5-daagse fietsvakantie Friese "6" Stedentocht

Friesland, Nederland

  • Fietsen in het spoor van de Elfstedentocht
  • Begin- en eindpunt in Sneek
  • Hanzesteden en Friese meren
  • 'Oan’t sjen' in Fryslãn!
Fietsen in Friesland
Heeg Friesland
Hindeloopen
Leeuwarden
Makkum
Bekijk alle fotos (5 )

Friese "6" Steden ontdekken per fiets!

Fiets door het prachtige waterrijke Friesland en 6 bekende steden van de Elfstedentocht: Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Sneek en IJlst. Stap op de pedalen in plaats van in de schaatsen en ontdek de 6 steden van de tocht der tochten. De twee Friese Hanzesteden Stavoren en Bolsward waren rond 1300 zeer welvarende havensteden. Ze waren groter dan de havens van Amsterdam en Rotterdam! Aanschouw ook de 6 unieke fonteinen van internationale kunstenaars in de 6 steden Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Sneek en IJlst. 'Oan’t sjen' in Fryslãn!

Dag 1: Individuele aankomst Hindeloopen

U reist op eigen gelegenheid naar eerste overnachtingsadres in Hindeloopen.

Dag 2: Hindeloopen - Stavoren - Hindeloopen

Afstand ca. 55 km

Vanuit Hindeloopen fietst u naar Stavoren (ca. 10 km). Na het ontbijt in of bij de croissanterie in de jachthaven van Hindeloopen kunt u het schaatsmuseum bezoeken. Hier bewondert u de geschiedenis van het schaatsen en natuurlijk de tocht der tochent, de Friese Elfstedentocht. Elke winnaar van de Elfstedentocht heeft in dit museum zijn eigen vitrine. Ook de beroemde stempelkaart van Piet Kleine is in dit museum te zien. Fietst door Stavoren, al in 1285 lid van de Hanze, en bekijk het beeld van de Vrouwe van Stavoren, bekend van het gelijknamige verhaal. Langs het Ijsselmeer gaat het dan verder tot aan Oudemirdum. Via de bossen en door het watergebied “De Fluezen” keert u terug naar de jachthaven van Hindeloopen en uw hotel.

Dag 3: Hindelopen - Sneek

Afstand ca. 50 km

U fietst langs Friese meren en passeert het Palingdorp Heeg en de stad IJlst. U eindigt bij uw hotel in Sneek waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

Dag 4: Snekermeer, Franeker of Leeuwarden

Afstand ca. 55 km

Bepaal vandaag uw eigen route. Kies bijvoorbeeld voor een rondje rondom het Snekermeer (ca 35 km) en breng een bezoek aan o.a. het Kameleondorp Terherne en Joure, bekend van de koffieproducent Douwe Egberts. Of stap op de fiets naar Franeker (Kaatsmuseum en Planetron Eise Eisinga). Leeuwarden ontdekken is ook mogelijk. De route naar Franeker of Leeuwarden is circa 55 km, de route naar Franeker en Leeuwarden is circa 70 km. En zo heeft u opeens al 7 of 8 steden van de elfstedentocht te pakken!

Dag 5: Sneek - Hindelopen

Afstand ca. 50 km

Vandaag fietst u door 2 friese Hanzesteden Bolsward en Stavoren. Onderweg komt u ook nog door Makkum en Workum. Eenmaal terug in Hindeloopen is er een einde gekomen aan uw fietsvakantie.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 5-daagse fietsvakantie Friese "6" Stedentocht?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.