14-daagse fietsvakantie Duitse Donau

Donau, Duitsland

  • Beleef de hele Donauradweg
  • Van Donaueschingen tot aan Passau
  • Met vele extra's zoals museumbezoeken
  • Dagetappes variërend van 40 tot 65 km
Kelheim
Donau
14-daagse fietsvakantie Donau op uw gemak
14-daagse fietsvakantie Donau op uw gemak
14-daagse fietsvakantie Donau op uw gemak
14-daagse fietsvakantie Donau op uw gemak
Bekijk alle fotos (12 )

Volg de Donau van de bron tot Passau

Ontdek de mooiste rivier van Duitsland met een fietsvakantie over de Donauradweg. In 14 dagen tijd heeft u alle hoogtepunten van de Donau ontdekt. Van de samenvloeiing van de Brigach en de Breg in Donaueschingen tot de overgang in Oostenrijk bij Passau fietst u bijna dwars door Zuid-Duitsland. Ulm en Regensburg zult u ervaren als metropolen met veel cultuur. Echter is de Donauradweg ook zeker bekend om haar natuurlijke schoonheid. Van het ongerepte begin met de rotsformaties tot het bredere eind vanaf de Donaudurchbruch bij Kelheim en de Weltenburg.

U kunt er overigens ook voor kiezen om deze reis in tweeën te knippen. Deze fietstouren vindt u onder de naam Donau 1e deel en het 2e deel.

Karakter: Voornamelijk vlak verloop over geasfalteerde fietspaden, ook stukken op onverharde paden.

Dag 1: Individuele aankomst in Donaueschingen

U start uw fietsvakantie uiteraard bij de bron van de Donau. Alhoewel, de Romeinenbepaaldendat deze bron in het park van het vorstelijke slot van de Fürstenbergs was gelegen. Echter volgens de lokale bevolking geldt "Brigach en Breg brengen de Donau op weg".

Dag 2: Donaueschingen – Mühlheim/Fridingen

Afstand ca. 50 km

De fietstour gaat vlotjes door naar de Baar-plateau richting Pfohren (Entenburg). In Immendingen wordt de rivier verzonken tot poreuze kalksteen. Tussen Fridingen en Beuron verstoren noch de auto, noch de trein uw fietsplezier.

Dag 3: Fridingen - Scheer / Sigmaringen

Afstand ca. 50 km

U passeert de adembenemende Donaudurchbruch. De beroemde benedictenabdij in Beuron nodigt u uit om te rusten. Tussen torenhoge kalkstenen kliffen slingert de Donau en het fietspad naar Sigmaringen. In het bewoonde paleis wacht u een fascinerende rondleiding.

Dag 4: Sigmaringen - Obermarchtal / Ehingen

Afstand ca. 60 km

U fietst langs de Donau tot aan Zwiefaltendorf.Het is de moeite waard een omweg naar het benedictijnse klooster Zwiefalten met mooie barok- en rococo-architectuur te nemen.In Obermarchtal wacht de volgende barokklooster.

Dag 5: Ehingen - Ulm

Afstand ca. 60 km

U verlaat de Donau en fietst door het dal van de oer-Donau tot Blaubeuren. Achter het klooster bevindt zich het beroemde Blautopf, het begin van een groot grottensysteem. Uw dagdoel is de dubbelstad Ulm met de hoogste kerktoren van de wereld.

Dag 6: Ulm - Lauingen / Dillingen

Afstand ca. 55 km

Vandaag fietst u tussen Ulm en Dillingen fietst u van stad naar stad, allemaal wonderschoon behouden. In Elchingen ontdekt u de bedevaartskerk, Günzburg biedt de Liebefrauenkirche in Rococostijl.

Dag 7: Lauingen - Donauwörth

Afstand ca. 45 km

Deze dag vertrekt u naar Höchstädt (Pfalzgravenkasteel). U bezoekt het nationale park Donau-Auen en het pittoreske Donauwörth bij de Wörnitz-uitmonding. De ooit zo belangrijke handelsroute Nürnberg - Augsburg laat prachtige openbare gebouwen achter en zeker de moeite waard is het Käthe-Kruse-poppenmuseum.

Dag 8: Donauwörth - Ingolstadt

Afstand ca. 60 km

Wederom fietst u over uitstekende fietspaden richting Ingolstadt vlot verder. U bereikt de uitlopers van de Fränkische Alb. U komt langs veel kastelen, zoals in Leipheim, Bertoldsheim en Rennertshofen. Het mooiste renaissance kasteel staat in Neuburg. Ingolstadt, de automobiel-stad, verrast met een middeleeuwse karakter.

Dag 9: Ingolstadt - Kelheim

Afstand ca. 50 km

Al fietsend door de hopvelden richting Bad Gögging komt u bij de speciale 2 doorbraak van de Donau bij Weltenburg. Hier maakt u een boottocht van Weltenburg naar Kelheim en is het beroemde klooster aan de Donau indrukwekkend.

Dag 10: Kelheim - Regensburg

Afstand ca. 35 km

Geniet voordat u vertrekt nog even van de Vrijheids Hal (19de eeuw) in Kelheim met een adembenemend panoramisch uitzicht. Eenmaal aangekomen in Regensburg bent u op het noordelijkste punt van de Donau. De stad wordt beschouwd als de best bewaard gebleven Duitse stad en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag 11: Regensburg - Straubing

Afstand ca. 55 km

Uw fietstocht gaat verder langs de Donau, welke loopt in een royale meanders door de vlakten. Ook passeert u een imitatie van het Pantheon bij Donaustauf. U fietst naar de hoofdpoort van de zogenaamde Gäuboden waar de stad Straubing ligt.

Dag 12: Straubing - Deggendorf

Afstand ca. 40 km

U komt vandaag door Bogen, bekend van de zwangere Madonna die in 1104 gevonden werd. Vervolgens fietst u verder door Pfelling en Mariaposching. Uiteindelijk bereikt u Deggendorf, de poort van het Beierse Woud.

Dag 13: Deggendorf - Passau

Afstand ca. 55 km

Al snel bereikt u het doel van de fietsvakantie: Residentiestad Passau. Hier kunt u zich uren vermaken met bijvoorbeeld een boottocht over de Inn in Ilz of een wandeling door de oude stad. Bezoek hier ook het Deste Oberhaus.

Dag 14: Terugreis vanaf Passau

Einde van uw Donauradweg fietsvakantie. Het is zeker aan te raden om te verlengen in deze prachtige stad.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 14-daagse fietsvakantie Duitse Donau?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.