8-daagse wandelvakantie Hart van Tirol

Tirol, Oostenrijk

  • Hoofdstad Brixen
  • Typische Zuid-Tiroolse hutjes en boerderijen
  • Prachtig hooggelegen dorpje Ritten
  • Lake Kaltern
  • Provinciale hoofdstad Bozen met zijn bekende fruitmarkten
  • Sigmundskron kasteel
  • Wijn en boomgaarden op de Zuid-Tiroolse Wijnroute
TODO Oostenrijk
TODO
TODO
Belgische Ardennen
Tirol
TODO
Bekijk alle fotos (9 )

In het zuiden van de Alpen en de schaduw van de Dolomieten wandelt u door een van de mooiste stukjes van Zuid-Tirol. Het grootste deel van de tour ligt tussen Brixen, de hoofdstad van Zuid-Tirol en Bozen, de hoofdstad van de provincie. Het eerste deel van uw wandelvakantie gaat over het kastanje pad "Keschtnweg", genietende van een pachtig uitzicht komt u aan in de plaats Bozen. U loopt kort langs het dorpje Ritten, dit wordt door veel rijke inwoners van de hoofdstad gezien als het perfecte zomerplaatsje voor hun vakantie. Prachtige wijngaarden en boomgaarden liggen gelegen op een van de mooist gelegen gebieden in het centrum van de Tiroler wijnstreek. Lake Kaltern, het bekendste meer van zuid Tirol, is een van de hoogtepunten in uw wandelvakantie. U zult van de cultuur proeven door de prachtige kastelen, huizen en plekken die u helemaal meenemen in het echte landschap en leven van Tirol. Talloze wijngaarden zorgen voor een heerlijke proeverij van de beste wijnen. De uitstekende keuken en prachtige uitzichten zullen uw vakantie helemaal compleet maken en zorgen ervoor dat u deze ervaring nooit meer vergeet.

Niveau van de tour:
Deze eenvoudige wandelvakantie verloopt via goede wandelpaden door het platteland en door de bossen. Tijdens de hele vakantie zijn de Dolemieten in uw zichtbeeld. U kunt stukjes van de route afsnijden met het openbaar vervoer. Deze wandelvakantie is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Dag 1: Individuele aankomst in Brixen

U arriveert uw eerste dag individueel in uw hotel in Brixen. U kunt eventueel een bezoek brengen aan de Kathedraal of het kasteel Residance.

Dag 2: Rondwandeling Brixen

Ca. 5-6 uur
Vanaf Brixen wandelt u langs de Eisack rivier naar de Abbey of Novacella. De plaats St. Augustine met prachtige bezienswaardigheden zoals de kerk en de bibliotheek met een collectie van 92.000 boeken zullen u doen inspireren. De wandeling over het kastanjepad zal u terugbrengen naar Brixen.

Dag 3: Brixen - Klausen

Ca. 5 uur
Vanaf Brixen wandelt u naar de Pfeffersberg, u komt onderweg mooie hutjes en echte Zuid-Tiroolse boerderijen tegen. Aan de zuidkant van de Pfefferberg heeft u een prachtig uitzicht over de toppen van de Dolomieten. Voordat u arriveert in Klausen, maakt u eerst een kleine wandeling naar het Säben klooster.

Dag 4: Klausen - Bozen

Ca. 6 uur
Na een korte busreis naar Barbian achter de rug te zullen hebben zult u Ritten bereiken, een prachtig dorpje boven de Eisack vallei met een adembenemend uitzicht over de Dolomieten en de Schlern. Na het passeren van de Earth Pyramids lift u in de kabelbaan terug naar Bozen. In de avond kunt u deze prachtige plaats ontdekken met de Italiaanse en Zuid-Tiroolse cultuur.

Dag 5: Bozen - Lake Kaltern

Ca. 6-7 uur
Het zonnige zuiden van Zuid-Tirol wacht op u! Vandaag gaat u de omgeving verkennen met als hoogtepunt Lake Kaltern. Niet alleen de wijngaarden zullen indruk op u maken, ook de kastelen, landhuizen, kerken en boerderijen zullen u doen verbazen. Wij raden elke wijnliefhebber aan een bezoek te brengen aan het wijnmuseum in Kaltern, dit museum geeft u een prachtig inzicht over de historie van de Zuid-Tiroolse wijnen.

Dag 6: wandeling Lake Kaltern

Ca. 6-7 uur
De Zuid-Tiroolse wijnroute is een tip voor elke wijnliefhebber! Pittoreske wijngaarden en fascinerende landschappen zullen u de route doen begeleiden. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf Altenburg over de Wijngaarden. De bekendste wijnhuizen uit de regio en veel bekende wijnproducenten komen uit deze streek.

Dag 7: Lake Kaltern - Merano

Ca. 6-7 uur
Kort na het ontbijt gaat u met de bus naar Lana. Kort achter het plaatsje Lana wordt uw wandelroute vervolgt langs het bekende Marlinger Waal, de irrigatiesloten zijn prachtige paden geworden om door te wandelen. De route wordt vervolgt onderaan het Tyrol kasteel over de bekende appeiner weg richting Merano. Eeuwenoude prieeltjes en geweldige parken maken uw dag helemaal compleet, uw vakantie word zo perfect afgesloten.

Dag 8: Individueel vertrek

Vandaag is de laatste dag aangebroken en is het moment aangekomen om te vertrekken naar huis, natuurlijk is het ook mogelijk uw vakantie te verlengen.

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Hart van Tirol?