7-daagse fietsvakantie Noord-Seeland en Zweden

Seeland, Denemarken

  • Start- en eindpunt in Kopenhagen
  • Fietsen door het noorden van Seeland
  • Met de fiets op de ferry naar Zweden
  • Ontdek de Deense natuur en rust
  • Fietsen langs fjorden en mooie kusten
Denemarken
Denemarken
Denemarken
Denemarken
Denemarken
Denemarken
Bekijk alle fotos (7 )

Op de fiets door Seeland en Zweden

Seeland is het grootste eiland van Denemarken en wordt door de Denen ‘Sjælland’ genoemd. Tijdens deze fietsvakantie van ADE met start in Kopenhagen gaat u het noorden van Seeland ontdekken. Langs de kust liggen idyllische vissersdorpjes, meer dan 70 km aan brede gouden zandstranden, duinen en leuke badplaatsjes. Cultuurgenieters kunnen hier een aantal van de mooiste musea van Denemarken bezoeken en zelfs de mooiste kastelen van Scandinavië vindt u volgens de kenners hier. Onderdeel van deze fietsvakantie is een fietsuitstapje naar Zweden, via een ferry overtocht bereikt u Zweden voor een mooie fietstocht langs de kust van Zweden.

Niveau van de tour:
De moeilijkheidsgraad is gemakkelijk tot gemiddeld. Over het algemeen is deze fietsvakantie een gemakkelijke tocht door vlakke en licht heuvelachtige landschappen. De totale lengte van deze fietsvakantie is ca. 255 kilometer. De route loopt meestal over speciale fietspaden en kleine secundaire wegen met weinig verkeer. Alleen in de steden kunt u meer verkeer verwachten.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Kopenhagen

Op deze eerste dag is de individuele aankomt in Kopenhagen. De Deense hoofdstad heeft u veel te bieden, dus we raden u aan om vroeg te arriveren. Maak een wandeling door de historische binnenstad of bezoek het beroemde pretpark Tivoli.

Dag 2: Kopenhagen - Helsingør (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

U verlaat Kopenhagen en fietst in noordelijke richting. De etappe van vandaag voert u langs de Öresund, de zeestraat tussen Seeland in Denemarken en Skane (Schonen) in het uiterste zuiden van Zweden. U heeft de hele tocht zicht op de Oostzee en u bereikt al snel het beroemde strand Bellevue. Een duik in het koele water geeft u hier een lekkere verfrissing. In Helsingør is het de moeite waard om het 16e -eeuwse Kasteel Kronborg te bezoeken.

Dag 3: Rondrit in Zweden (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Een korte tocht met de veerboot brengt u vandaag naar het buurland Zweden. Uw fietstocht voert u eerst langs de Zweedse kust. U passeert tal van kleine en idyllische vissersdorpjes en prachtige zandstranden. U fietst weer terug landinwaarts door bossen en langs weilanden en akkervelden. Neem ook de tijd om de bruisende stad Helsingborg te bezoeken. U zult zeker enthousiast worden van de goede culturele sfeer en de pittoreske oude stad, voordat u weer met de veerboot terugkeert naar Denemarken.

Dag 4: Helsingør - Hillerød (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Neem de tijd om de oude havenstad Helsingør te bezoeken voordat u weer verder fietst. De badplaatsen Hornbæk en Gilleleje zullen u bekoren en uitnodigen om langer te willen blijven. Uw vervolgroute leidt nu weg van de kust. U komt langs uitgestrekte natuurgebieden en kleine meren. U zult onder de indruk zijn van de vele contrasten die u tegenkomt, voordat u de stad Hillerød bereikt, het einddoel voor vandaag. Bezoek het elegante paleis Frederiksborg of verwen uzelf gewoon op een goed glas wijn in uw hotel. Beide kunnen een uitstekende manier zijn om de rest van de dag door te brengen.

Dag 5: Hillerød - Roskilde (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

De fietstocht van vandaag brengt u naar de Baai van Roskilde. Onderweg komt u nog langs een Vikingen-nederzetting in Frederikssund, een gezellig openluchtmuseum dat zeker een bezoek waard is. Het hoogtepunt vandaag is echter uw eindbestemming. De indrukwekkende 12de -eeuwse gotische Kathedraal van Roskilde heet u al van verre welkom. De kathedraal is het mausoleum van de Deense koninklijke familie sinds de 15e eeuw en staat sinds 1995 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook het Vikingschipmuseum is een bezoek waard.

Dag 6: Roskilde - Kopenhagen (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Uw laatste etappe brengt u terug naar de kust, die u vervolgens helemaal naar Kopenhagen volgt en een prachtig uitzicht belooft op de Oostzee. Witte zandstranden nodigen u uit tot een verfrissende duik in het koele water. Voor kunstliefhebbers is een bezoek aan het Arken Museum voor Moderne Kunst zeker de moeite waard. Het landschap van het volledig autovrije nationale park Amager Fælled zal indruk op u maken. In de middag is er nog genoeg tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Tijdens een wandeling kunt u alle opgedane indrukken van uw fietstocht door het noorden van Seeland nog eens op u in laten werken.

Dag 7: Terugreis of verlenging

Uw fietsvakantie eindigt na het ontbijt. U kunt uw reis verlengen met één of meerdere nachten in Kopenhagen, om de Deense hoofdstad beter te verkennen. Of u reist op eigen gelegenheid terug naar huis.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Noord-Seeland en Zweden ?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid