5-daagse fietsvakantie Friese "6" Stedentocht

Friesland, Nederland

  • Fietsen in het spoor van de Elfstedentocht
  • Begin- en eindpunt in Sneek
  • Hanzesteden en Friese meren
  • 'Oan’t sjen' in Fryslãn!
Fietsen in Friesland
Heeg Friesland
Hindeloopen
Leeuwarden
Makkum
Bekijk alle fotos (5 )

Friese "6" Steden ontdekken per fiets!

Fiets door het prachtige waterrijke Friesland en 6 bekende steden van de Elfstedentocht: Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Sneek en IJlst. Stap op de pedalen in plaats van in de schaatsen en ontdek de 6 steden van de tocht der tochten. De twee Friese Hanzesteden Stavoren en Bolsward waren rond 1300 zeer welvarende havensteden. Ze waren groter dan de havens van Amsterdam en Rotterdam! Aanschouw ook de 6 unieke fonteinen van internationale kunstenaars in de 6 steden Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Sneek en IJlst. 'Oan’t sjen' in Fryslãn!

Dag 1: Individuele aankomst Sneek

U reist op eigen gelegenheid naar eerste overnachtingsadres in Sneek, waar u de komende twee nachten te gast bent. In Sneek kunt u nog een bezoek brengen aan het scheepvaartmuseum of aan het Nationale Modelspoormuseum.

Dag 2: Snekermeer, Franeker of Leeuwarden

Afstand ca. 55 km

Bepaal vandaag uw eigen route. Kies bijvoorbeeld voor een rondje rondom het Snekermeer (ca 35 km) en breng een bezoek aan o.a. het Kameleondorp Terherne en Joure, bekend van de koffieproducent Douwe Egberts. Of stap op de fiets naar Franeker (Kaatsmuseum en Planetron Eise Eisinga). Leeuwarden ontdekken is ook mogelijk. De route naar Franeker of Leeuwarden is circa 55 km, de route naar Franeker en Leeuwarden is circa 70 km. En zo heeft u opeens al 7 of 8 steden van de elfstedentocht te pakken!

Dag 3: Sneek - Stavoren

Afstand ca. 50 km

De route voert u door de twee Friese Hanzesteden Bolsward en Stavoren. Onderweg passeert u Makkum, bekend van zijn aardewerk, en het stadje Workum. U eindigt bij uw hotel in Hindeloopen waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

Dag 4: Hindeloopen - Stavoren - Hindeloopen

Afstand ca. 55 km

Vanuit Hindeloopen fietst u naar Stavoren (ca. 10 km). Na het ontbijt in of bij de croissanterie in de jachthaven van Hindeloopen kunt u het schaatsmuseum bezoeken. Hier bewondert u de geschiedenis van het schaatsen en natuurlijk de tocht der tochent, de Friese Elfstedentocht. Elke winnaar van de Elfstedentocht heeft in dit museum zijn eigen vitrine. Ook de beroemde stempelkaart van Piet Kleine is in dit museum te zien. Fietst door Stavoren, al in 1285 lid van de Hanze, en bekijk het beeld van de Vrouwe van Stavoren, bekend van het gelijknamige verhaal. Langs het Ijsselmeer gaat het dan verder tot aan Oudemirdum. Via de bossen en door het watergebied “De Fluezen” keert u terug naar de jachthaven van Hindeloopen en uw hotel.

Dag 5: Hindeloopen - Sneek

Afstand ca. 50 km

U neemt vandaag enkele pontjes en fietst langs de Friese meren naar het palingdorp Heeg. Vanuit Heeg werd tot na de tweede wereldoorlog per schip verse paling getransporteerd naar Londen in speciale palingaken. U passeert de houtzaagmolen De Rat in de stad IJlst en eindigt bij uw starthotel in Sneek. Helaas, uw fietsvakantie is alweer ten einde en u keert op eigen gelegenheid huiswaarts.

Meer weten over de 5-daagse fietsvakantie Friese "6" Stedentocht?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.