Wandelvakanties over het Pieterpad

Met ADE “Actief door Europa” kunt u wandelen over het bekende Pieterpad. Dit lange afstand wandelpad voert u dwars door Nederland.

Het beginpunt bevindt zich in het Groningse Pieterburen en het eindpunt van de wandeling is de St. Pietersberg in Zuid-Limburg. Onderweg komt u door 5 Nederlandse provincies en vele natuurgebieden.

U begint met de Groningse kleigronden en vervolgt uw weg door de Drentse heidevelden om vervolgens in Overijssel de Sallandse Heuvelrug te passeren. Na bossen van de Sallandse Heuvelrug komt u in Gelderland en de Achterhoek waar verschillende landgoederen op uw route liggen, vervolgens komt u in Limburg waar u de Maas volgt en de Limburgse heuvels bewandelt.

Arnhem en Nijmegen omgeving
Valkenburg
St. Pieter Pieterpad

Het Pieterpad

Tijdens uw wandelvakantie over het ca. 500 km lange Pieterpad wandelt u over rustige paden en ziet u het landschap per provincie of regio met u mee veranderen. De natuur verandert en vanuit de vlakte van Groningen eindigt u tussen de Limburgse heuvels. Tijdens een wandeling over het Pieterpad leert u de verschillen van Nederland kennen en kunt u tot rust komen in de prachtige natuur.

Bij ADE “Actief door Europa” kunt u het Pieterpad opdelen in 6 individuele routes van 6 of 7 dagen. De afstanden van de dag etappes liggen tussen de 10 en 25 kilometer. De wegen zijn goed aangegeven middels de rood-witte Pieterpad bordjes.

Nederland het goede leven wandelaars

Wandelvakanties in Nederland

Behalve het Pieterpad hebben wij nog meer individuele wandelvakanties in Nederland in ons aanbod!