8-daagse fietsvakantie rondje Seeland

Seeland, Denemarken

  • Start- en eindpunt in Kopenhagen
  • Bezoek Kopenhagen, Vikingsdorp Trelleborg en Roskilde
  • Ontdek de natuur van midden Seeland
  • Køge met de witte zandstranden
  • Natuur, kunst, cultuur en de historische Vikingen
Denemarken
Denemarken
Denemarken
Kopenhagen Denemarken
Denemarken
Denemarken
Bekijk alle fotos (6 )

Fiets door het midden van Seeland

Denemarken leent zich uitstekend voor een rustige fietsvakantie. Het kleine koninkrijk verwelkomt u met een afwisselend en prachtig landschap. U gaat wilde bossen en bloeiende weiden ontdekken, evenals prachtige kustlijnen en charmante dorpjes. Alles is dichtbij en altijd gemakkelijk te bereiken. En om dit alles op de fiets te ontdekken is een netwerk van meer dan 12.000 km aan bewegwijzerde fietsroutes door het hele land. Dus laat de dagelijkse gewoonten en hectiek achter u en ga nieuwe plekken en fijne momenten ontdekken.

Niveau van de tour:
De moeilijkheidsgraad is gemakkelijk tot gemiddeld. Over het algemeen is deze fietsvakantie een gemakkelijke tocht door vlakke en licht heuvelachtige landschappen. De totale lengte van deze fietsvakantie is ca. 335 kilometer. De route loopt meestal over speciale fietspaden en kleine secundaire wegen met weinig verkeer. Alleen in de steden kunt u meer verkeer verwachten.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Kopenhagen

Op deze eerste dag is de individuele aankomt in Kopenhagen. De Deense hoofdstad heeft u veel te bieden, dus we raden u aan om vroeg te arriveren. Maak een wandeling door de historische binnenstad of bezoek het beroemde pretpark Tivoli.

Dag 2: Kopenhagen - Køge (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Het grootste deel van de eerste dag fietst u langs de baai van Køge met altijd de Oostzee in zicht. De landschappen van het volledig autovrije nationale park Amager Fælled zal indruk op u maken. Kunstliefhebbers hebben nu de kans voor het grijpen om het Arken Museum voor Moderne Kunst te bezoeken. Køge is een van de oudste steden van Denemarken en ligt direct aan de kust. De witte zandstranden nodigen uit tot een duik in het koele water.

Dag 3: Køge - Næstved (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Vandaag neemt u afscheid van de kust. De fietsroute brengt u landinwaarts en u fietst nu door het zuiden van Seeland, een prachtig groen landschap met uitgestrekte weiden en bossen. Het middeleeuwse stadje Næstved met zijn oude herenhuizen is de ideale plek om een wandeling te maken. U kunt ook een excursie maken naar het rococo Kasteel van Gavnø, een indrukwekkend herenhuis in laatbarok stijl met een prachtig kasteelpark.

Dag 4: Næstved – Korsør of omgeving (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vandaag begint u uw fietstocht in westelijke richting naar de Grote Belt. Al snel bereikt u het kleine kustplaatsje Karrebæksmind. Het kleine zandstrand bij Enø is een uitstekende plaats om te gaan zonnebaden. Vanaf hier volgt u gedeeltelijk de kust en via de havenstad Skælskør bereikt u Korsør, uw einddoel van vandaag. Deze gezellige havenstad heeft een levendige en gevarieerde culturele sfeer.

Dag 5: Korsør of omgeving - Sorø (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Als u eenmaal onderweg bent dan, dan raden wij u aan om een korte stop maken in Trelleborg. Een enorm ringvormig fort, Vikingburcht Trelleborg, dat gebouwd is rond 900 jaar voor Christus en het naastgelegen museum, vertellen u over het leven en de cultuur tijdens de periode van de Vikingen. Eenmaal in Sorø is het de moeite waard om het klooster te bezoeken. De oude abdij uit de 12de eeuw is gebaseerd op de abdij van de Orde van de Cisterciënzers van Fontenay.

Dag 6: Sorø - Roskilde (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Vandaag fietst u opnieuw door weelderige groene weiden en betoverende dorpjes. Via Kasteel Ledreborg bij Lejre en de baai van Roskilde bereikt u de plaats Roskilde zelf. De Kathedraal van Roskilde verwelkomt u al op grote afstand. Sinds het begin van de 15de eeuw is de kathedraal een favoriete begraafplaatskapel voor de Deense koninklijke familie. Sinds 1995 maakt deze kathedraal ook deel uit van het UNESCO-werelderfgoed. Het is ook de moeite waard om het Vikingschipmuseum te bezoeken.

Dag 7: Roskilde - Kopenhagen (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

De laatste etappe brengt u terug naar het startpunt van uw fietsvakantie, de Deense hoofdstad Kopenhagen. Vanuit Albertslund kunt u op het snel fietspad nummer C99 komen, dat u bijna zonder overig verkeer naar het stadscentrum brengt. In de middag is er genoeg tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Tijdens een wandeling kunt u alle opgedane indrukken van uw fietstocht door Seeland nog eens op u in laten werken.

Dag 8: Terugreis of verlenging

Uw fietsvakantie eindigt na het ontbijt. U kunt uw reis verlengen met één of meerdere nachten in Kopenhagen om deze prachtige hoofdstad goed te verkennen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie rondje Seeland?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid