7-daagse wandelvakantie Nationaal Park Rondane

Innlandet, Noorwegen

  • Het oudste natuurpark van Noorwegen, Het Nationale park Rondane
  • Ontdek sporen van de laatste ijstijd, zoals moreneheuvels en zandvlakten
  • De hoogste top is Rondslottet (2178 m)
  • Ontdek de ‘Kvitskriuprestein’, aardpiramides
Rondane - Noorwegen
Rondane - Noorwegen
Rondane - Noorwegen
Rondane - Noorwegen
Rondane - Noorwegen
Rondane - Noorwegen
Bekijk alle fotos (6 )

Ontdek het Nationale park Rondane

Dit is de perfecte meerdaagse trektocht voor wie op zoek is naar vriendelijk terrein en goed gemarkeerde paden, omgeven door weidse landschappen en dramatische bergen. Met een totale afstand van 32 km is dit ook een prima wandeling voor het hele gezin. Tijdens een groot deel van de wandeling is de kans groot dat u wordt vergezeld door inheemse vogels, luister naar de roep van korhoenders en wilde dieren zoals rendieren, elanden en vossen. Al met al een perfecte wandelvakantie om zich te ontspannen en één te worden met de natuur.

Niveau van de tour:
De moeilijkheidsgraad is makkelijk tot gematigd. De tour is geschikt voor mensen met een normale conditie, ook is deze tour zeker een aanrader voor gezinnen met kinderen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Høvringen

Indien u met het openbaar vervoer reist komt u aan op het treinstation van Otta. Van hieruit is er een transfer (bij te boeken) die u naar het startpunt in Høvringen brengt. In Høvringen wordt u ontvangen in de Øigardseter berghut of vergelijkbare locatie. Indien u met uw auto reist kunt u direct doorrijden naar het startpunt in Høvringen.

Dag 2: Wandeling in de omgeving van Høvringen en Øigardseter

U kunt vrijblijvend in deze omgeving wandelen met schitterend uitzicht op omringende hoge bergtoppen. Er zijn voldoende bewegwijzerde routes die unieke wandelmogelijk-heden bieden zowel in gevarieerd berggebied als in beschut bosgebied. Voor degenen die gewend zijn om in de bergen te wandelen biedt de lage begroeiing van Rondane zowel gemakkelijke als meer veeleisende tochten buiten de gebaande paden. Volg de oude rendierpaden en ervaar verschillende goed bewaarde vangkuilen of bezoek een van de vele stenen hutten van Rondane. Als u liever een wandeling op een vlakkere ondergrond maakt, zijn er ongeveer 20 kilometer aan goede bergwegen, waarvan er twee naar het hart van Rondane leiden.

Dag 3: Øigardseter - Putten Seter (ca. 6 km)
Afstand ca. 6 km

Deze wandeling leidt u over de Karihaugen berg tot 1260 meter boven de zeespiegel met verbazingwekkend zicht op de bergen van Jotunheimen en Dovre. Putten Seter was oorspronkelijk een bergboerderij. Van hieruit heeft u prachtig uitzicht op de Gudbrandsdalen vallei en nationaal park Jotunheimen.

Dag 4: Wandeling in de omgeving van Putten Seter

Vandaag heeft u weer vrije keus! U kunt er voor kiezen om vandaag lekker rustig aan te doen door een wandeling in de omgeving te maken. Een alternatief kan zijn een trip naar de aardpiramides. U neemt de oude weg naar Mysuseter door het Uladal, die zich bij Selsverket van de E6 afsplitst. Dan slechts een korte steile weg beklimmen alvorens u voor een rij aardpiramides (Kvitskriuprestein) met donkere stenen hutten staat. U kunt in het bergcafé hier kennismaken met de versgebakken zure roomwafels en de zelfgemaakte zure roompap.

Dag 5: Putten - Smuksjøseter (ca. 10 km)
Afstand ca. 10 km

U betreedt het land van de Noorse sprookjes en trollen terwijl je door het met heide bedekte landschap van het Rondane park wandelt, met zijn kleine, gorgelende beekjes en hoge ruige bergen.

Dag 6: Wandeling in de omgeving van Smuksjøseter

Vandaag heeft u de keuze uit verschillende wandelsuggesties:

  • Vanuit Smuksjøseter kunt u wandelen naar de Peer Gynt cabin waar heerlijke wafels te verkrijgen zijn.
  • Baksidevassberget. Als u op zoek bent naar een korte en gemakkelijke route, dan is wandelen naar de top van Baksidevassberget vanuit Smuksjøseter een uitstekende keuze. Vanaf de top van deze toegankelijke top hebt u een verreikend uitzicht op het westelijke deel van Rondane National Park en de omringende uitgestrekte vlaktes. In het zuiden ziet u de Formokampen-berg en de verre bergen van het Jotunheimen Nationaal Park.
  • Kjondalen: Deze rondwandeling voert u door een fascinerend landschap van valleien en rivieren. Als u wilt begrijpen hoe mensen honderden jaren geleden wisten te overleven en prooien te vangen, maak dan een omweg naar de nabijgelegen vangplaats. Deze omweg geeft u ook een verbluffend uitzicht op het Rondane-massief en de uitgestrekte omringende vlaktes.
Dag 7: Terugreis of verlenging

Uw wandelvakantie eindigt na het ontbijt. U kunt uw reis verlengen met één of meerdere nachten in Smuksjøseter om de prachtige omgeving beter te kunnen verkennen. Of u gaat met de transfer (bij te boeken) weer terug naar het treinstation van Otta en vanuit daar op eigen gelegenheid uw weg te vervolgen naar huis.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Nationaal Park Rondane?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid