8-daagse fietsvakantie Westkust van Zweden

Zuid-Zweden, Zweden

  • Fietsen over de Kattegatleden
  • Ontdek de Westkust van Zweden
  • Van Helsingborg naar Göteborg
  • Prachtige natuur, baaien, vissersdorpen en havens
  • Totale lengte ca. 360 km
tina_stafrén-biking_in_the_countryside Visit
Vesting van Varberg Zuid Zweden - per_pixel_p
per_pixel_petersson-gothenburg-Visit Sweden
anna_hålllams-outdoor_restaurant-Halland Visi
 Vendelsöarna, Halland, Zweden / Gösta Reilan
Landschap Halland, Zweden / Jerker Andersson/
Bekijk alle fotos (6 )

Fiets langs de Kattegatroute van Helsingborg naar Göteborg.

Deze 8-daagse individuele fietsvakantie brengt u in zes etappes van Helsingborg naar Göteborg over de Kattegatleden, de oudste nationale fietsroute van Zweden. Tijdens de route fietst u langs de kust en door authentieke vissersdorpjes en pittoreske haventjes. Een gevarieerd landschap met prachtige uitzichten over de zee, het open landschap, afwisselende natuurgebieden en weelderige landbouwgronden. Zodra u Göteborg nadert, verandert de natuur en verschijnen er rotsen, uitgestrekte bossen, baaien en havens. Ontdek de westkust met zijn adembenemende landschap en culinaire hoogtepunten, die tot ver buiten de grenzen van Zweden bekend en geliefd zijn.

Karakter van de tour:
Gemiddeld. U kunt dag etappes tot ca. 75 km verwachten, dus een zekere basisconditie moet aanwezig zijn. Afkortingen voor de langere etappes zijn mogelijk. Op een enkele uitzondering na is de route in principe vlak. De meest inspannende fietsetappe is die van Ängelholm naar Båstad. Hier moet u enkele hoogtemeters overbruggen. Maar de route kan ook met de trein worden afgelegd.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Helsingborg.

U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Helsingborg. Uw hotel ligt in het centrum van de stad, vlakbij de bezienswaardigheden zoals de middeleeuwse uitkijktoren “Kärnan” en de Mariakerk.

Dag 2: Helsingborg – Ängelholm (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

De dag begint met een tocht langs de strandpromenade in Helsingborg. Al snel passeert u het slot Sofiero met het mooie kasteelpark. Deze bloeiende oase werd in 2010 uitgeroepen tot het mooiste park van Europa. De route voert u verder door pittoreske vissersdorpjes en kleine havens. Bewonder in Höganäs het gelijknamige en wereldberoemde keramiek. Dan gaat het langs het schiereiland Kulla naar Ängelholm.

Dag 3: Ängelholm – Halmstad (ca. 95 km)
Afstand ca. 95 km

Vanaf Ängelholm volgt u de kust naar Vejbystrand. U fietst door open weilanden en diverse kleine kustplaatsjes. In de haven van Magnarp is een leuk klein visrestaurant met een adembenemend uitzicht op zee. U verlaat de kust en fietst dwars over het schiereiland en door de Sinarpsdalen-vallei naar de prachtige zomerstad Båstad, een bekende tennismetropool. U fietst vervolgens langs een van de langste zandstranden van Zweden en passeert de plaatsen Skummeslövsstrand en Mellbystrand. Tevens fietst u door de natuurreservaten Tönnrsa en Gullbranna voordat u eindelijk in Halmstad arriveert.

Dag 4: Halmstad – Falkenberg (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Vandaag wacht het beroemdste strand van Zweden op u: Tylösand. Maar niet alleen het strand, ook het hotel met dezelfde naam is zeker een bezoek waard. Uw route gaat daarna verder noordwaarts langs de kust. De zee, het open landschap, natuurgebieden en landbouwgronden zijn uw constante metgezellen. U passeert Ugglarp, een kleine gemeente aan de kust bekend om de moestuinen maar ook een prachtige badplaats. Over Grimsholmen gaat het dan verder richting Falkenberg, een van de oudste steden in de provincie Halland.

Dag 5: Falkenberg – Varberg (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Vandaag kunt u zich verheugen op talrijke pittoreske vissersdorpjes en vele ambachtslieden. In Träslövsäge heeft u de gelegenheid om te smullen van vers gekookte kreeft. De vesting van Varberg, het einddoel van vandaag is reeds van verre te zien.

Dag 6: Varberg – Kungsbacka (ca. 70 km)
Afstand ca. 70 km

Het landschap verandert ten noorden van Varberg. De zandstranden worden zeldzamer en duiken steeds meer rotsen op. De eerste eilanden worden zichtbaar. Dan gaat het langs velden en paardenboerderijen naar Kungsbacka, een gezellig klein voormalig handelsstadje met een indrukwekkende oude binnenstad.

Dag 7: Kungsbacka – Göteborg (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Heeft u de zee gemist? Geen nood, vandaag rijdt u er weer langs. Via Vallda en Särö, rijdt u over een voormalige spoorlijn altijd in het zicht van de zee maar ook met blik op de rotsen, bossen, baaien en havens. Zo bereikt u Göteborg.

Dag : Göteborg – thuisreis of verlenging

Het einde van uw fietsvakantie is aangebroken. U keert terug naar huis maar u heeft ook de mogelijkheid nog te verlengen met een verblijf in Göteborg of zelfs met de een verblijf op de archipel bij Göteborg.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Westkust van Zweden?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.