8-daagse fietsvakantie Oost Kreta

Kreta, Griekenland

  • Fietsen van Heraklion naar Rethymnon
  • Knossos en het paleis van Phaistos
  • Lasithi hoogvlakte
  • Bergen, stranden en zee
  • Dagafstanden van gemiddeld ca. 50 km
Lasithi_AmmoudaraBeach_Y Skoulas - GNTO
Knossos_Y Skoulas-GNTO
AgNikolaos_ Y Skoulas - GNTO
TsoutsourasBeach_photo Y Skoulas GNTO
Heraklion_Archanes_ Y Skoulas - GNTO
Crete_AnalipsisAgMarina_Y Skoulas-GNTO
Bekijk alle fotos (9 )

Ontdek Oost-Kreta tijdens een fietsvakantie!

Kreta wordt terecht beschouwd als een van de mooiste bestemmingen in Griekenland. En deze fietsvakantie combineert het allemaal. Geschiedenis, cultuur, bergen, stranden, meren, lekker eten, veel raki en Kretenzer muziek! U begint uw fietsvakantie in Heraklion, de hoofdstad. Dan volgt u de kust langs Agios Nikolaos, Ierapetra, Tsoutsouros en tenslotte Rethymnon. Onderweg bezoekt u de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Kreta, Knossos en Phaestos, de indrukwekkende overblijfselen van de Minoïsche beschaving die ongeveer 4000 jaar geleden bloeide. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om heerlijk te ontspannen aan het strand, de lokale gerechten te proeven in de talrijke talrijke tavernes en restaurants, en u onder te dompelen in de ongekende Kretenzische gastvrijheid.

Niveau van de fietstour:
Deze tocht heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad en is gemaakt voor de recreatieve fietsers. U dient echter wel een normale tot goede conditie te hebben. De dagelijkse afstand is ongeveer 50 km en de dagelijkse stijgingen/dalingen liggen gemiddeld rond de 600 meter met uitzondering van één dag (ca. 860 meter).

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Heraklion

U arriveert op de luchthaven van Heraklion en indien gewenst kunnen wij de transfer verzorgen naar het starthotel. Afhankelijk hoe laat u arriveert heeft u nog de mogelijkheid Heraklion te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de beroemde "Koule" (kasteel) die de haven domineert, of het archeologisch museum. Heraklion is de grootste stad op Kreta en is tevens de provinciehoofdstad. Indien u fietsen gehuurd heeft worden deze 's avonds bij het hotel afgeleverd. Overnachting in Heraklion. Iraklion

Dag 2: Heraklion - Knossos - Hersonissos/Koutouloufari (ca. 37 km)
Afstand ca. 37 km
Hoogteverschil ca. 430 m

Vandaag start uw fietsvakantie echt. Al snel arriveert u bij Knossos. Knossos is niet alleen de grootste en meest belangrijke van de Kretenzische archeologische vindplaatsen maar ook het beste voorbeeld van de Minoïsche architectuur. Knossos is een integraal onderdeel van de Europese geschiedenis en staat als zodanig bekend als de oudste stad van Europa. Bezoek bijvoorbeeld het Minoïsche paleis en omringende overblijfselen daterend uit 2000-1400 v. C. U fietst verder en komt langs het Kretenzische aquarium. Neem hier een kijkje en ervaar de mediterrane waterwereld. Deze dag eindigt in Ano Chersonissos of Koutouloufari, twee traditionele Kretenzische dorpen. Ondanks het toerisme hebben deze dorpen hun authentieke karakter weten te bewaren.

Dag 3: Ano Hersonissos / Koutouloufari - Agios Nikolaos (ca. 41 km)
Afstand ca. 41 km
Hoogteverschil ca. 591 m

Een heerlijke fietsdag staat op het programma. De tocht voert u door een mooi berglandschap en u passeert authentieke dorpjes zoals Vrahasi. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Dan gaat het verder richting Agios Nikolaos, de pittoreske hoofdstad van Lasithi. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het landgoed van Vassilakis in Neapoli, waar u de traditioneel geproduceerde olijfolie kunt proeven, het olijfmuseum en een originele olijfmolen uit 1865 kunt bekijken.

Dag 4: Agios Nikolaos - Ierapetra (ca. 37 km)
Afstand ca. 37 km
Hoogteverschil ca. 462 m

U fietst eerst langs de kust en om dan over de kronkelende wegen door de olijfgaarden bij Ierapetra te komen. Onderweg lokken gouden stranden en de zee voor een duik in het zilte nat. Einddoel is Ierapetra, een belangrijke stad in het zuidoosten aan de Kretenzische kust. Tip: heeft u een e-bike gehuurd, vergeet deze niet mee te nemen op de fiets zodat u onderweg de accu kunt opladen indien noodzakelijk.

Dag 5: Ierapetra - Tsoutsouros (ca. 57 km)
Afstand ca. 57 km
Hoogteverschil ca. 860 m

De langste etappe met de steilste klim van uw fietsvakantie staat vandaag op het programma. De route loopt voornamelijk langs de kust en u passeert mooie dorpjes zoals Myrtos, Tertsa en Keratokambos. De finish is het rustige stadje Tsoutsouros.

Dag 6: Tsoutsouros - Phaistos - Agia Galini (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km
Hoogteverschil ca. 620 m

Stap in de auto voor een transfer naar de top van de berg (ca. 500 meter hoogte) of naar het dorp Mesohori (optioneel) dat iets dichter bij de eindbestemming van vandaag ligt. U mag natuurlijk ook gewoon vanaf het hotel op de fiets stappen om de hele afstand per fiets af te leggen (ca. 73 km / hoogteverschil ca. 740 meter). Maakt u gebruik van de transfer dan is de dagafstand ca. 65 km met een hoogteverschil van ca. 620 meter. U fietst weer door het authentieke Kretenzer landschap met olijfbomen en kleine dorpjes. Het hoogtepunt van vandaag is zondermeer het paleis van Phaistos, een belangrijke archeologische vindplaats uit de Bronstijd. Uw tocht eindigt in Agia Galini, een kleine badplaats aan de heuvelachtige kust.

Dag 7: Agia Galini - Rethymnon (ca. 47 km)
Afstand ca. 47 km
Hoogteverschil ca. 760 m

De laatste dag op de fiets. Ook vandaag heeft u weer de mogelijkheid om gebruik te maken van een transfer of de gehele dagafstand op de fiets af te leggen. Gaat u met de transfer mee dan vermijdt u een steile klim naar ca. 500 meter hoogte en wordt u naar het dorp Spili gebracht. Van daaruit fietst u door de bergdorpen van de provincie Rethymnon. Zo bereikt u het stuwmeer van "Limni ton Potamon". Stop even bij de dam en geniet van een welverdiende pauze. De weg leidt u verder naar de gelijknamige hoofdstad van de provincie Rethymnon. De stad kent een rijk verleden en u zult dit zeker zien tijdens een tocht door de stad. Een bezoek aan Rethymnon is niet compleet zonder een wandeling rond de "Fortezza", de citadel uit het Venetiaanse verleden. De kleine winkels, bars en tavernes completeren het beeld en de sfeer van Kreta.

Dag 8: Rethymnon - individuele thuisreis

Helaas is uw fietsvakantie ten einde. Natuurlijk kunt u uw verblijf verlengen of combineren met de 8-daagse fietsvakantie West Kreta.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Oost Kreta?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid