6-daagse wandelvakantie Twentepad

Overijssel, Nederland

  • Wandelen tussen Regge en Dinkel
  • Kunstenaarsdorp Ootmarsum
  • St Plechelmusbasiliek in Oldenzaal
  • Openluchttheater in Hertme
  • Bossen, heuvels en veengebieden
  • Start- en eindpunt in Almelo
Twente Ootmarsum
Oldenzaal
Lutterzand
Ootmarsum
Springendal
Singraven
Bekijk alle fotos (7 )

Wandelen tussen Regge en Dinkel

Optimale Twentse gastvrijheid tijdens uw wandelvakantie door Twente. U volgt het Twentepad en maakt o.a. kennis met het kunstenaarsdorp Ootmarsum, de stad Almelo met haar rijke textielverleden en Oldenzaal met de indrukwekkende St. Plechelmusbasiliek. U doorkruist prachtige natuurgebieden, wandelt langs rivieren en kanalen en bezoekt oude landgoederen. Volgens het Twentse volkslied ligt er tussen de riviertjes Regge en Dinkel een onvolprezen gebied met "snelvlietende beekjes", "golvende essen met goudgeel graan" en een "heide in 't paarsrode kleed". Overtuig uzelf tijdens deze 6-daagse wandelvakantie Twentepad.

Karakter van de wandelvakantie:
Niveau 1: wandelen over makkelijk begaanbare en goede wandelpaden. Geschikt voor iedereen die rustig wil genieten en ontspannen wil wandelen.

Dag 1: Individuele aankomst Almelo

"In Almelo is altijd wat te doen" is de gevleugelde uitspraak van de cabaretier Herman Finkers. Door het einde van de textielindustrie heeft Almelo in de loop der jaren een behoorlijke gedaantewisseling ondergaan. En nog steeds is Almelo bezig zichzelf op de kaart te zetten. Maak kennis met Almelo na uw individuele aankomst in uw starthotel en zie hoe de stad zich ontwikkelt.

Dag 2: Almelo - Tubbergen

Afstand ca. 19 km

U wandelt langs het Almelo-Nordhorn kanaal richting Tubbergen. Geniet van de heerlijke natuur en de kabbelende beekjes. Neem ook een kijkje bij het Hondenven, een overblijfsel uit de laatste ijstijd.

Dag 3: Tubbergen - Ootmarsum

Afstand ca. 22 km

Tubbergen ligt niet ver van de Duitse grens en het natuurreservaat Manderheide en de Cirkels van Jannink. Dan gaat het zuidwaarts langs een Twents Hunebed en de Mander grafheuvels richting het dal van de Mosbeek. U wandelt over een voormalig smokkelpad via de Galgenberg en langs de watermolens van Bels en Frans. Het natuurgebied Springendal staat bekend om haar natuurlijke bronnen. UIteindelijk bereikt u het kunstenaarsdorp Ootmarsum.

Dag 4: Ootmarsum - Oldenzaal

Afstand ca. 23 km

Vanuit Ootmarsum loopt u richting het landgoed Singraven bij Denekamp. Onderweg steekt u het kanaal Almelo-nordhorn over. Vanuit het Singraven loopt u langs de oevers van de Dinkel en door het natuurgebied Lutterzand. U loopt door de bossen van de Paasberg en Tankenberg om bij uw overnachtingshotel aan de rand van Oldenzaal te arriveren.

Dag 5: Oldenzaal - Hertme

Afstand ca. 23 km

In Oldenzaal moet u zeker even rondlopen. De imposante St. Plechelmusbasiliek domineert de stad. Maar er zijn meer mooie historische gebouwen zoals museum Het Palthe-huis. U verlaat Oldenzaal via het recreatiegebied Het Hulsbeek en wandelt richting het Molenven. Geniet van de glooiende essen en boerderijen. U overnacht vandaag in Hertme.

Dag 6: Hertme - Almelo

Afstand ca. 10 km

Hertme is vooral bekend om haar openluc;httheater waar 's zomers tal van festivals en concerten gehouden worden. Volg de Oude Bornse Beek en het Lateraalkanaal dat u terug voert naar Almelo. Het einde van uw wandelvakantie door een ongekend mooi stukje Nederland. De mogelijkheid bestaat een verlengingsnacht te boeken in Almelo. Vraag onze wandelspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 6-daagse wandelvakantie Twentepad?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse wandelvakantie Twentepad.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 6.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.0
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.5
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 7.0
6.0
Mooie route
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2021
Mooie route en we werden bij alle hotels verwacht. Bagage werd prima door vervoerd. Maar bij geen van de hotels troffen wij mede wandelaars, dat hadden wij verwacht. Bij de meeste hotels waren er alleen veel ouderen waar wij geen contact mee konden maken De herberg in Tebergen was overigens prima.
8.0
Modderige heerlijkheid
Op vakantie in May 2021
Het Twentepad op zich is prachtig, maar wij hadden veel regen en dan wordt het echt extreem modderig. De route is grotendeels prachtig en zeker Droste was een genot. Heerlijk eten, fijne kamer. De andere hotels waren ok, behalve in Ootmarsum het stadshotel. Het was ook fijner geweest als de wens die ik tevoren had gemaild voor extra comfort (uiteraard tegen betaling) door jullie ook was besproken met de hotels. Nu zijn we 3 x gewisseld van kamer, omdat de originele kamer klein of niet zo comfortabel was. Gastvrijheid overal (behalve dus bij Ootmarsum) was heel prettig.
Lees meer