5-daagse fietsvakantie Friese "6" Stedentocht

Friesland, Nederland

  • Fietsen in het spoor van de Elfstedentocht
  • Begin- en eindpunt in Hindeloopen
  • Hanzesteden en Friese meren
  • 'Oan’t sjen' in Fryslãn!
Fietsen in Friesland
Heeg Friesland
Hindeloopen
Leeuwarden
Makkum
Bekijk alle fotos (5 )

Friese "6" Steden ontdekken per fiets!

Fiets door het prachtige waterrijke Friesland en 6 bekende steden van de Elfstedentocht: Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Sneek en IJlst. Stap op de pedalen in plaats van in de schaatsen en ontdek de 6 steden van de tocht der tochten. De twee Friese Hanzesteden Stavoren en Bolsward waren rond 1300 zeer welvarende havensteden. Ze waren groter dan de havens van Amsterdam en Rotterdam! Aanschouw ook de 6 unieke fonteinen van internationale kunstenaars in de 6 steden Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Sneek en IJlst. 'Oan’t sjen' in Fryslãn!

Dag 1: Individuele aankomst Hindeloopen

U reist op eigen gelegenheid naar eerste overnachtingsadres in Hindeloopen.

Dag 2: Hindeloopen - Stavoren - Hindeloopen

Afstand ca. 55 km

Vanuit Hindeloopen fietst u naar Stavoren (ca. 10 km). Na het ontbijt in of bij de croissanterie in de jachthaven van Hindeloopen kunt u het schaatsmuseum bezoeken. Hier bewondert u de geschiedenis van het schaatsen en natuurlijk de tocht der tochent, de Friese Elfstedentocht. Elke winnaar van de Elfstedentocht heeft in dit museum zijn eigen vitrine. Ook de beroemde stempelkaart van Piet Kleine is in dit museum te zien. Fietst door Stavoren, al in 1285 lid van de Hanze, en bekijk het beeld van de Vrouwe van Stavoren, bekend van het gelijknamige verhaal. Langs het IJsselmeer gaat het dan verder tot aan Oudemirdum. Via de bossen en door het watergebied “De Fluezen” keert u terug naar de jachthaven van Hindeloopen en uw hotel.

Dag 3: Hindelopen - Sneek

Afstand ca. 50 km

U fietst langs Friese meren en passeert het Palingdorp Heeg en de stad IJlst. U eindigt bij uw hotel in Sneek waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

Dag 4: Snekermeer, Franeker of Leeuwarden

Afstand ca. 55 km

Bepaal vandaag uw eigen route. Kies bijvoorbeeld voor een rondje rondom het Snekermeer (ca 35 km) en breng een bezoek aan o.a. het Kameleondorp Terherne en Joure, bekend van de koffieproducent Douwe Egberts. Of stap op de fiets naar Franeker (Kaatsmuseum en Planetron Eise Eisinga). Leeuwarden ontdekken is ook mogelijk. De route naar Franeker of Leeuwarden is circa 55 km, de route naar Franeker en Leeuwarden is circa 70 km. En zo heeft u opeens al 7 of 8 steden van de elfstedentocht te pakken!

Dag 5: Sneek - Hindelopen

Afstand ca. 50 km

Vandaag fietst u door 2 friese Hanzesteden Bolsward en Stavoren. Onderweg komt u ook nog door Makkum en Workum. Eenmaal terug in Hindeloopen is er een einde gekomen aan uw fietsvakantie.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 5-daagse fietsvakantie Friese "6" Stedentocht?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse fietsvakantie Friese "6" Stedentocht.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.8
Locatie/gebied: 7.8
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.7
Route: 8.7
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.7
10
Zeer goed, fantastische goed ondergebracht.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2022
Goed verzorgt, was een vakantie welke ik hier in Duitsland Met veel vreugde vertel. Volgende keer boeken Wij opnieuw bin Ade.
8.0
Alles was goed verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in May 2022
Alles was goed verzorgd! Alleen in Hindeloopen was de receptie moeilijk te vinden en onbemand en niet erg welkom hierdoor!
8.0
Routes zijn goed doordacht en prachtig
Senioren (echt)paar
Op vakantie in May 2022
We hebben erg genoten. Mooie routes. Minpuntje vinden wij het ontbijt bij beide overnachtingen. Is wel erg mager. Vooral de locatie in Sneek. Van elk onderdeel hooguit 4 stuks op tafel en je moest steeds bijvragen. Werd wel aan voldaan maar voelt niet goed. Bijna geen eieren en geen jus. Dit is echt een verbeterpunt/aandachtspunt.
Lees meer
9.0
Goed verzorgd
Op vakantie in May 2022
Leuke fietsvakantie. Erg van genoten. Voor ons was het een vader en zoon uitje. Bij aankomst waren er voldoende parkeerplaatsen voor de auto. Mooie fietsroutes en duidelijke routebeschrijving. Tevens was op de routebeschrijving aangegeven welke bezienswaardigheden je onderweg tegenkomt. Bagage transport was ook goed geregeld. Bij het eerste bagage transport waren de koffers niet op de aangegeven tijd aangekomen. Na één telefoontje is er direct actie ondernomen en zijn de koffers daarna gelijk nagebracht. Hotels waren netjes. Ontbijt was niet heel uitgebreid, maar wel goed verzorgd. Al met al een goed verzorgde fietsvakantie gehad en een onvergetelijke herinnering aan overgehouden.
Lees meer