Makkum

7-daagse Elfstedenroute

Friesland, Nederland

  • Fietsen in het spoor van de Elfstedentocht
  • Een stukje ‘buitenland’ in Nederland
  • Variatie van water, bossen en duinen
  • Vele tradities in de pittoreske dorpjes
Vind je vakantie
Aankomst
Verblijfsduur
Toon meer filters
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Hindeloopen
Leeuwarden
Leeuwarden
Bekijk alle fotos (4)

Fiets langs de waterkant in Friesland via de Elfstedenroute. Friezen hebben een eigen taal en koesteren hun oude tradities en gewoonten, ze zijn het buitenbeentje van Nederland! U zult het zien en ervaren wanneer u per fiets erop uit trekt. De Friezen zijn fier en heten u van harte welkom in Fryslân! De regio biedt niet alleen water en weiden maar in Gaasterland ook bossen en duinen. Al fietsend door de schilderachtige dorpjes ervaart u dat dit deel van Nederland altijd verbonden is geweest met de zee.

Deze fietsreis gaat langs alle steden van de beroemde schaatswedstrijd Elfstedentocht. Die tocht kan aangevuld worden met een extra dag in Harlingen of Franeker. Wie van lange afstanden houdt, kan de ronde in drie dagen fietsen. Maar voor enige rust en ontspanning duurt deze fietstocht 7 dagen met als begin- en eindpunt Leeuwarden. Bij het fietsen horen culinaire genoegens, in het charmante hotel aan het water in Harich of in het stadshotel in Dokkum. De fietsroute brengt u langs de elf steden waar in strenge winters een Elfstedentocht verreden wordt per schaats. De schaatsers leggen in een dag 230 kilometer af! U fietst op uw gemak en neemt de tijd voor de talloze dorpjes en bezienswaardigheden. U kunt een rustdag inlassen in Harlingen of Franeker of een uitstapje maken naar een van de Waddeneilanden Vlieland of Terschelling. De etappes zijn 50 km per dag maar er is een mogelijkheid het traject Leewarden, Harich, Franeker sneller af te leggen. Dan zal er 80 tot 100 km per dag worden gefietst. Een extra nacht in Leeuwarden is mogelijk op aanvraag.

Dag 1: Startpunt Leeuwarden

Welkom in Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie Friesland en de grootste stad van de friese elf steden. Ontdek de historisch binnenstad van Leeuwarden met tal van bezienswaardigheden zoals de grachten en wallen, de oude gevelwanden, straten en pleinen.

Dag 2: Leeuwarden - Sneek

Afstand: 50 km

Na het ontbijt verlaat u Leeuwarden en gaat u onderweg richting Sneek. Afstand voor deze dagtocht is ca. 50 km.

Dag 3: Sneek - Harich/Balk

Afstand: 55 km

Op deze derde dag stapt u vanuit Sneek na een overheerlijk ontbijt weer op de fiets voor de volgende Friese steden Harich en/of Balk.

Dag 4: Harich/Balk - Bolsward

Afstand: 55 km

Vandaag staat een fietsroute Harich-Bolsward van 55 kilometer op uw fietsprogramma.

Dag 5: Bolsward - Harlingen/Franeker

Afstand: 40 km

Vanuit Bolsward gaat u vandaag onderweg naar Harlingen en Franeker. Deze fietstocht is ca. 40 kilometer lang.

Dag 6: Harlingen/Franeker - Dokkum

Afstand: 50 km

Na de uit-check uit het hotel stapt u weer op de fiets voor een fietstocht van 50 kilometer door het Friese landschap in de richting van Dokkum.

Dag 7: Dokkum - eindpunt Leeuwarden

Afstand: 45 km

Vandaag fietst u het laatste gedeelte van deze Elfstedenroute en fietst u vanuit Dokkum het laatste deel richting Leeuwarden. U kunt eventueel uw fietsvakantie in Leeuwarden nog verlengen. Zodat u nog iets langer van deze Friese hoofdstad kunt genieten.