7-daagse fietsvakantie Maasroute van Nijmegen naar Rotterdam

Gelderland, Nederland

  • Laatste etappe van de Maasroute
  • Bezoek historische vestingstadjes
  • Fiets door de Nationaal Park De Biesbosch
  • U passeert de molens van Kinderdijk
Hollandse Rijn Rotterdam
Biesbosch Museum
Nijmegen
Gorinchem
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsen door het rivierenlandschap

Deze laatste etappe van de Maasroute voert u naar de monding van de Maas bij Rotterdam. U fiets door het prachtige rivierenlandschap met historische plaatsjes en grotere steden. Vanuit Nijmegen fiets u over de Maasdijk en passeert u historische vestingplaatsjes, mooie natuurgebieden zoals het Biesbosch en fiets u via Kinderdijk richting de bruisende stad Rotterdam.

De Maasroute is een bekende fietsroute die u van Sedan in Frankrijk tot Rotterdam brengt en waarbij u de Maas volgt. U fiets door een veelzijdig landschap en passeert vele leuke stadje en dorpjes. Tijdens uw fietsvakantie bezoekt u meerdere Nederlandse provincies en zult u de verschillen zien tussen de verschillende provincies en regio’s.

Karakter van de tour; niveau 1/2. De fietsroute heeft een vlak karakter en verloopt via dijken en uitgestrekte rustige fietspaden. De fietsroute loop over goede fietspaden langs of in de buurt van de Maas. Dag etappes van 30 – 60 km.

Dag 1: Aankomst in Nijmegen

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Nijmegen voor het begin van de derde etappe van de Maasroute. Heeft u hiervoor de tweede etappe gefietst? Dan verbleef u al in Nijmegen.

Dag 2: Nijmegen – Appeltern

Afstand ca. 50 km

De eerste fietstocht van uw fietsvakantie begint op de Via Gladiola, vanaf hier laat u Nijmegen achter u en fiets u door de bossen naar de Maas en steek u de rivier over om de Maasfietsroute te vervolgen. Vandaag fiets u over de Maasdijk en kunt u vestingstadjes als Ravestein bezoeken. Ook het historische stadje Grave is een bezoek waard. Ook fiets u richting uw hotel door het land van Maas en Waal.

Dag 3: Appeltern – ’s-Hertogenbosch

Afstand ca. 60 km

U fiets vandaag over de grens tussen Gelderland en Noord-Brabant, deze grens wordt gevormd door de Maas. Ook tijdens de route vandaag steekt u de rivier meermaals over met een veerpontje, zo kunt u beide kanten van de rivier al fietsend verkennen. Via Rossum fiets u naar het eindpunt van vandaag, ’s-Hertogenbosch. Neem bij aankomst in de stad de tijd om rond te kijken en de kathedraal te bezoeken!

Dag 4: ’s-Hertogenbosch – Gorinchem

Afstand ca. 40 km

De route vervolgt zich via de Afgedamde Maas en door het land van Maas en Waal. U fiets door mooie landschappen en passeert gezellige dorpjes. De grote stad die op de route ligt is Woudrichem, de geschiedenis van deze oude vestingstad is nog goed te zien bij aankomst bij de stad. De vestingwerken zijn nog intact en het oude centrum is een bezoek waard. Na een bezoek aan Woudrichem fiets u door naar het eindpunt Gorinchem.

Dag 5: Gorinchem – Papendrecht

Afstand ca. 55 km

Na een stukje te hebben gefietst de historische binnenstad volgt u de Maasroute verder langs de Waal en door de Rijndelta. Het hoogte punt van de route is het Nationaal Park De Biesbosch. Tip: maak een rondvaart door De Biesbosch! Na een bezoek aan het Nationale park fiets u verder richting historische stad Dordrecht, hier kunt u een bezoek brengen aan de vele monumenten. Daarna is het nog een klein stukje fietsen en komt u aan in Papendracht voor de overnachting.

Dag 6: Papendrecht – Rotterdam

Afstand ca. 30 km

Vandaag stap u op de fiets voor de laatste etappe van de Maasroute, deze etappe is een hele mooi etappe. U fiets eerst door de Alblasserwaard, het zuidelijke deel van het Groene Hart, dat bestaat uit kanalen, agrarische gronden en rivieren. Daarna bereikt u Kinderdijk met haar vele historische molens. Door gebruik te maken van twee fietsvoetveren kunt u uw weg vervolgen richting de dynamische stad Rotterdam. Wilt u helemaal door fietsen naar de kust? Dat kan, u kunt vanuit Rotterdam door fietsen naar Hoek van Holland, hier mondt de Rijn uit in de Noordzee. Deze extra route is ca. 30 km.

Dag 7: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw fietsvakantie langs de Maas en vertrekt u naar huis. U kunt eventueel uw verblijf in Rotterdam verlengen met extra te boeken nachten.

Meer weten over de 7-daagse fietsvakantie Maasroute van Nijmegen naar Rotterdam?