8-daagse fietsvakantie Zakopane en de Dunajec rivier

Karpaten, Polen

  • Tatragebergte
  • Dunajec kloof
  • Krakau
  • Slowakije
  • Pieniny
Polen Tatra gebergte met fiets
Natuur Polen met fiets onderweg
Krakau Polen de tram
Polen typische houten huizen
Fietsen sportief Polen onderweg
Fietsen Polen
Bekijk alle fotos (7 )

Fietsen door Polen en Slowakije!

Deze 8-daagse fietsvakantie gaat door pittoreske dorpen en stadjes gelegen in de dalen van het Tatra gebergte en het kalksteenmassief van Pieniny. Dit massief ligt in het zuiden van Polen en het noorden van Slowakije. U volgt grotendeels de loop van de Dunajec rivier. Tijdens deze fietsvakantie maakt u niet alleen kennis met prachtige natuur maar bezoekt u ook 3 wereld erfgoederen van UNESCO inclusief Krakau. De fietstour gaat vooral over rustige wegen en biedt prachtige uitzichten over het Poolse en Slowaakse landschap.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Startpunt Krakau

Op eigen gelegenheid arriveert u in Krakau, het startpunt van uw fietsvakantie. Deze voormalige Poolse hoofdstad heeft nog een prachtig historisch centrum.

Dag 2: Krakau - Zakopane en het Tatra gebergte (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km

Vanuit Krakau volgt de transfer naar Zab, het hoogst gelegen dorp van Polen. Dan stapt u op de fiets en rijdt u door de hoge Tatra naar Zakopane voor de overnachting.

Dag 3: Zakopane – Chocholow – Nowy Targ (ca. 42 km)
Afstand ca. 42 km

U passeert de dorpen Dzianisz en Chocholow, bekend vanwege de karakteristieke houten gebouwen. Het eindpunt van vandaag is Nowy Targ, de hoofdstad van de Gorals. Een goral is een geit- en antilope-achtig hoefdier en een uitmuntende klimmer. Geen wonder dat u deze dan ook in de hoge Tatra vindt.

Dag 4: Nowy Targ – Debno – Sromowce Nizne (ca. 41 km)
Afstand ca. 41 km

Deze dag biedt de mogelijkheid om vele stops te maken omdat er vele interesante bezienswaardigheden zijn. Zo is er in Debno de houten kerk uit de 15e eeuw en in Niedzica een Hongaars kasteel. U overnacht in Sromowce Nisne.

Dag 5: Bezoek aan Slowakije of rustdag (ca. 58 km)
Afstand ca. 58 km

Vanuit Sromowce Nizne kunt u vandaag een grensoverschrijdend uitstapje maken naar Slowakije. Hier kunt u het oude kasteel in Stara Lobovna bezoeken. U kunt ook lekker relaxen bij het hotel dat direct naast de Dunajec canyon ligt.

Dag 6: Sromowce Nizne – Dunajec kloof – Szczawnica (ca. 29 km)
Afstand ca. 29 km

Een van de hoogtepunten van uw fietsvakantie staat vandaag op het programma: de canyon van Dunajec. Langs de rivier vindt u kalkstenen kliffen die soms wel tot 200 meter hoog zijn. Via een brug passeert u de grens met Slowakije en rijdt langs het “Rode” klooster. Het grootste deel van de route voert ook door Slowakije. Overnachting in Szczawnica.

Dag 7: Szczawnica – Krakau

U wordt weer terug gebracht naar Krakau. U kunt ook van de gelegenheid gebruik maken om een trip te maken naar de Wieliczka-zoutmijn, onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst.

Dag 8: Thuisreis of verlenging

Het einde van uw fietsvakantie door Polen is aangebroken. Natuurlijk kunt u uw verblijf nog verlengen. Vraag onze fietsspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Zakopane en de Dunajec rivier?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.