7-daagse wandelvakantie door Slowakije en het Tatra gebergte

Karpaten, Polen

  • Krakau
  • Dobsinska IJs grot
  • De Slowaakse Tatra bergen
  • Karst landschap in Slovensky Raj
Kapel van Saint King Polen
Polen wandelen algemeen natuur
Polen Tatra
Tatra gebergte Polen
Polen natuur ooievaars
Obraz Polen
Bekijk alle fotos (8 )

Wandelen op de Pools-Slowaakse grens.

Slovensky Ray (het Slowaakse paradijs) is een toeristische regio in het oostelijke deel van Slowakije dat al sinds 1988 bekend staat als Nationaal Park. Dit plateau gelegen op ca. 800 tot 1000 meter boven de zeespiegel is bezaaid met steile, schilderachtige kloven en beekjes. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Dobsinska IJs grot. Van daaruit loopt u naar het noorden naar de Slowaakse Tatra bergen waar vele wandelpaden zijn evenals een ongekende flora en fauna. Voor een bijzondere wandelvakantie dit paradijs van harte aan te bevelen.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Krakau – Hrabusice

Nadat u in Krakau bent gearriveerd, volgt direct de transfer naar het Slowaakse Hrabusice. Het dorp Hrabusice ligt dichtbij het Slovensky Ray Nationale Park.

Dag 2: Hrabusice – Dobsinska IJs grot – Stratena

Langs de Hornad rivier en Klastorisko loopt u naar Stratena. ’s Middags kunt u de Dobsinska IJs grot, een van de meest belangrijke ijsgrotten ter wereld, bezoeken.
Wandelduur: ca. 6 tot 9 uren.

Dag 3: Stratena – Strbske Pleso

Transfer naar Strbske Pleso. Daar neemt u de stoeltjeslift naar Chata Pod Soliskem, een oude schuilplaats in de bergen. Hier vervolgt u uw wandelroute naar de Predne Solisko piek (ca. 2093 meter) van waar u een prachtig uitzicht heeft op de omliggende bergen. Overnachting in Strbske Pleso.
Wandelduur: ca. 2 tot 4 uren.

Dag 4: vallei van Mlynicka en Fukotska

Wandel door de vallei van Mlynicka. Deze eindigt met een uitzicht op een van de meest lieflijke watervallen in het Tatra gebergte waar u heerlijk kunt relaxen. De volgende vallei is de Furkotska vallei waarna u kunt uitrusten bij het meer van Furkotny. Overnachting wederom in Strbske Pleso.
Wandelduur: ca. 5 tot 7 uren.

Dag 5: Strbske Pleso – Stary Smokovec

Via de Ostrva piek wandelt u naar Stary Smokovec. De Ostrva piek ligt in de Mieguszowiecka vallei bij de Popradzki vijver. De piek is voor iedereen goed te beklimmen en van daar heeft u een prachtig uitzicht op de hoge Tatra. Overnachting in Stary Smokovec.
Wandelduur: ca. 6 tot 9 uren.

Dag 6: Stary Smokovec – Krakau

Vandaag gaat u terug naar Krakau. ’s Morgens wordt de transfer voor u geregeld waardoor u ’s middags nog de mogelijkheid heeft de stad te verkennen. Hoogtepunten zijn hier zondermeer: de oude historische stadskern, het koninklijk kasteel en de Joodse wijk.

Dag 7: Krakau – thuisreis of verlenging

Uw wandelvakantie is ten einde. Op eigen gelegenheid reist u naar huis. U kunt natuurlijk uw reis ook verlengen. Vraag onze wandelspecialisten naar de mogelijkheden.

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie door Slowakije en het Tatra gebergte ?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid