Makkum

7-daagse Elfstedenroute

Friesland, Nederland

  • Fietsen in het spoor van de Elfstedentocht
  • Een stukje ‘buitenland’ in Nederland
  • Variatie van water, bossen en duinen
  • Vele tradities in de pittoreske dorpjes
Door onze gasten
beoordeeld met een:
8.8

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Makkum
Hindeloopen
Leeuwarden
Leeuwarden
Dokkum
Heeg Friesland
Bekijk alle fotos (6)

De beroemde Elfstedentocht per fiets!

Fiets langs de waterkant in Friesland via de beroemde Elfstedenroute. Door de Friese taal en het koesteren van oude tradities en gewoonten van de Friezen, waant u zich in het buitenland terwijl u gewoon in Nederland bent. De Friezen zijn fier en heten u van harte welkom in Fryslân! Dit zult u zien en ervaren wanneer u er per fiets op uit trekt. De regio biedt niet alleen water en weiden maar in Gaasterland ook bossen en duinen. Al fietsend door de schilderachtige dorpjes en natuurlijk de 11 steden ervaart u dat dit deel van Nederland altijd verbonden is geweest met de zee.

De fietsroute brengt u langs de 11 steden waar in strenge winters de Elfstedentocht verreden wordt per schaats. De schaatsers leggen in één dag 230 kilometer af! U fietst op uw gemak en neemt de tijd voor de talloze dorpjes en bezienswaardigheden. U verblijft na elke fietstocht in een ander hotel, bijvoorbeeld in een charmant hotel aan het water in Harich en vervolgens in een gezellig stadshotel. Voor een fietsvakantie met enige rust en ontspanning duurt de Elfstedenroute 7 dagen met als begin- en eindpunt Leeuwarden. De etappes zijn ongeveer 50 km per dag. Wie van lange afstanden houdt, kan de Elfstedenroute in drie dagen fietsen, dan zult u het traject Leeuwarden, Harich en Franeker sneller afleggen. Dan zal er ongeveer tussen de 80 en 100 km per dag gefietst worden. Deze fietsvakantie kan worden aangevuld met een extra dag in Harlingen of Franeker. Hier kunt u een rustdag inlassen of een leuk uitstapje maken naar één van de Waddeneilanden zoals Vlieland of Terschelling. Er is ook de mogelijkheid om één extra nacht te verblijven in Leeuwarden, dit gaat echter op aanvraag. De Elfstedentocht per fiets, ook u kunt het!

Dag 1: Startpunt Leeuwarden

Welkom in Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie Friesland en de grootste stad van de friese elf steden. Ontdek de historisch binnenstad van Leeuwarden met tal van bezienswaardigheden zoals de grachten en wallen, de oude gevelwanden, straten en pleinen.

Dag 2: Leeuwarden - Sneek

Afstand ca. 50 km

Na het ontbijt verlaat u Leeuwarden en gaat u onderweg richting Sneek. Afstand voor deze dagtocht is ca. 50 km.

Dag 3: Sneek - Harich/Balk

Afstand ca. 55 km

Op deze derde dag stapt u vanuit Sneek na een overheerlijk ontbijt weer op de fiets voor de volgende Friese steden Harich en/of Balk.

Dag 4: Harich/Balk - Bolsward

Afstand ca. 55 km

Vandaag staat een fietsroute Harich-Bolsward van 55 kilometer op uw fietsprogramma.

Dag 5: Bolsward - Harlingen/Franeker

Afstand ca. 40 km

Vanuit Bolsward gaat u vandaag onderweg naar Harlingen en Franeker. Deze fietstocht is ca. 40 kilometer lang.

Dag 6: Harlingen/Franeker - Dokkum

Afstand ca. 50 km

Na de uit-check uit het hotel stapt u weer op de fiets voor een fietstocht van 50 kilometer door het Friese landschap in de richting van Dokkum.

Dag 7: Dokkum - eindpunt Leeuwarden

Afstand ca. 45 km

Vandaag fietst u het laatste gedeelte van deze Elfstedenroute en fietst u vanuit Dokkum het laatste deel richting Leeuwarden. U kunt eventueel uw fietsvakantie in Leeuwarden nog verlengen. Zodat u nog iets langer van deze Friese hoofdstad kunt genieten.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse Elfstedenroute.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.8
Locatie/gebied: 8.7
Hotels: 7.7
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.3
Route: 8.3
Dag-tot-dagprogramma: 8.3
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 8.7
10
Goed verzorgde hotels
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2018
Ons onderkomen voor de nacht en de maaltijden was boven verwachting. Van sommige hotels was het jammer dat er geen lift aanwezig was. We hadden niet veel bagage maar de accu’s van de fiets zaten in de koffer dus met 3 of 4 trappen op was dat wellevend slikken.
9.0
prima geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2018
alles was in orde ,bij enkele hotels was er geen airco wat fijn zou geweest zijn bij dit warme weer .Half pension was heel goed ,koffers waren op tijd in hotels.
8.0
Op één hotel na (Heerenlogement) goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2018
Relaxed. Na 6 dagen ook voldoende.
8.0
Alles goed verzorgd en geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in May 2018
Wij zijn zeer tevreden. Mede omdat wij een alternatief verzoek hadden om in de grotere steden van de Elfstedenfietstocht zoals Bolsward, Harlingen, Dokkum en Sneek een dag langer wilden verblijven. Alles was tot in de puntjes geregeld