwitserland
Aare - Buren - Zwitserland
Bekijk alle fotos (12 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Interlaken

U reist op eigen gelegenheid naar uw eerste overnachtingshotel in Interlaken.

Dag 2: Interlaken - Thun - Bern (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km
Hoogteverschil ca. 565 m

Per boot gaat het van Interlaken naar Thun. U stapt op de pedalen en begint de fietsroute met een tocht door het brede Aaredal. Het landschap wordt gekenmerkt door enkele grote dorpen, industriegebieden, open velden en een sterk stromende rivier die dwars door de met graszige weides getooide uiterwaarden loopt. U fietst de hoofdstad van Zwitserland, Bern, in. Bern staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en het is er gezellig druk in de winkelarcades.

Dag 3: Bern – Biel (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km
Hoogteverschil ca. 580 m

De route wordt vervolgd. Er wacht u een idyllisch trio aan de Wohlensee: een vogelparadijs, de waterkrachtcentrale Mühleberg en de toren van de kernreactor. De Aare stroomt dan door Seeland dat dankzij het Aare-Hagneck-kanaal tot een ware moestuin geworden is. Achter het riet en de uiterwaarden met bossen proeft u de Bielersee en hoort u de gezellige drukte van het tweetalige Biel.

Dag 4: Biel – Solothurn (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km
Hoogteverschil ca. 95 m

De twee “Kinderen” van de Jura waterwerken: het Nidau-Büren kanaal en de oude waterlus, de Alte Aare, gelegen in het natuurreservaat Häftli zijn de volgende routepunten tijdens uw fietstocht. In het gebied tussen Witi en Altreu fietst u door de broedkamers van de ooievaars en de hazen. Ga verder langs de oevers van de Aare tot dat de toren van de St. Ursen-kathedraal in zicht komt. U bent gearriveerd in Solothurn.

Dag 5: Solothurn – Aarau (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km
Hoogteverschil ca. 445 m

De zogeheten “Ambassadeursstad” Solothurn geldt als de mooiste barokstad van Zwitserland. Italiaanse grandeur vermengt zich hier met Franse charme en Duits-Zwitserse nuchterheid. Vanaf hier fiets u alsmaar langs de Aare naar Aarau, de hoofdstad van het kanton Aargau in het Schweizer Mittelland. Deze stad ligt aan de rivier de Aare, waaraan zowel de stad als het kanton hun naam te danken hebben.

Dag 6: Aarau – Bad Zurzach (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km
Hoogteverschil ca. 375 m

Altijd de Aare "naa" oftewel u blijft de Aare volgen. Het landschap kenmerkt zich door een interessant samenspel van karakteristieke huizen met puntgevels, irissen, cementfabrieken en een eendenparadijs. U rijdt door uiterwaarden, kloven en langs stuwmeren, langs de Reuss, de Limmat en uiteindelijk de Rijn. Bij Koblenz komen de Rijn en de Aare samen. Van daaruit brengt de route u naar het kleine Bad Zurzach met haar thermaal bad.

Dag 7: Individuele thuisreis of verlenging

Uw fietsvakantie eindigt in Bad Zurzach. Wilt u nog even genieten van Bad Zurzach dan kunt u natuurlijk nog een nachtje verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie langs de Aare?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.