17-daagse wandelvakantie Camino de Santiago van Logroño naar León

La Rioja, Spanje

  • Tweede etappe van de Camino de Santiago
  • Wandel door Castilië
  • Bezoek kerken en kathedralen
  • Loop door het prachtige Spaanse landschap
Camino de Santiago
Camino de Santiago
Camino de Santiago
Bekijk alle fotos (3 )

Vervolg de weg richting Santiago de Compostella

Wandel de beroemde pelgrimsroute richting Santiago de Compostella. De tweede etappe van ADE begint in Logroño en brengt u naar het oude koninkrijk Castilië, vol met kathedralen, kastelen en geschiedenis. U wandelt door het prachtige landschap en authentieke dorpen richting de prachtige stad Léon.

De Camino de Santiago is een eeuwen oude Pelgrimsroute die onderdeel uitmaakt van het UNESCO-Werelderfgoed. De routes beginnen op vele plekken in Europa en komen steeds dichter bij elkaar vanaf de Spaanse grens. Het doel van de routes is natuurlijk Santiago de Compostella en het graf van St. James (Saint Iago). Vanuit alle hoeken van Europa loopt er en wandelpad naar Santiago de Compostella, deze routes komen bijna allemaal in Spanje samen.

Niveau van de tour:
De wandelvakantie kent lange dagen met comfortabele wandelingen. Dit maakt de wandelvakantie geschikt voor iederdeen die van een goede wandeling houdt. In juli en augustus kan het warm en druk zijn.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Logroño

Vandaag begint u aan de route richting Compostella tussen Logroño en León. Neem vandaag de tijd om Logroño te verkennen. U verbleef al in Logroño als u hiervoor deel 1 van de pelgrimsroute heeft gelopen. Deze middeleeuwse stad is gebouwd op de oevers van de Ebre. Wandel over de middeleeuwse brug, bezoek de indrukwekkende kathedraal en de historische kunst- en handwerk wijk.

Dag 2: Van Logroño naar Nàjera (ca. 28 km)
Afstand ca. 28 km

De eerste wandeletappe brengt door de wijngaarden en over vlaktes. De eerste wandeling is ook een lange wandeling die zeker de moeite waard is. Bij aankomst in Najera, een oude Romeinse stad en hoofdstad van het koninkrijk Navarra, is de Santa Maria La Real kerk uit de 11e eeuw een belangrijk gebouw.

Dag 3: Van Nàjera naar Santo Domingo de la Calzada (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km

Vandaag loopt u door prachtige dorpen die verspreid liggen over de route. Het eindpunt van de route is Santo Domingo de la Calzada, met de rijke geschiedenis. De kerk in dit dorp is zeker een bezoek waard.

Dag 4: Van Santo Domingo de la Calzada naar Viloria de Rioja (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km

Na vertrek uit Santo Domingo de la Calzada steekt u rivier de Oja over via de Puente del Santo die ongeveer 1000 jaar geleden is gebouwd door Sint Dominicus. Daarna bereikt u snel Granon, het laatste dorp in Rioja en wandelt u verder in Castilië. U wandelt over het rustige platteland dat wordt afgewisseld door enkele dorpen waar u even een pauze kunt nemen, zoals Redecilla del Camino en Castildelgado. Onderweg naar het eindpunt van vandaag komt u ook nog vele Rioja wijngaarden tegen, ondanks dat u Rioja achter u heeft gelaten.

Dag 5: Van Viloria de Rioja naar Villafranca Montes de Oca (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km

Ook vandaag passeert u weer kleine dorpjes tijdens de wandeltocht, maar ook de stad Belorado ligt op de route. Deze stad heeft een rijke geschiedenis wat terug te zien is in de gebouwen en de kerk.

Dag 6: Van Villafranca Montes de Oca naar Atapuerca (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km

U wandelt door de bossen van Montes de Oca, die haar eigen geschiedenis hebben. De bossen stonden vroeger bekend om bandieten en wolven die hier de dienst uitmaakten. Inmiddels is de situatie uiteraard veilig en kunt u met een gerust hart richting Atapuerca wandelen. In de regio Atapuerca is beroemd vanwege de opgravingen en de archeologische vondsten die er gedaan zijn.

Dag 7: Van Atapuerca naar Burgos (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km

Via verschillende dorpen waar u onderweg pauze kunt nemen tijdens uw wandeltocht komt u aan in Burgos, een historische stad met een middeleeuws kasteel en goed bewaard gebleven stadsmuren. De stad is gebouwd aan weerskanten van de rivier Rio Arlanzón. Het hoogte punt van de stad is de prachtige Kathedraal.

Dag 8: Van Burgos naar Hornillos del Camino (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km

U volgt de Camino de Compostella richting het mooie plateau La Meseta. Tijdens de tocht heeft u prachtige uitzichten over de landschappen. Geniet vandaag van de omgeving en de eindeloze luchten.

Dag 9: Van Hornillos del Camino naar Castrojeriz (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km

Vandaag wandelt u richting Castrojeriz, deze bestemming zult u de hele dag aan de horizon zien. In het stadje kunt u het kasteel verkennen en de prachtige uitzichten bewonderen. Wandel door het dorp en geniet van de omgeving van uw overnachtingsplek. De kans is groot dat u andere wandelaars en pelgrims tegenkomt, het dorpje is namelijk ingericht op de wandelaars die voorbij komen.

Dag 10: Van Castrojeriz naar Fromista (ca. 26 km)
Afstand ca. 26 km

De wandeltocht van vandaag is eenvoudig te bewandelen, maar wel lang. Vertrek op tijd uit het hotel zodat u onderweg ook rustmomenten in kunt lassen. U wandelt door verschillende kleine dorpjes en langs het kanaal. De plek van de overnachting is een groter dorp en de geboorte plaats van St. Elmo, de patroonheilige van de zeilers. Zijn standbeeld is te bewonderen op het centrale plein van Fromista. Bezoek ook de Romaanse kerk in Fromista, deze is mooi van binnen en buiten.

Dag 11: Van Fromista tot Carriòn de Los Condes (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km

Ook de wandeletappe van vandaag over de Camino de Santiago, is gemakkelijk te wandelen. Voor u het doorheeft bent u in Carriòn! Carriòn is al eeuwen een rijke en prestigieuze stad en kent een rijkdom aan kerken en kloosters.

Dag 12: Van Carriòn de los Condes naar Calzadilla de la Cueza (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km

Vandaag wandelt u over de weg naar Bordeaux! De etappe leidt u namelijk over een rechte lange Romeinse weg die aangelegd was als route naar Bordeaux. Aan het einde van de dag wordt u opgehaald in Calzadilla de la Cueza voor een overnachting in Cariòn, in het zelfde hotel als in dag 11.

Dag 13: Van Calzadilla de la Cueza naar Sahagùn (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar Calzadilla, voor een wandeletappe door verschillende dorpen, waaronder Ledigos, Terradillos de Templarios, Moratinos en San Nicolas del Real Camino. Tussen de dorpen is het landschap heuvelachtig en kunt u genieten van prachtige vergezichten. Als u bent begonnen in de Franse Pyreneeën, in Navarrenx, dan bent u vandaag op de helft van de weg naar Santiago de Compostella.

Dag 14: Van Sahagùn naar El Burgo Ranero (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km

De route leidt u vandaag door verschillende rustige dorpen richting El Burgo Ranero. Dit dorp was ooit rijk vanwege wol en tarwe, maar is nu afhankelijk van de Pelgrims. Desondanks overnacht u hier niet en wordt u opgehaald voor uw transfer naar Mansilla de las Mulas.

Dag 15: Van El Burgo Ranero naar Mansilla de las Mulas (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar El Burgo Ranero voor de volgende wandeletappe over de Camino de Santiago. Voor de etappe van vandaag heeft u de keuze tussen 2 routes; de ruige en iets langere Romeinse route of de direct en meer beschaduwde populaire route. U overnacht vanavond in hetzelfde hotel als de vorige nacht.

Dag 16: Van Mansilla de las Mulas naar León (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km

De laatste etappe van de wandelvakantie brengt u naar León. De route is niet lang en eenvoudig te bewandelen. Onderweg passeert u verschillende dorpen waar u even een pauze kunt nemen voordat u de buitenwijken van León binnen wandelt om vervolgens het oude centrum van León te kunnen ontdekken. U kunt de Kathedraal van León uit de 13e eeuw bewonderen of het door Gaudi ontworpen Casa de los Botinos. Terwijl u de stad verkent zult u ook verschillende middeleeuwse steegjes tegenkomen.

Dag 17: Vertrek naar huis

Na het ontbijt eindigt uw wandelvakantie over de Camino de Santiago en gaat u zelf naar huis, of gaat u verder met deel 3?

Bij te boeken extra's

Vragen over de 17-daagse wandelvakantie Camino de Santiago van Logroño naar León?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.