7-daagse fietsvakantie Maasroute van Nijmegen naar Rotterdam

Gelderland, Nederland

  • Laatste etappe van de Maasroute
  • Fiets van Nijmegen naar Rotterdam
  • Bezoek historische vestingstadjes zoals Ravenstein
  • Land van Maas en Waal en Nationaal Park De Biesbosch
  • Beleef Kinderdijk en bruisend Rotterdam
Hollandse Rijn Rotterdam
Biesbosch Museum
Nijmegen
Gorinchem
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsen door het rivierenlandschap

Deze laatste etappe van de Maasroute voert u naar de monding van de Maas bij Rotterdam. U fietst door het prachtige rivierenlandschap met historische plaatsjes en grotere steden. Vanuit Nijmegen fietst u over de Maasdijk en passeert u historische vestingplaatsjes, mooie natuurgebieden zoals de Biesbosch. Via het internationaal bekende Kinderdijk eindigt u in de bruisende stad Rotterdam.

De Maasroute is een bekende fietsroute die u van Sedan in Frankrijk tot Rotterdam brengt en waarbij u de Maas volgt. U fietst door een veelzijdig landschap en passeert vele leuke stadje en dorpjes. Tijdens uw fietsvakantie bezoekt u meerdere Nederlandse provincies en zult u de verschillen zien tussen de verschillende provincies en regio’s.

Karakter van de fietstour:
Niveau 1/2. De fietsroute heeft een vlak karakter en verloopt via dijken en over uitgestrekte rustige fietspaden. De fietsroute loopt over goede fietspaden langs of in de buurt van de Maas. Dag etappes van ca. 40 – 60 km.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Nijmegen

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Nijmegen voor het begin van het derde traject van de Maasroute. Heeft u hiervoor de tweede etappe gefietst? Dan verbleef u al in Nijmegen.

Dag 2: Nijmegen – Appeltern (ca. 52 km)
Afstand ca. 52 km

Wie kent het niet, de Via Gladiola? Hier begint uw fietsvakantie. U laat Nijmegen achter u en fietst door de bossen naar de Maas. U steekt vervolgens de rivier over om de Maasfietsroute te vervolgen. De route wordt vervolgd over de Maasdijk. Bezoek onderweg bijvoorbeeld het vestingstadje Ravestein. Ook het historische stadje Grave is een bezoek waard. Door het land van Maas en Waal fietst u richting het eindpunt van vandaag.

Dag 3: Appeltern – ’s-Hertogenbosch (ca. 53 km)
Afstand ca. 53 km

De grens tussen Gelderland en Noord-Brabant wordt gevormd door de Maas die uw gids is. U steekt meerdere malen de rivier over met een veerpontje, zo kunt u beide kanten van de rivier al fietsend verkennen. Via Rossum komt u bij ’s-Hertogenbosch. Een heerlijke stad die u zeker moet bekijken. Vergeet ook de kathedraal niet!

Dag 4: ’s-Hertogenbosch – Gorinchem (ca. 42 km)
Afstand ca. 42 km

Verder gaat het via de afgedamde Maas en door het land van Maas en Waal. Geniet van het heerlijke landschap en de gezellige dorpjes. Een grote stad die op de route ligt, is Woudrichem. De geschiedenis van deze oude vestingstad is nog goed te zien bij aankomst bij de stad. De vestingwerken zijn nog intact en het oude centrum is zeker een bezoek waard. Na een bezoek aan Woudrichem fietst u door naar Gorinchem.

Dag 5: Gorinchem – Papendrecht (ca. 56 km)
Afstand ca. 56 km

Geniet nog even van de historische binnenstad van Gorinchem om daarna de Maasroute te vervolgen langs de Waal en door de Rijndelta. Hoogtepunt van vandaag is zondermeer het Nationaal Park Biesbosch. Tip: maak een boottocht door de Biesbosch! Dan staat de historische stad Dordrecht op het programma. Hier kunt u een bezoek brengen aan een van de vele monumenten of het historische havengebied. Dan is het nog maar een klein stukje fietsen naar Papendracht voor de overnachting.

Dag 6: Papendrecht – Rotterdam (ca. 39 km)
Afstand ca. 39 km

Alweer de laatste etappe van de Maasroute, en een hele mooie! Allereerst fietst u door de Alblasserwaard. Dit zuidelijke deel van het "Groene Hart" bestaat uit kanalen, agrarische gronden en rivieren. Daarna bereikt u Kinderdijk met haar vele historische molens. Door gebruik te maken van twee fietsvoetveren kunt u uw weg vervolgen naar de dynamische stad Rotterdam. Wilt u helemaal doorfietsen tot aan de kust? Dat kan, u fietst vanuit Rotterdam naar Hoek van Holland, alwaar de Rijn uitmondt in de Noordzee. Deze extra route is ca. 30 km.

Dag 7: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw fietsvakantie langs de Maas en vertrekt u naar huis. U kunt eventueel uw verblijf in Rotterdam verlengen met extra te boeken nachten.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Maasroute van Nijmegen naar Rotterdam?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Maasroute van Nijmegen naar Rotterdam.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 9.0
8.0
Goed verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2023
Heerlijke vakantie
Lees meer