10-daagse fietsvakantie Altmühl en Donau

Donau, Duitsland

  • Één van de meest bezochte fietsroutes van Duitsland
  • In 10 dagen van Rothenburg o/d Tauber tot Passau
  • Met leuke extra's!
  • Makkelijk te fietsen routes, geschikt voor families
10-daagse fietsvakantie Altmühl en Donau
10-daagse fietsvakantie Altmühl en Donau
Bekijk alle fotos (2 )

Altmühl en Donau, fietsvakantie voor de hele familie!

Op één van de meest bezochte fietsroutes van Duitsland beleeft u het Altmühltal op onverstoorde en romantische wijze. U vindt vooral rust en kalmte in het vervolg van de tour in een werkelijk schilderachtige en spectaculaire landschap met de tot 200 meter diepe dalen. Onderweg fietst u langs talrijke sloten en burchten. In de pittoreske plaatsjes lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan.

In Rothenburg duikt u in een onberoerd Middeleeuwse ambiance. De mooiste vakwerkhuizen stammen uit de jaren 1500 – 1600. De historische straten, pleintjes en prachtige muurschilderingen zijn een onvergetelijk portret. Fietsend door vele kleine buurtschappen, welke stuk voor stuk liefdevol verzorgd en gerestaureerd zijn, arriveert u in het mooie Regensburg. De dom St. Peter, de oude Donaubrug, romantische steegjes en meer dan 1200 historische gebouwen vormen een indrukwekkend einde van uw fietsreis.

De 10-daagse fietsvakantie leidt u tot voorbij Passau. U kunt deze fietsreis dan ook ideaal combineren met een reis langs de Donau waar u Wenen, Boedapest of zelfs de Zwarte Zee kunt ontdekken.

Niveau van de fietstour:
Overwegend vlakke fietspaden, meestal paralel aan de rivieren. Ook zeer geschikt voor families met kinderen.

Dag 1: Rothenburg aan de Tauber

De wereldberoemde oude stad brengt ontelbare historische gebouwen, de stadsmuur met geschut, bastions en stadstorens bij elkaar. Aanrader is de nachtwachtrondgang.

Dag 2: Rothenburg o.T. – Ansbach

Afstand ca. 50 km

Door de schilderachtige landschappen in het bovengelegen Altmühltal, langs de burcht Colmberg tot aan Leutershausen en verder richting Ansbach met het prachtige paleis.

Dag 3: Ansbach - Wettelsheim / Treuchtlingen

Afstand ca. 60 km

Door weilanden en velden fietst u naar de Altmühlsee. Gunzenhausen is het centrum van het Fränkischen merengebied en het historische marktplein is versierd met prachtige barokke gebouwen. Via landelijke gebieden fietst u door naar het eindpunt in Wettelsheim.

Dag 4: Wettelsheim / Treuchtlingen - Eichstätt

Afstand ca. 50 km

Vandaag komt u door het landschappelijk spectaculairste gedeelte van het natuurpark Altmühltal. Tot 200 meter hoge wit glanzende Dolomietrotsen overstijgen de rivier. In het Oberbeierse Eichstätt zijn het Residentieplein en de Willibaldsburcht de bezienswaardigheden.

Dag 5: Eichstätt - Beilngries

Afstand ca. 45 km

U volgt de talrijke bochten van de Altmühl tot aan Beilngries (Slot Hirschberg) bij de Sülz-uitmonding. Bij het Oberpfalzerse Dietfurt (Middeleeuwse ringmuur) loopt de Rijn-Main-Donau-kanaal parallel aan de Altmühl.

Dag 6: Beilngries - Riedenburg - Kelheim - Regensburg

Afstand ca. 65 km

U fietst vandaag van Dietfurt naar Riedenburg, waar u de boot neemt over het Main-Donau kanaal. Geniet van het charmante landschap. Vanuit Kelheim fietst u de laatste kilometers naar Regensburg.

Dag 7: Regensburg – Straubing

Afstand ca. 55 km

Met indrukkende kronkelingen baant de Donau zich een weg welke slechts onderbroken wordt door machtige stuwdammen. Toepasselijk aan het landschap wordt aan u de grootste stad van het gebied de Gäuboden voorgesteld, Straubing. Hier vindt u het Hertogslot, de stadstorens en het Gotische stadshuis.

Dag 8: Straubing – Deggendorf

Afstand ca. 40 km

Door het ingetogen Donaudal en het Irlbacher Woud naar Bogen. Via Mariaposching naar Deggendorf.

Dag 9: Deggendorf – Passau

Afstand ca. 60 km

Naar het Benediktijnerklooster Niederaltaich uit de 12e eeuw, en via de ruïne van Winzer naar Vilshofen waar zich de mooiste Biergarten uit de verre omgeving bevindt. Reisdoel Dreiflüssenstadt Passau met de Dom, het grootste kerkorgel en musea.

Dag 10: Passau – individuele terugreis

Wilt u toch nog een aantal dagen langer blijven? Graag zoeken wij voor u de mogelijkheden uit voor verlengingsnachten of misschien reist u de Donau wel verder af richting Wenen.

Meer weten over de 10-daagse fietsvakantie Altmühl en Donau?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.