6-daagse wandelvakantie Vlieland en Terschelling

Waddeneilanden, Nederland

  • Vlieland en Terschelling
  • Vuurduin en Brandaris
  • Duinen, strand, kwelders en bossen
  • Rijk vogelleven
  • Incl. overtochten per boot/watertaxi
wandelen op Vlieland
Vlieland vuurtoren
Terschelling paddestoel
Haven van Harlingen
West Terschelling met Brandaris
Vlieland strand
Bekijk alle fotos (6 )

Wandelvakantie Vlieland en Terschelling!

De Waddeneilanden Vlieland en Terschelling nodigen uit om te voet te ontdekken. Lekker uitwaaien begeleidt door het geluid van de zee, de vogels en het knerpende zandstrand onder uw voeten. Laat u verleiden door het echte eilandgevoel dat al begint als u aan boord gaat van de veerdienst. Een wandelvakantie op Vlieland en Terschelling brengt u echt in de relaxmodus.

Karakter van de wandelvakantie
Niveau 1/2. Dit is een lichte wandelvakantie. De tocht loopt over vlak terrein afgewisseld met glooiende tot heuvelachtige stukken. Dagafstanden varieren van 10 tot 25 km. U loopt gemiddeld 4 à 5 km per uur.

Wandelen met de hond
Op deze wandelvakantie kunt u ook goed uw hond meenemen. U dient dit dan wel bij boeking aan ons door te geven (incl. ras en grootte van de hond). Eventuele meerkosten voldoet u dan ter plaatse.

Dag 1: Individuele aankomst Harlingen

U arriveert in uw overnachtingshotel in Harlingen. Vanuit uw hotel kunt u gemakkelijk een wandeling maken door deze havenstad, een van de oudste steden van Friesland.

Dag 2: Vlieland

Afstand ca. 11 km

De boottocht vanaf Harlingen naar Vlieland duurt ca. 1,5 uur. De boot legt aan in Oost-Vlieland. Wandel langs de oostkant van het eiland. Beklim de duinen en loop langs de Vuurduin, de markante rode vuurtoren van het eiland. Neem een kijkje bij de jachthaven en loop over het strand terug naar uw hotel.

Dag 3: Vlieland

Afstand ca. 22 km

Geniet deze hele dag nog van het autoluwe eiland. Wandel naar het bekende Posthuys en de Kroon's polders, een broedplaats voor meer dan 60 vogelsoorten. Via het strand of de duinen loopt u terug naar Oost-Vlieland.

Dag 4: Vlieland - Terschelling

Afstand ca. 11 km

Uverwisselt Vlieland voor Terschelling. Uw hotel bevindt zich op West-Terschelling. Van daaruit wandelt u naar de beroemde Brandaris, de oudste vuurtoren van Nederland. Verder gaat het richting de duinvallei het Groene Strand, door de Noordsvader terug naar West-Terschelling. Dit laatste gedeelte kunt u ook verwisselen voor een kortere en meer beschutte variant. U loopt dan door duinvalleien via het kleine duinmeer Doodemanskisten naar West-Terschelling.

Dag 5: Terschelling

Afstand ca. 22 km

Nog lekker even genieten van het prachtige natuurschoon van Terschelling. Door bos en duinen loopt u naar West aan Zee, dichtbij het hoogste punt van Terschelling: de ca. 32 meter hoge Kaapsduin. Dan lekker over het strand naar Midsland aan Zee en dan landinwaarts naar Midsland. Terug naar West-Terschelling wandelt u natuurlijk over de Waddendijk.

Dag 6: Individuele thuisreis of verlenging

Met weemoed laat u de Waddeneilanden achter u als u per boot richting Harlingen vertrekt. Uw wandelvakantie is ten einde of toch niet.....? U kunt ook nog een nachtje verlengen in Harlingen.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 6-daagse wandelvakantie Vlieland en Terschelling?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse wandelvakantie Vlieland en Terschelling.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 10.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 10.0
9.0
Voor ons is ADE de standaard.
Jong (echt)paar
Op vakantie in Jul 2022
Prima vakantie. Alle informatie op de site en in de opgestuurde map was helder en overzichtelijk. Belangrijk punt: alles klopte en de hotels waren prima. De routes waren afwisselend en goed te doen. De negens die we hier beneden geven zijn geen 10 omdat er misschien iets beter kon, maar wij weten niet wat. De tienen zijn gewoon terecht.
Lees meer