8-daagse wandelvakantie Almwandern in Salzkammergut

Tirol, Oostenrijk

  • Wolfgangsee
  • De beroemde Profesen
  • Sennerin van de Labenberg-cabine
  • Postalm-cabine en de Postalm-kapel
  • Natuurgebied Blinklingmoos
Salzkammergut
Salzkammergut
Salzkammergut
Salzkammergut
Salzkammergut - meer panorama
Salzkammergut - gennerhorn bergpanorama
Bekijk alle fotos (24 )

Alpenwandeling in het Salzkammergut

U zult zich verbazen door een prachtig uitzicht op het meer Wolfgangsee, de "Tote Gebirge", de gletsjer op de 'Dachstein' en de Hoge Tauern als decor tijdens deze tour. In één van de vele almen kunt u genieten van regionale specialiteiten, zoals, Apfelstrudel ', Kaiserschmarrn en de heerlijke, Pofesen', een dessert zeer typisch voor deze specifieke regio van de bergen de ¨Osterhorn.¨ ¨The Osterhorn group¨ is een groene alpine regio ten oosten van Salzburg met veel mooie en rustieke weilanden voor koeien, schapen en paarden om te grazen. Maar ook een waar paradijs voor wandelaars! Ontdek eindeloze hoogland weiden, geïsoleerde paden, diepe geulen met luidruchtige rivieren, idyllische bosgebieden en tal van houten alpine hutten. Ruige bergtoppen, groene weiden en het geluid van de koebellen begeleidt u de weg.

Karakter van de tour:
U wandelt grotendeels over bergpaden en goede wandelwegen. Voor deze vakantie is een goede basisconditie noodzakelijk. Gemiddelde wandelettapes zijn 4 tot 5 uur.

Wandelen met uw hond:
Op deze wandelvakantie is uw hond welkom. Geef bij de boeking het ras en de grootte van uw hond door, dan houden wij er rekening mee! Eventuele extra kosten kunt u ter plaatse voldoen.

Dag 1: Individuele aankomst Wolfgangsee

U komt individueel aan in hotel Aberseehof bij het meer Wolfgangsee. Hier brengt u de nacht door.

Dag 2: Rondwandeling Wolfgangsee

Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Vanaf de oever van het meer Wolfgangsee gaat u bergop lopen naar de eerste alpenweiden, misschien ziet u wel wilde dieren. Aan de achterzijde van het, Sparber 'top loop je naar de, Schartenalm', dat idyllisch is gelegen tussen torenhoge ruige bergtoppen. Op de terugweg moet je stoppen bij het kleine, traditionele Oostenrijkse restaurant, waar eigen kweek wildgerechten en een geweldig uitzicht op St. Wolfgang biedt. Wandel tijd: ca. 4 tot 5 uur.

Dag 3: Wolfgangsee - Genneralm

Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 700 m

Vandaag ontdekt u de plateaus van de regio's. Vanuit het Mozart-dorp St. Gilgen brengt de kabelbaan u naar de Zwölferhorn, waar u de ijzige gebieden zelfs kunt zien. Via de panoramische weg en via de Illingeralm loopt u tot aan de ¨Königsbachalm¨. In de bossen van de Nöckelberg kunt u zich verheugen op luidruchtige watervallen totdat u uiteindelijk klimt naar de ¨Genneralm¨. Aangekomen bij de Genneralm brengt u de nacht door in een comfortabele alpine cabine en kunt u genieten van twee dagen in het midden van weelderige weiden omringd door tal van bergtoppen. Wandel tijd: ca. 5 uur.

Dag 4: Rondwandeling Genneralm

Geniet van het leven op alpenweiden: Loop naar de aangrenzende weilanden, Moosangerl 'of, Gruberalm', klim naar een van de standpunten en probeer de beroemde, Pofesen. Ruige bergtoppen, Ridgeways en gemakkelijke paden nodigen u uit om comfortabel of meer uitdagende tochten te beleven.

Dag 5: Genneralm - Postalm

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 550 m

U loopt naar een idyllisch hooggelegen dal met talrijke kleine apline hutten in het midden van steile bergwanden. Grazende kuddes koeien langs het parcours die u leidt naar Ackersbachklamm (een ravijn). Via de indrukwekkende oude, Postalm'-straat komt u bij de natuurlijke bezienswaardigheid, Zinkenbachklamm. Via het, Außerlienbachalm en enkele geïsoleerde paden, uw pad leidt u naar de, Innerlienbachalm totdat u het midden van het uitgestrekte, Postalm'-grondgebied bereikt. Wandel tijd: ca. 4 tot 5 uur.

Dag 6: Rondwandeling Postalm

Loop langs de, Almblumenweg ', maak een round-trip naar enkele alpenweiden of beklim een van de vele kleinere of hogere toppen. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden! Ook een bezoek aan de, Sennerin (dairymaid) van de Labenberg-cabine is de moeite waard, of kijk rond in de kaasfabriek. Een stevige maaltijd is natuurlijk onvermijdelijk. De historische Postalm-cabine en de Postalm-kapel (gebouwd ter ere van keizerin Sissi) zijn slechts enkele van de vele mooie plekken om te bezoeken.

Dag 7: Postalm - Wolfgangsee

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Tenslotte loopt u over de Wiesleralm omhoog tussen Windkogel en Thorhöhe, waar u het meer Wolfgangsee kan zien. Via het Niedergadenalm en de Schwarzeneckalm wandelt u naar beneden in het dal tot u bij de oevers van het meer Wolfgangsee aankomt. U loopt door het natuurgebied Blinklingmoos terug naar het beginpunt. Wandeltijd: ca. 4 tot 5 uur.

Dag 8: Individueel vertrek

De laatste dag is aangebroken en u vertrekt individueel naar huis of verlengt uw vakantie.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Almwandern in Salzkammergut?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.