7-daagse fietsvakantie Biertocht Altmühl

9-daagse fietsvakantie Beierse biertour

Beieren, Duitsland

  • Beleef de Bier-Radweg!
  • Met de hoogste brouwerijdichtheid ter wereld
  • Met Rothenburg, Nürnberg en Bamberg
  • Tegoedbonnen voor 5 x 0,5 l bier per persoon
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
7-daagse fietsvakantie Biertocht Altmühl
7-daagse fietsvakantie Biertocht Altmühl
Bekijk alle fotos (2)

Zin in een unieke fietsvakantie? Dan raden wij deze biertocht door het romantische Franken van harte aan! Tijdens de Beierse biertour door de romantische Franken, leert u veel over de brouwtraditie en kunt u de meest uiteenlopende soorten proberen. U fietst over de Bierradweg door de regio met de hoogste brouwerijdensiteit ter wereld - gemiddeld één brouwerij per vierkante kilometer! Geniet van de rustieke sfeer in prachtige biertuinen met stevige lekkernijen tijdens uw reis.

Naast het thema zullen de beroemde steden Rothenburg, Bamberg en Nürnberg u zeker betoveren.. Hiermee krijgt de fietsreis een middeleeuws uiterlijk wat u vanzelf zult merken wanneer u de romantische binnensteden beleeft. U fietst een deel van de route op het fietspad Burgenstraße. De naam zegt het al: talloze machtige kastelen en paleizen zijn soms al van verre te herkennen op de heuvels. De sympathieke gezelligheid van de Franken en hun prachtige bier kenmerken deze fietstocht, die altijd één van de meest populaire routes in deze regio is geweest.

Karakter: Heuvelachtig landschap met kleine hellingen, meestal langs rustig landwegen. Basis conditie aanbevolen. De dagetappes zijn aan de lange kant, maar kunnen meestal eenvoudig worden verkort door een deel per trein af te leggen (exclusief).

Dag 1: Individuele aankomst Rothenburg o.d. Tauber

Uw Beierse biertour begint in Rothenburg in de Tauber-vallei. Slanke torentjes, vakwerkhuizen versierd met bloembakken en imposante vestingwerken staan hier naast de deur. De goed bewaarde oude stad wordt beschouwd als het toonbeeld van een middeleeuwse Duitse stad. In de avond leert u veel over de geschiedenis en het vroegere leven in Rothenburg tijdens een nachtwaker tour. Uw eerste nacht zult u dan ook doorbrengen in het romantische Rothenburg o.d. Tauber met een adembenemende binnenstad.

Dag 2: Rothenburg - Wolframs-Eschenbach

Afstand ca. 60 km

De 1e fietsdag van uw fietsvakantie kunt u kiezen voor een omweg naar de Altmühlquelle, voordat u een eerste pauze in Colmberg heeft. Het goed bewaard gebleven kasteel staat hier hoog boven de stad - de klim is steil, maar het is de moeite waard! De Frankische rezat rivier brengt u vervolgens naar het hart van Ansbach met het mooie rococo Paleis van de keurvorst van Brandenburg. Wolframs-Eschenbach is uw eindbestemming. Sinds 1917 draagt de middeleeuwse stad de naam van zijn zoon - de Parzival dichter Wolfram von Eschenbach.

Dag 3: Wolframs-Eschenbach – Nürnberg

Afstand ca. 70 km

Tijdens de Beierse bier tour blijft u passeren langs de Duitse Kasteel weg bij de ster-vormig aangelegde water kasteel Lichtenau. Tip: in Roth, dient u een bezoek te doen aan het paleis van markgraaf. Vervolgens fietst u naar Neurenberg, die niet alleen bekend staat om de peperkoek en het indrukwekkende kasteel. Verschillende brouwerijen concurreren voor uw aandacht. Een biertje van de Barfüsser Microbrouwerij en een oorspronkelijke Nürnberger Rostbratwurst, niets staat u in de weg voor een gezellige avond.

Dag 4: Nürnberg – Burg Rabenstein (Ahorntal)

Afstand ca. 50 km

De etappe van vandaag is vrij lang. U hebt echter de mogelijkheid om het eerste deel met de trein in te korten. U heeft dus voldoende tijd om Forchheim, de toegangspoort tot het Frankische Zwitserland, te verkennen. Daarna kunt u enkele beklimmingen en afdalingen verwachten op het fietspad Burgenstraße in een prachtig landschap. U fietst door de groene bossen en weiden van het Ahorntal, omringd door ruige rotsen. In dit landschap kunt u ook het indrukwekkende kasteel Rabenstein bewonderen.

Dag 5: Burg Rabenstein (Ahorntal) – Bamberg

Afstand ca. 50 km

De kleine gemeenschap Aufseß staat met iets meer dan duizend inwoners in het Guinness Book of Records - waarom? Het onopvallende dorp heeft de hoogste brouwerijdichtheid per inwoner. Vier brouwerijen produceren hier het originele Frankische bier - een goed moment voor een smaaktest. Daarna fietst u comfortabel door de stille, landelijke regio. In de loop van uw fietstocht worden de straten voller, de omgeving levendig - een teken dat uw bestemming Bamberg niet ver weg is.

Dag 6: Rustdag in Bamberg

Bamberg heeft zoveel te bieden dat u er een hele dag voor moet nemen. Bezoek de keizerlijke kathedraal en slenter door de kronkelende straatjes van de goed bewaard gebleven oude binnenstad. Hier is ook het stadhuis, dat op een kunstmatig eiland in het midden van de Regnitz werd gebouwd. In de avond kunt u genieten van een traditioneel brouwerijrestaurant met Frankische specialiteiten en een vers gebrouwen bier.

Dag 7: Bamberg – Neustadt

Afstand ca. 55 km

U fietst vandaag richting Hirschaid en bereikt het romantische Aischtal. Er is een pauze in Höchstadt om de beroemde spiegelkarper te proberen. De knapperige gebakken vis is een specialiteit van het gebied! U eindigt de dag in Neustadt, de eindbestemming voor vandaag.

Dag 8: Neustadt – Rothenburg

Afstand ca. 60 km

Vandaag zijn Bad Windsheim en het indrukwekkende Fränkische Freilandmuseum te bewonderen onderweg. Hier werden historische gebouwen herbouwd op een groot gebied. In de taverne en verschillende biertuinen kunt u genieten van het zelfgebrouwen bier. De middeleeuwse achtergrond van Rothenburg biedt een geweldige sfeer om te genieten van de zonnige avonduren met heerlijke delicatessen.

Dag 9: Rothenburg - Individueel vertrek of verlenging

Verlengen is zeker de moeite waard in deze schilderachtige stad. Vraag naar de mogelijkheden.