8-daagse fietsvakantie West Kreta

Kreta, Griekenland

  • Chania en Rethymnon
  • Optioneel wandelen Samaria kloof
  • Bezoek het oude Aptera
  • Bergen en stranden
  • Gemiddelde dagafstand ca. 45 km
Crete_Chania_Harbour_E Fili_GNTO
Paleochora_Y Skoulas - GNTO
SamariaGorge_Y Skoulas - GNTO
Fietsen West Kreta
Georgioupoli_Y Skoulas - GNTO
DrapanosLighthouse_Y Skoulas - GNTO
Bekijk alle fotos (9 )

West Kreta ontdekken op de fiets

Kreta wordt terecht beschouwd als een van de mooiste eilanden van Griekenland en deze fietsvakantie laat u kennis maken met al het moois dat Kreta te bieden heeft. Een heerlijke combinatie van geschiedenis, cultuur, bergen, stranden, meren, lekker eten, veel raki en Kretenzer muziek! U start vanaf Chania en in Omalos, een hoogvlakte in de bergen. Dan gaat het naar de zee, langs het beroemde strand van Elafonissil en u volgt de westkust van Kreta, passeert historisch Chania en eindigt in Rethymnon. Een prachtige fietsroute waarbij u optimaal kennis maakt met al het moois dat Kreta te bieden heeft.

Niveau van de fietstour:
Deze tour heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad en is gemaakt voor de recreatieve fietser. U dient echter wel een standaard/goede conditie te hebben. De dagelijkse afstanden liggen tussen 40 en 50km en de gemiddelde dagelijkse klim bedraagt ca. 700 meter met enkele uitschieters. Op enkele dagen is het mogelijk een iets zwaardere, langere route te kiezen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Chania

U arriveert in Chania, door velen beshouwd als een van de mooiste steden van Kreta. De pittoreske haven, de oude stad en het kasteel verhalen van een veelbewogen geschiedenis. Chania heeft echt een eigen karakter. Ontdek het zelf!

Dag 2: Omalos - fietsen naar Palaiochora of wandel door de Samaria kloof (ca. 52 km)
Afstand ca. 52 km
Hoogteverschil ca. 800 m

In de ochtend brengt een minibus u naar Omalos, gelegen in het hart van de “Lefka Ori” (Witte Bergen). Vanaf hier heeft u 2 opties:
Optie 1: U fietst door het bergachtige landschap om uit te komen bij Palaiochara. Onderweg zijn er meerdere stijgingen en dalingen waarvan de laatste zeker de spannendste is.
Optie 2: U wandelt door de langste kloof van Europa, de Samaria kloof. U wandelt ca. 14 km door de kloof. Aan het eind wordt u per boot naar Palaiochara gebracht. De Samaria kloof is na Knossos de grootste bezienswaardigheid van Kreta. Het herbergt een grote verscheidenheid aan unieke flora en fauna. De Samaria kloof is geopend voor publiek van mei tot eind oktober. Goed schoeisel is een absolute must.

Dag 3: Palaiochora - Elafonissi - Inachoria (ca. 34 km)
Afstand ca. 34 km
Hoogteverschil ca. 1000 m

Ook vandaag heeft u weer de keuze uit 2 opties.
Optie 1: (15km / hoogteverschil ca. 560 meter) U neemt de boot naar het strand van Elafonissi. De boot vertrekt dagelijks (behalve op zondag) vanaf Palaiochora om 10.00 uur 's morgens. De boot gaat terug om 16.00 uur. Geniet van het strand, de zee en lunch in een echte taverna. Fiets dan aan het einde van de dag naar Inachoria. Misschien een mooie optie als u de dag daarvoor de Samaria kloof heeft gelopen en nog even wil relaxen.
Optie 2: (34 km / hoogteverschil ca. 1000 meter) U fietst vanuit Palaiochora direkt naar Inachoria. De route is bergachtig en gaat over kleine, rustige wegen en biedt veel natuurschoon. Houdt u er wel rekening mee dat u veel moet klimmen! Inachoria bestaat uit een groep authentieke en pittoreske bergdorpen in het zuidwest van Kreta. Inachoria dankt haar naam aan het feit dat het uit 9 dorpen bestaat, Enniachoria in het Grieks. Het is een rustige bestemming met tavernes en traditionele Kretenzische huizen in een heerlijke natuurlijke omgeving.

Dag 4: Inachoria - Kissamos (ca. 49 km)
Afstand ca. 49 km
Hoogteverschil ca. 943 m

U fietst van Inachoria naar Kissamos. U heeft de mogelijkheid uit meerdere routes maar wij raden u 2 routes aan waarbij de ene ca. 9 km langer is met een extra beklimming van ca. 300 meter. Biede routes leiden u langs de westkust van Kreta door prachtige landschappen. De eindbestemming is Kissamos (of Kastelli), een kustplaats die ondanks het toerisme haar authentieke karakter heeft weten te behouden.

Dag 5: Kissamos - Chania (ca. 42 km)
Afstand ca. 42 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Verder gaat het langs de noordelijke Kretenzische kust naar de hoofdstad, Chania. Onderweg kunt u een bezoek brengen (optioneel) aan de Karavitakis-wijnmakerij, gelegen in de buurt van het dorp Pontikiana. Dit betekent wel een extra fietsafstand van ca. 10 km met ca. 200 meter stijging). Of las een pauze in bij de Agios Ioannis grot met haar kerk (extra ca. 3 km en ca. 110 meter hoogteverschil). Overnachting in Chania.

Dag 6: Chania - Georgioupoli (ca. 44 km)
Afstand ca. 44 km
Hoogteverschil ca. 780 m

De fietsvakantie gaat verder richting het oosten van Kreta naar Georgioupoli. Deze kleine kustplaats staat bekend om haar, op rotsen gebouwde, kerk in de zee voor de stad. Georgioupoli heeft ook een heerlijk strand. Breng onderweg zeker een bezoek aan het oude Aptera, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen op Kreta. Hier kunt u het oude Griekse theater zien en de ruïnes van een oude Griekse stad uit de 8e eeuw voor Christus. Een Ottomaanse toren (Koule) ligt imposant op de top van een heuvel op ca. 1 km afstand. Een fantastisch voorbeeld van militaire architectuur uit de 19e eeuw.

Dag 7: Kournas Lake - Rethymnon (ca. 38 km)
Afstand ca. 38 km
Hoogteverschil ca. 516 m

Op deze laatste fietsdag van uw fietsvakantie fiets u richting het zuiden. Al snel arriveert u bij het meer van Kournas, een van de weinige zoetwatermeren op Kreta. Neem een duik in het kristalheldere water of huur een kano, kajak of waterfiets. Geniet van een lunch in een van de vele taverna's. Dan is het tijd weer op de pedalen te stappen voor uw fietsrit naar Rethymnon, de provincie hoofdstad. De rijke historie van deze stad komt duidelijk tot uitdrukking als u ronddwaalt door de oude stad met de kleine straatjes, bars en taverna's. Geniet 's avonds op een terras van de raki en de Griekse meze!

Dag 8: Rethymnon - individueel vertrek

Helaas, uw fietsvakantie door het westen van Kreta is ten einde. Op eigen gelegenheid reist u terug naar huis of u verlengt uw verblijf in Rethymnon of Kreta.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie West Kreta?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid