7-daagse wandelvakantie Via Albula en Berninapas

Graubünden, Zwitserland

  • Wandel in 6 etappes langs het UNESCO-werelderfgoed
  • Doorkruis het gebied van de Albula en Bernina spoorlijnen
  • Betoverende vergezichten over het prachtige alpiene landschap
  • Uitdagende route langs meer dan 100 jaar oude spoorbouwwerken
Lago Bianco - Zwitserland
Via Albula en Berninapas
Zwitersland Via Albula
Via Albula en Berninapas
Lago Bianco - Zwitserland
Zwitserland Palguognasee
Bekijk alle fotos (9 )

Wandelen langs de mooiste spoorlijn van Zwitserland

De wandelroute loopt langs de Albula- en Bernina-spoorlijn en maakt deel uit van de Rhätischen Bahn. De route biedt steeds weer betoverende uitzichten op vele 120 jaar oude ingenieuze spoorbouwwerken gelegen in een alpenlandschap. Talloze bruggen, tunnels en spectaculaire viaducten gaan harmonieus op in het landschap en behoren terecht tot het UNESCO-werelderfgoed.

Het eerste deel van de wandelroute loopt van het ten noorden van de Alpen gelegen Thusis, door het Albulatal over de Fuorcla Crap Alv naar het Val Bever. Vervolgens door het Obergadin naar de stad St. Moritz. Het zuidelijke gedeelte voert u over de Berninapas naar het Val Poschiavo en uiteindelijk naar Tirano in het Italiaanse Veltlin.

Niveau van de tour:
Voor de langere etappes aan het begin van de wandelroute is een goede lichamelijke conditie noodzakelijk. De wandelingen kunnen eenvoudig ingekort worden door gebruik te maken van de Rhätische Bahn. Sommige wandelingen voeren over smalle en rotsachtige paden. Tredzekerheid is beslist nodig tijdens de afdaling naar Val Bever.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Thusis

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Thusis. Thusis is een klein stadje in de regio Graubünden dat bekend staat om de vele mooi wandeltochten en spectaculaire bergen en kloven.

Dag 2: Thusis - Tiefencastel (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 925 m

Vanuit Domleschg leidt een spectaculair pad u door de Schinschlucht. De beklimming naar het dorpje Muldain wordt beloond met een prachtig uitzicht. Het Solisviaduct en de 8ste eeuwse kerk St. Peter in Mistail zijn verdere hoogtepunten van deze wandeling.

Dag 3: Tiefencastel - Bergün (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 860 m

De tweede etappe leidt naar een van de hoogtepunten van de Via Albula & Bernina, het imposante Landwasserviaduct. Hiervoor loopt u eerst langs de schuimende rivier Albula en via de “Wasserweg ansaina” naar een van de fotopunten voor een herinneringsfoto van het wereldberoemde RhB-viaduct. Daarna gaat het door naar Filisur met zijn historische dorpskern. Langs de dansende heksen van Bellaluna, gaat het pad omhoog naar het best bewaarde historische treinstation Stugl. Het eindpunt Bergün met zijn Engadiner huizen en het spoorwegmuseum wordt beschouwd als het mekka voor spoorwegliefhebbers.

Dag 4: Bergün - Spinas - St. Moritz (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 1035 m

Wandelen door een waar meesterwerk van ingenieuze constructies. Het bergpad naar Preda volgt de loop van de Albula en kruist meerdere keren de spoorlijn die in dit gedeelte de meest gewaagde traject vertoond. Door ervaring met moeilijke spoorlijnen heeft men deze honderd jaar oude ingenieuze spoorwegconstructies kunnen bouwen. Na Preda loopt het wandelpad langs het kristalheldere meer van Palpuogna over de Alp Weissenstein of over Crap Alv op de Fuorcla Crap en dan steil naar beneden in het Val Bever naar het idyllische dorp Spinas. Hier neemt u de trein naar St. Moritz.

Dag 5: St. Moritz - Morteratsch - Alp Grüm (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 1320 m

Dwars door veenlandschappen en alpenweiden gaat het naar de Berninapas. Hoogtepunt volgt op hoogtepunt, zoals Stazerwald, Pontresina, de gletsjerwereld van Morteratsch, de watergrens van Lago Bianco en Lej Nair en de hoogste bergen van Graubünden. Na het Lago Bianco met zijn witkleurige gletsjerwater, klimmen we omhoog naar het fantastische uitzichtpunt Sassel Mason met een uitzicht op de Piz Palü met de gletsjer onder handbereik, het hartvormige Lagh da Palü, de Alp Grüm en het dal van Val Poschiavo.

Dag 6: Grüm - Poschiavo (ca. 10 km)
Afstand ca. 10 km
Hoogteverschil ca. 1155 m

De idyllische hooggelegen vallei Cavaglia nodigt uit voor verpozen en het uitstapje naar de voor gebruik toegankelijk gemaakte gletsjermolen is beslist de moeite waard. Net als de Rhätische Bahn slingert het pad de helling af naar de vallei van Poschiavo.

Dag 7: Terugreis of verlenging van uw verblijf (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 950 m

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw wandelvakantie in de Zwiterse bergen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Via Albula en Berninapas?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.