7-daagse fietsvakantie Oost Jutland

Jutland, Denemarken

  • Het charmante Århus met cafés en musea
  • Zandstranden, groene bossen en blauwe zee
  • Enkele van de hoogste punten in Denemarken
  • Het geweldige Lake District met “The Sky Mountain”
  • Bezoek Samsø - het prachtige groene eiland
Oost Jutland Djursland -2 © Niclas Jessen
Aarhus-coffee-la-cabra_©Photopop
Oost Jutland Djursland © Niclas Jessen
Aarhus © Niclas Jessen
Oost-Jutland Almind_Lake ©Mads Gregersen
old-town-hall-ebeltoft-denmark-3_©Daniel Bran
Bekijk alle fotos (6 )

7-daagse fietsvakantie Oost Jutland

Kusten, steden en het groene eiland Samsø dat zijn de kenmerken van deze heerlijke fietsvakantie in Denemarken. Uw begin- en eindpunt is Århus. Århus werd verkozen tot Culturele hoofdstad van Europa 2017 - en niet zonder reden: het presenteert zich met trots als universiteitsstad met zijn gezellige geplaveide straatjes, gezellige pleintjes, talloze cafés en trendy boetiekjes. In slechts een paar minuten bereikt u vanuit deze groene stad de rustige fietsroutes door een heerlijk landschap. Geniet van een buitengewone fietsvakantie met romantische uitzichten, dromerige dorpjes, idyllische zandstranden en, last but not least, met een heerlijke Scandinavische keuken!

Karakter van de tour:
Vlakke tot licht heuvelachtige route. U fietst voornamelijk op fietspaden en kleine zijstraten. Deze fietstocht is ideaal voor amateurfietsers met een gemiddelde conditie en ook gezinnen met kinderen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Århus

U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Århus. Uw hotel is zeer centraal gelegen. In slechts enkele minuten wandelt u naar de belangrijkste bezienswaardigheden: de oude stad, kathedraal, het Quartier Latin en vele uitnodigende cafés aan de oever van de rivier. Komt u via Billund? Plan dan wat tijd in voor Legoland!

Dag 2: Århus – Ry (ca. 41 km)
Afstand ca. 41 km

Heeft u een fiets gehuurd? Dan wordt deze vanmorgen afgeleverd. Dan gaat u op weg voor een relaxte fietsdag. U verlaat de stad via het fietspad langs de waterloop van “Aarhus Å”. Al na een paar kilometer fietst u door de verfrissende uiterwaarden en langs de meren voordat het even een beetje heuvelachtig wordt. Daarna gaat het weer bergafwaarts door het afwisselende landschap richting de rivier de Gudenåen. Geniet van de rest van de dag in Ry.

Dag 3: Ry – fietstocht Silkeborg (ca. 69 km)
Afstand ca. 69 km

Vandaag kunt u uit diverse opties kiezen. Vaar met de boot “Himmelbjergbåden” vanuit Ry naar "Himmelbjerget" en loop van de oever van het meer naar de top van de "Himmelbjerget". Maak een kanotocht of pak de fiets. Fietstocht: Ry - Silkeborg ca. 50 km: Als u besluit een fietstocht te maken, ontdekt u het mooiste en meest natuurlijke landschap van Midden-Jutland. Eerst fietst u langs het meer "Salten Langsø" en door weelderig bosgebied. Dan rijdt u langs een oude spoorlijn voorbij aan “Vrads Station”. Stop even om onder het genot van een kopje koffie de antieke treinen te bewonderen. Verder gaat het over Vrads Sande naar Silkeborg. Bent u een kunstliefhebber? Plan dan zeker een bezoek in aan het Asger Jorn Museum. U kunt terug naar Ry per trein of op de fiets (+ ca. 20 km) via de noordelijke oever van de Gudenåen.

Dag 4: Ry - Odder (ca. 43 km)
Afstand ca. 43 km

De etappe van vandaag voert u langs de mooiste meren van Denemarken met geweldige uitzichten op de hoogste "bergen", allemaal ruim onder de 200 m boven de zeespiegel, van Denemarken! Heuvelgraven, het klooster van Øm en de archeologische opgravingen getuigen van de geschiedenis van deze regio. Het hoogtepunt van de dag is zonder twijfel de stad Skanderborg. Een uitstekende plek voor een lunchpauze. U vervolgt uw weg door enigszins heuvelachtig terrein naar uw eindbestemming van vandaag: Odder.

Dag 5: Eiland Samsø (ca. 70 km)
Afstand ca. 70 km

Verken het "Groene Eiland" van Denemarken! Het eiland staat bekend om de biologische landbouw en zijn aangename microklimaat. Een veerboot (excl.) brengt u in een uur naar Kolby Kås. Dan fietst u naar het noordelijke deel van het eiland door unieke en licht heuvelachtige kustlandschappen, langs ongerepte zandstranden, vredige dorpjes. Slenter over de kleine marktjes die regionale producten verkopen. U kunt zelfs een Deense wijnboerderij vinden op Samsø!

Dag 6: Odder - Århus (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Vanaf Odder leidt de route u naar de oostkust, een landschap bezaaid met talloze windmolens. In Europa vindt u zelden zulke mooie fietspaden als in de directe omgeving van de stad Århus. Even later passeert u het Norsminde Fjord en de sluizen die de zee en het meer scheiden. Een ideale picknickplek! De route gaat verder door het bos Marselisborg Bos naar de Baai van Århus. Hier verlaat u de kust en fietst langs de zomerresidentie van de koningin om op een ontspannen manier de binnenstad te bereiken. Gebruik de resterende tijd van vandaag voor een bezichtiging van de stad.

Dag 7: Århus – thuisreis of verlenging

Helaas uw fietsvakantie is ten einde. Na het ontbijt keert u huiswaarts. Natuurlijk kunt u uw verblijf ook verlengen met een of meerdere nachten.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Oost Jutland?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.