18-daagse wandelvakantie Camino de Santiago van León naar Santiago de Compostella

Castilla y León, Spanje

  • Laaste etappe van Camino de Santiago
  • Bezoek Santiago de Compostella
  • Wandel door het mooie Spaanse landschap
  • Vele dorpen liggen op de route
Camino de Santiago
Camino de Santiago
Santiago de Compostella
Camino de Santiago
Bekijk alle fotos (4 )

De laatste kilometers naar Santiago de Compstella

Het pad van León is een gevarieerde route met vele mooie dorpen en steden. Ook heuvels, valleien en bossen liggen op de weg naar Santiago de Compostella. U ervaart onderweg de Keltische cultuur en de Galische keuken. Het hoogte punt van de route is uiteraard Santiago de Compostella en haar kathedraal.

De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella is een wereldberoemde route, onderweg zult u ook vele andere pelgrims en wandelaars tegenkomen die onderweg zijn naar het graf van Saint James (Saint Iago).

Niveau van de tour:
De dagetappes zijn comfortabel te wandelen en geschikt voor iedereen met een goede basis conditie en houdt van een dag wandelen. De tochten zijn met bescheiden beklimmingen en afdalingen. In juli en augustus kan het warm en druk zijn.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomt in León

Vandaag komt u aan in León, of u was al in León en begint u vandaag aan de derde etappe van de Camino de Santiago. Neem de tijd om de stad te bewonderen en verkennen.

Dag 2: Van León naar Villadangos del Pàramo (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km

Tijdens de eerste etappe van deze wandelvakantie wandelt u door verschillende dorpen die hun geschiedenis danken aan de Camino de Santiago. Aan het einde van de dag wordt u naar Hospital de Orbigo gebracht voor uw overnachting.

Dag 3: Van Villadangos del Pàramoto naar Hospital de Orbigo (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar Villadangos del Pàramoto voor uw wandeltocht naar Hospital de Orbigo (waar u de nacht al heeft doorgebracht). Ondanks dat u de weg nu al vanuit de auto/bus heeft gezien is de ervaring van het wandelen heel anders. Via San Martin del Camino en Puenta de Orbigo met de middeleeuwse brug wandelt u naar Hospital de Orbigo.

Dag 4: Van Hospital de Orbigo naar Astorga (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km

U wandelt over een gevarieerd terrein en passeert vandaag verschillende dorpen voordat u Astorga bereikt. Astroga is al sinds de Romeinse tijd een belangrijke stad, aangezien de stad in verbinding staat met Bordeaux. In Astroga kunt een bezoek brengen aan het Pelgrimsmuseum gevestigd in het Palacio Episcopal, gebouwd door Gaudi.

Dag 5: Van Astorga naar Rabanal del Camino (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km

Vandaag staat een iets pittigere wandeltocht op de agenda, u wandelt door een wild en mooi gebergte met verschillende beklimmingen. Ook liggen er verschillende dorpjes op de route waar u even en pauze kunt nemen. De eindbestemming van vandaag is het door de Romeinen gebouwde Rabanal, in de buurt zijn goudmijnen aanwezig.

Dag 6: Van Rabanal del Camino naar El Acebo (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km

De eerste stop van vandaag kunt u maken in Foncebadon, hier wordt de kerk van San Salvador hersteld. Kort daarna bereikt u het hoogste punt van de wandelvakantie, op ong. 1500 meter hoogte. Hier staat het Cruz de Ferro (het IJzeren Kruis) waar pelgrims traditioneel een steen gooien. Na dit bijzondere punt wandelt u verder door het bloeiende drop Manjarin om te eindigen in El Acebo.

Dag 7: Van El Acebo naar Ponferrada (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km

Ook vandaag wandelt u door verschillende dorpen richting het eindpunt van de dag. Een van de plekken die u tegenkomt is Molinaseca, een prachtig bergdorp met een bijzondere Romaanse brug over rivier de Meruelo. U loopt vandaag door het mooie berglandschap en aan het einde van de dag begint u aan de afdaling naar Ponferrada, en haar beroemde Tempeliers kasteel.

Dag 8: Van Ponferrada naar Villafranca del Bierzo (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km

De tocht leidt u vandaag door de Beirzo vallei, een mooie ongerepte plek waar u zeker van zult genieten. In Cacabelos, kunt u pauze nemen en de Santa Maria kerk bezoeken. In de eindbestemming van vandaag is het aan te raden om de kerk te bezoeken die gewijd is aan Saint James / Saint Iago.

Dag 9: Van Villafranca del Bierzo naar O Cebreiro (ca. 27 km)
Afstand ca. 27 km

U wandelt wederom door het El Bierzo gebergte en komt onderweg tal van dorpjes en gehuchten tegen. Ook vandaag maakt u weer een geleidelijke klim om aan te komen in het bergdorpje O Cebreiro. In het dorp zijn nog oude pre-Romeinse traditionele bergwoningen te vinden, zogenaamde Pallazos.

Dag 10: Van O Cebreiro naar Triacastela (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km

De volgende etappe van de Camino de Santiago gaat bergafwaarts en door groene valleien die typerend zijn voor Galicië. De omgeving is veranderd naar wijdes, velden, bossen en hoger gelegen heidevelden. Dit maakt de wandeltocht zeer gevarieerd en afwisselend. U eindigt in Triacastela, had ooit zoals de naam al aangeeft, 3 kastelen. Nu is er geen enkel kasteel meer. Vanuit hier wordt u overgebracht naar Samos voor de overnachting.

Dag 11: Van Triacastela naar Sarria (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar Triacastela om de Camino de Santiago te vervolgen. U kunt genieten van het mooie landschap en u laat de bergen achter u. U wandelt door Samos richting Sarria, vanuit waar u aan de laatste 100 kilometer begint!

Dag 12: Van Sarria naar Portomarin (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km

Vandaag wandelt u door de heuvels van Monte do Cristo en de Miño-vallei. Portomarin heeft een bijzondere geschiedenis. Bij het afdammen van de Miño rivier is het hele dorp verplaats naar de huidige locatie en kwam de oude locatie geheel onder water te staan. De belangrijke gebouwen werden stukje voor stukje hoger geplaatst op de berg. Zo werden de 3 kerken verplaats naar het “nieuwe” Portomarin.

Dag 13: Van Portomarín naar Palas de Rei (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

De etappe van vandaag is een mooie wandeling door dorpen, gehuchten en natuur. U eindigt in Palas de Rei, na dit dorpje bezocht te hebben wordt u voor uw overnachting buiten de bebouwing.

Dag 14: Van Palas de Rei naar Melide (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar Palas de Rei om de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella te vervolgen. In Palas de Rei voegt ook de Camino de Nord (de kust route) zich bij de uw wandelpad. U kunt nu dus vele andere pelgrims en wandelaars tegenkomen. Onderweg kunt u typische Galicisch huizen bewonderen of de octopus uitproberen tijdens een maaltijd. Melide staat bekend om haar uitstekende lokale wijn van de Ribeiro. Aan het einde van de dag wordt u opgehaald en naar u overnachtingshotel van de vorige nacht gebracht.

Dag 15: Van Melide naar Arzùa (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Ook vandaag wordt u weer na het ontbijt naar het eindpunt van gisteren gebracht, Melide. De wandelomstandigheden zijn goed vandaag, u wandelt langs Galicische boerderijen, door een mooie natuur en langs korenvelden. Uw uitzicht bestaat uit heuvels en bossen van eucalyptus en eikenbomen. Omdat de wandeling vandaag kort is heeft u genoeg tijd om Arzùa te verkennen.

Dag 16: Van Arzua naar O Pedrouzo (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km

De etappe van vandaag loopt wederom door dorpjes die een leven van de Camino de Santiago. Tijdens deze laatste etappe voor Santiago de Compostella, is Santa Irene een van de laatste steden voordat u in Compostella aankomt. In de stad vindt u de kapel van San Pedro. Een ander interessant bouwwerk in de stad is de fontein van de eeuwige jeugd. Deze bevindt zich in de buurt van de Kapel van St. Irene. Volgens de legende zal iedereen die met water uit deze bron wordt gewassen, altijd jong blijven.

Dag 17: Van O Pedrouzo naar Santiago de Compostela (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km

Ja vandaag bereikt u Santiago de Compostella, het doel van de route! Hier heeft u al die dagen voor gewandeld. Voordat u Santiago de Compostella bereikt wandelt u richting Monto do Gozo, de berg voor Santiago de Compostella. Vanaf dat moment heeft u uw eindbestemming in zicht. Nog een aantal kilometer en u bereikt het historische centrum van Santiago! Laat uw pelgrimspaspoort bevestigen en u heeft bewijs dat u de kilometers heeft afgelegd. Neem de rest van de dag te tijd om de stad te verkennen.

Dag 18: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw wandelvakantie over de Camino de Santiago. U vertrekt op eigen gelegenheid naar huis. Ook kunt er voor kiezen om nog een verlengingsnacht bij te boeken zodat u meer tijd door kunt brengen in Santiago de Compostella.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 18-daagse wandelvakantie Camino de Santiago van León naar Santiago de Compostella?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.