8-daagse wandelvakantie Hart van Zuid-Tirol

Zuid-Tirol, Italië

  • Hoofdstad Brixen
  • Typische Zuid-Tiroolse huizen en boerderijen
  • Prachtig hooggelegen dorpje Ritten
  • Kalterersee
  • Provinciale hoofdstad Bolzano met zijn bekende fruitmarkten
  • Geniet van de Zuid-Tiroolse Wijnroute
Zuid-Tirol
uitzicht Oostenrijk
Oostenrijk
wandelpad
uitzicht
Zuid-Tirol
Bekijk alle fotos (21 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Brixen

U arriveert uw eerste dag individueel in uw hotel in Brixen. U kunt eventueel een bezoek brengen aan de Kathedraal of het kasteel Residance.

Dag 2: Rondwandeling Brixen

Vanaf Brixen wandelt u langs de Eisack rivier naar de Abbey of Novacella. De plaats St. Augustine met prachtige bezienswaardigheden zoals de kerk en de bibliotheek met een collectie van 92.000 boeken zullen u doen inspireren. De wandeling over het kastanjepad zal u terugbrengen naar Brixen.
Wandeltijd ca. 4-5 uur. Stijging ca. 380 m en daling ca. 380 m

Dag 3: Brixen - Klausen

Vanaf Brixen wandelt u naar de Pfeffersberg, u komt onderweg mooie hutjes en echte Zuid-Tiroolse boerderijen tegen. Aan de zuidkant van de Pfefferberg heeft u een prachtig uitzicht over de toppen van de Dolomieten. Voordat u arriveert in Klausen, maakt u eerst een kleine wandeling naar het Säben klooster.
Wandeltijd ca. 5 uur. Stijging ca. 580 m en daling ca. 620 m

Dag 4: Klausen - Bolzano

Na een korte busreis naar Barbian achter de rug te zullen hebben zult u Ritten bereiken, een prachtig dorpje boven de Eisack vallei met een adembenemend uitzicht over de Dolomieten en de Schlern. Na het passeren van de Earth Pyramids lift u in de kabelbaan terug naar Bolzano. In de avond kunt u deze prachtige plaats ontdekken met de Italiaanse en Zuid-Tiroolse cultuur.
Wandeltijd ca. 5-6 uur. Stijging ca. 670 m en daling ca. 280 m.

Dag 5: Bolzano - Kalterersee

Het zonnige zuiden van Zuid-Tirol wacht op u! Vandaag gaat u de omgeving verkennen met als hoogtepunt de Kalterersee. Niet alleen de wijngaarden zullen indruk op u maken, ook de kastelen, landhuizen, kerken en boerderijen zullen u doen verbazen. Wij raden elke wijnliefhebber aan een bezoek te brengen aan het wijnmuseum in Kaltern, dit museum geeft u een prachtig inzicht over de historie van de Zuid-Tiroolse wijnen.
Wandeltijd ca. 4-5 uur. Stijging ca. 340 en daling ca. 360 m.

Dag 6: wandeling langs de Kalterersee

De Zuid-Tiroolse wijnroute is een tip voor elke wijnliefhebber! Pittoreske wijngaarden en fascinerende landschappen zullen u tijdens de route doen begeleiden. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf Altenburg over de Wijngaarden. De bekendste wijnhuizen en veel bekende wijnproducenten komen uit deze streek.
Wandeltijd ca. 5,5-6 uur. Stijging ca. 500 m en daling ca. 500 m.

Dag 7: Kalterersee - Merano

Kort na het ontbijt gaat u met de bus naar Lana. Kort achter het plaatsje Lana wordt uw wandelroute vervolgt langs het bekende Marlinger Waal, de irrigatiekanalen zijn prachtige paden geworden om door te wandelen. De route wordt vervolgt onderaan het kasteel Tirol over de bekende Tappeinerweg richting Merano. Eeuwenoude prieeltjes en geweldige parken maken uw dag helemaal compleet, uw vakantie word zo perfect afgesloten.
Wandeltijd ca. 6-7 uur. Stijging ca. 220 m en daling ca. 240 m

Dag 8: Individueel vertrek

Vandaag is de laatste dag aangebroken en is het moment aangekomen om te vertrekken naar huis, natuurlijk is het ook mogelijk uw vakantie te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Hart van Zuid-Tirol?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie Hart van Zuid-Tirol.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 10.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 9.0
9.0
Ontspannen wandelen in prachtige omgeving met hond
Gezin met oudere kinderen
Op vakantie in Juli 2022
Onze vakantie: 8 daagse trektocht in Zuid Tirol met hond. We hebben een heel leuke vakantie gehad. Hotels waren prima. Sommige zelfs luxe. Routes waren gemakkelijk te vinden. De route app. is echt heel handig. We hebben door kastanje bossen, langs wijngaarden en langs meren gewandeld. Veel schaduw onderweg wat heel lekker is. Afwisselende landschappen. Het is ons zeer goed bevallen.
Lees meer