7-daagse wandelvakantie Gerlostal

Tirol, Oostenrijk

  • Standplaats wandelvakantie vanuit Gerlos
  • Verblijf in het uitstekende 4-sterren hotel Edelweiss
  • Genieten van de prachtige bergwereld in Tirol
  • Inclusief Mountaincard en gondelbaan Gerlos en Königsleiten
Hotel Edelweiss Gerlos Tirol
Bergwereld rond Gerlos wandelen Tirol
Isskogelbaan Gerlos Tirol
Hotel Edelweiss Gerlos luxe kamer
Hotel Edelweiss Gerlos Tirol binnenbad
Hotel Edelweiss Gerlos Tirol bar
Bekijk alle fotos (11 )

Wandelen vanuit Gerlos

Een wandelvakantie in Gerlos staat garant voor prachtige natuur, heerlijke wandelroutes en optimaal genieten van de heerlijke bergwereld. Tijdens deze 7-daagse wandelvakantie kunt u elke dag kiezen uit diverse wandelmogelijkheden die ADE op de diverse dagen voorstelt. U bepaalt geheel naar eigen inzicht op welke dag u welke wandeling maakt.

Tijdens deze wandelvakantie verblijft u in het 4-sterren familiehotel Edelweiss, direct in het centrum van Gerlos. De gemoedelijke en elegante kamers zijn van alle gemakken voorzien. U kunt kiezen uit een comfortkamer met balkon of een superior familiekamer. 's Morgens kunt u genieten van het ontbijtbuffet en 's avonds wordt in het restaurant het diner geserveerd. Voor een drankje is er natuurlijk de bar. U kunt gebruik maken van het binnenbad en de sauna. U zult zich in hotel Edelweiss zeker thuis voelen.

Karakter van de tour:
Deze afwisselingsrijke wandelvakantie voert u over goed aangegeven wandelpaden. U kunt de wandelingen per dag zoals aangegeven in de route naar eigen inzicht indelen en variëren. De wandeling variëren van eenvoudig tot moeilijk en zijn veelal naar eigen inzicht en kunde in te korten of uit te breiden.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Gerlos

U reist op eigen gelegenheid naar hotel Edelweiss in Gerlos.

Dag 2: Wandeling Schönachtal en Durlassbodensee

Start uw wandelvakantie met een mooie wandeling door het Schönachtal. Deze wandeling start vanuit uw hotel en loopt via een licht glooiende weg naar het Schönachtal. Al snel bereikt u de Jörgleralm en vervolgens de Stinkmoosalm. Hier heeft u een heerlijk uitzicht op het dal met de gletsjer. Een uurtje verder ligt de Lackenalm. Een prima plekje voor een rustpauze. De gehele wandeling duurt ca. 2,30 uur. 's Middags kunt u dan een rondwandeling maken om het schilderachtig gelegen stuwmeer Durlassboden. Een gemakkelijke en afwisselende wandeling van ca. 3 uur.

Dag 3: Op zoek naar de Wilde Krimmel

Met de Isskogel kabelbaan bereikt u het uitgangspunt van uw wandeling van vandaag. U loopt over de zacht glooiende alpenweides naar de top van de Isskogel (ca. 2.264 m). Het laatste stuk wordt het iets steiler alvorens u de top bereikt. Geniet van het prachtige uitzicht over de bergwereld. Via de Wilde Krimmlalm daalt u af naar het wilde Teufeltal en loopt u door schaduwrijke bossen naar het bergstation Krummbachrast. Dan keert u terug naar Gerlos. Deze wandeling duurt ca. 5 uur en is geschikt voor iets meer ervaren wandelaar.

Dag 4: Bergwandeling Zittauerhütte

Een indrukwekkende bergwandeling brengt u naar de Zittauerhütte. De wandeling voert u door het westelijke deel van het Tauerntal van het gelijknamige nationale park. Via de Leitenkammerklamm gaat het naar de Trissalm en het dalstation van de kabelbaan. Het laatste deel gaat over een gezekerd pad door een rotswand, hier is tredzekerheid noodzakelijk, naar de op ca. 2.359 m gelegen Zittauer Hütte. Even afkoelen? Neem dan een duik in het koude bergmeer. De bergwandeling duurt ca. 5,30 uur en is geschikt voor de geoefende wandelaar.

Dag 5: Rustdag Gerlos

Vandaag even bijkomen van de vermoeienissen van de vorige dagen. Geniet van het zwembad bij uw hotel. Lekker relaxen in de sauna. U bepaalt uw eigen indeling en tempo van de dag.

Dag 6: Wandeling Schwarzachtal en/of wandeling Wimmertal

U volgt de wandelweg langs het bruisende riviertje Schwarzach door het wildromantische Schwarzachtal. Bij de Schwarzachalm kunt u nog verder lopen naar de Oberen Schwarzachalm (1.648 m). De geoefende wandelaar kan er ook voor kiezen de Schwarzachscharte (2.475 m) te beklimmen. Deze wandeling kan derhalve qua wandeltijd variëren van 1 tot 3 uur al naar gelang uw route. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor de wandeling naar de Wimmertalm. U loopt langs de klaterende Wimmerbach naar de Klammerhut en bereikt dan de Wimmertalalm. Dan gaat het verder omhoog naar het einde van het dal om vervolgens ook de Wimmerscharte (2.500 m) te beklimmen. Loopt u de volledige route dan is de wandeltijd ca. 4 uur. Vanaf het daleinde is de route meer geschikt voor de geoefende wandelaar.

Dag 7: Individuele thuisreis

Het einde van uw wandelvakantie is aangebroken. U neemt afscheid van Gerlos en reist terug naar huis.

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Gerlostal?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.