8-daagse fietsvakantie Griekse Cycladen

Cycladen, Griekenland

  • Eilandhoppen per fiets
  • Paros en Serifos
  • Ontdek de Griekse mythologie
  • Windmolens en typische witte huizen
  • Geniet van de Griekse keuken
Sifnos_Kastro_Eftamartyros_E FIli_GNTO
Griekse Cycladen fietsen op de eilanden
Ios_Palaiokastro_M Chatzi_GNTO
Per fiets over de Griekse Cycladen
Serifos_Hora_YSkoulas - GNTO
Sifnos_Kamares_01_KKouzouni GNTO
Bekijk alle fotos (9 )

De Griekse Cycladen per fiets!

Stelt u zich een voor: Eilandhoppen per fiets. Elke dag arriveren op een nieuwe bestemming en elke dag een eiland per fiets ontdekken. Dat is een fietsvakantie op de Griekse Cycladen. Een zeer speciale fietsvakantie waarbij u de Griekse Cycladen op geheel eigen wijze verkent.

U zult de schoonheid van de Cycladen dag na dag ontdekken, haven voor haven. Ook als u geen zin heeft om te fietsen bent u van harte welkom om eenvoudigweg te genieten van de bezienswaardigheden, de geuren, kleuren en geluiden van het voorbijtrekkende landschap.

U vertrekt vanuit de haven van Laurion, net buiten Athene, naar uw avontuur tussen de eilanden van de Egeïsche Zee: de Cycladen. U fietst over rustige en soms steile wegen over de eilanden Kea, Kythnos, Syros, Paros en Serifos.

Ontdek hoe mooi de Griekse Cycladen zijn tijdens deze fietsvakantie met ADE.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Laurion - Kea

U arriveert vandaag op eigen gelegenheid in de haven van Laurion. Indien u een fiets gehuurd heeft dan ontvangt u deze in Laurion, waarna u per ferry naar Kea reist voor de eerste overnachting.

Vaartijd: ca. 1 uur

Dag 2: Kea - Kithnos (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 571 m

Kea is anders dan de rest van de Cycladen en heeft een totaal eigen charme. U kunt het eiland op eigen wijze ontdekken. Over het eiland zijn 2 routes beschikbaar, één route van ca. 25 km lang en de langere route (met hogere klimmen) van ca. 49 km lang. Bij beide routes passeert u onder andere mooie stranden en de hoofdstad van het eiland, Loulida. Dwaal hier door de kleine straatjes naar het neoklassieke badhuis, gebouwd door de architect Ernst Tsiller. Proef ook zeker even de verschillende soorten jam en conserven, een specialiteit van het eiland. In de middag neemt u de veerboot naar het eiland Kithnos, waar u vanavond zult overnachten.

Vaartijd: ca. 1,5 uur

Dag 3: Kithnos - Syros (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 435 m

De fietsdag van vandaag begint vanuit de haven van Merichas op het eiland Kithnos. Met slechts 1310 lokale inwoners is het hier in de wintermaanden heel rustig en komt het eiland tot leven in de zomer. Tijdens de fietstocht over het eiland fietst u door het verstilde heuvellandschap en passeert u de hoofdstad van dit eilandje: Mesaria. Bij het dorp Dryopida komt u langs de 'Katafiki grot'. Deze grot, gevuld met stalactieten en stalagmieten, diende ooit als schuilplaats voor de dorpelingen tegen zowel piraten als de Ottomanen. Geniet tijdens het fietsen in de verschillende tavernes en cafés van een hapje en een drankje. In de namiddag reist u per veerboot door naar het volgende eiland Syros, waar u ook zult overnachten.

Vaartijd: ca. 2,5 uur

Dag 4: Syros - Paros (ca. 29 km)
Afstand ca. 29 km
Hoogteverschil ca. 387 m

Vandaag bent u te gast op het eiland Syros. Dit eiland ligt midden in de Cycladen. U maakt een fietstocht rond het eiland langs stranden en pittoreske plaatsjes gelegen in een glooiend landschap. Maak een stop bij Hermoupolis, de hoofdstad van de Cycladen, gelegen op 2 heuvels. Hier heeft u tijd om de stad te verkennen met haar neoklassieke gebouwen, het historisch theater en het oude middeleeuwse stadsdeel. Proef ook de traditionele "Loukoumi" van Syros. 's Middags gaat het verder naar het volgende eiland; Paros.

Vaartijd: ca. 1,5 uur

Dag 5: Rondrit Paros (ca. 27 km)
Afstand ca. 27 km
Hoogteverschil ca. 353 m

Paros staat bekend om de vele windmolens. Deze zult u dan ook onderweg vele malen tegen komen evenals de typische witte dorpen waar de Cycladen bekend om staan. U heeft de hele dag de tijd om het eiland te verkennen want u verblijft ook deze nacht nog op Paros.

Dag 6: Paros - Serifos (ca. 26 km)
Afstand ca. 26 km
Hoogteverschil ca. 677 m

Uw fietsvakantie gaat verder naar Serifos. Volgens de Griekse mythologie is Serifos het geboorte eiland van Perseus en de woonplaats van de Cyclopen, de kinderen van Poseidon. De oude Grieken geloofden dat de Cyclopen leefden in een grot boven de baai van Megalo Livadi en dat ze de muren gebouwd hadden die u nu nog op het eiland terug vindt. Overnachting op het mythische eiland Serifos.

Vaartijd: ca. 2 uur

Dag 7: Rondrit Serifos (ca. 26 km)
Afstand ca. 26 km
Hoogteverschil ca. 677 m

U verblijft de hele dag op het kleine maar pittoreske eiland Serifos. De hoofdstad Chora is gebouwd op de helling van een zeer steile heuvel. De fietstocht brengt u eerst rond het eiland en dan naar Chora. Ook onderweg zijn er enkele pittige beklimmingen. De hoogste top ligt op ca. 585 meter hoogte.

Dag 8: Serifos - Piraeus - individueel vertrek

Uw fietsvakantie door de Cycladen komt ten einde. U neemt de veerboot naar Piraeus en vervolgt uw eigen weg naar huis of misschien wel naar een andere mooie bestemming in Griekenland.

Vaartijd: ca. 5 uur

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Griekse Cycladen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.